Αρης Κωστόπουλος

Αρης Κωστόπουλος

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Άρης Κωστόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη.
Σπούδασε πάνω στα Παιδαγωγικά, την Κλασσική Μουσική, τη Συμβουλευτική και το Play Therapy σε Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα και Αθήνα. Είναι μέλος του PTI (Play Therapy International) και τα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Το 2019 δημιούργησε την ηλεκτρονική ιστοσελίδα Open Voice που φιλοξενεί άρθρα κυρίως εκλαϊκευμένης επιστήμης, στην οποία αρθρογραφεί για θέματα λογοτεχνίας και ψυχολογίας. Η συγγραφική του δραστηριότητα ξεκίνησε από πολύ νωρίς με ποιήματα, διηγήματα και άρθρα. Το “Όταν οι πόρτες κλείνουν – Ένα ταξίδι στην ύπαρξη” είναι το πρώτο του βιβλίο που εκδίδεται.
Μυθιστορήματα
Όταν οι πόρτες κλείνουν (2020), Οσελότος

Όταν οι πόρτες κλείνουν – Άρης Κωστόπουλος

Όταν οι πόρτες κλείνουνΈνα ταξίδι στην ύπαρξη


Ο Σ. είναι καθηγητής φιλοσοφίας στο πανεπιστήμιο. Δραστήριος, ευφυής και αιώνιος ανατόμος του βαθύτερου νοήματος της ανθρώπινης ύπαρξης. Συγκατοικεί με την σύντροφο του, τη Δ., με την οποία μοιράζεται κοινά ενδιαφέροντα, δραστηριότητες και πολλή αγάπη, ζώντας μια σχεδόν ονειρική ζωή. Στον ελεύθερό του χρόνο φροντίζει τα φυτά του, παίζει βιολί, γυμνάζεται και περνάει δημιουργικό χρόνο με τον καλύτερο του φίλο τον Δρ. Α, παίζοντας σκάκι και συζητώντας για το νόημα της ζωής.
Όλα μοιάζουν παραμυθένια. Μέχρι τη στιγμή που αναδύονται οι δαίμονες της ψυχής του. Ξαφνικά και χωρίς καμία προειδοποίηση το τέρας της κατάθλιψης κάνει την εμφάνισή του βυθίζοντας στη σκιά τον Σ. και μαζί όλο του τον κόσμο.
Η διάγνωση; «Ένοχος». Στον αγώνα του να καταπολεμήσει τη ψυχική ασθένεια η ζωή του αλλάζει οριστικά και αμετάκλητα, με τίμημα την ίδια την ύπαρξη.
«Όταν οι πόρτες κλείνουν». Ένα βιβλίο που αγγίζει τα βαθύτερα νοήματα της ύπαρξης, φιλοσοφικά και κοινωνικά θέματα που απασχολούν για αιώνες την ανθρωπότητα. Ένα βιβλίο που σε εκπλήσσει και σε «δυσανασχετεί», απόδειξη του ότι κατορθώνει να θίξει τις ιδιαίτερες, ευαίσθητες χορδές του ανθρώπινου ψυχισμού.

Μυθιστόρημα, Οσελότος, 2020, 170 σελ.

Πηγές: Biblionet, Οσελότος