Αρης Μάλαμας

Αρης Μάλαμας

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Άρης Μάλαμας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη αλλά έζησε μέχρι το τέλος της εφηβείας του στην Καβάλα, που είναι και η πόλη καταγωγής του. Σε διαφορετικές περιόδους της ζωής του έκανε σπουδές στη Χημεία, τη Διοίκηση Επιχειρήσεων και τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό. Εργάζεται σε φαρμακευτική εταιρία, και θεωρεί ότι η επαγγελματική του ζωή βοήθησε στη συνολική του εξέλιξη. Ζει στη Θεσσαλονίκη, είναι παντρεμένος και έχει ένα γιο.
Μυθιστορήματα
Ο συνοψιστής (2023), Ρώμη

Συλλογικά έργα
Δεν έμαθα να ζω με την αλήθεια (2017), Ρώμη

Ο συνοψιστής – Άρης Μάλαμας

Ο συνοψιστήςΗ αναζήτηση


Ο Θωμάς Ακρίβης ξυπνάει έχοντας ένα αποκρουστικό τατουάζ στο χέρι του. Πολύ αργότερα, απρόσμενα, το χέρι του εμφανίζεται και πάλι καθαρό. Στο μυαλό του υπάρχει απόσταση ανάμεσα σε όσα βιώνει και σε κείνα που θυμάται. Γύρω του διαφορετικές δυνάμεις συγκρούονται δείχνοντας τις συνέπειες που υπάρχουν όταν γκρεμίζονται οι ισορροπίες. Είμαστε μόνο επιφανειακά ελεύθεροι, συνεπιβάτες μιας βάρκας που επιπλέει χάρη στο βάρος όλων. Αν κάποιος μετακινηθεί η βάρκα ανατρέπεται, και αυτό κυνηγιέται με μένος.
Η διάδοση μιας καινούργιας ιδέας εξαρτάται από τις δυνάμεις που θα κινηθούν υπέρ της.
Ο Θωμάς γνωρίζει πόσο ανούσιες είναι οι συγκρούσεις. Ζητούμενο είναι η ενότητα, ώστε όλοι οι άνθρωποι να βαδίσουν μαζί προς το κοινό μακροπρόθεσμο μέλλον. Μια περιπέτεια, μια φανταστική ιστορία, με γρήγορα εναλλασσόμενες εικόνες, που όμως θα μπορούσε να είναι αληθινή.

Μυθιστόρημα, Ρώμη, 2023, 400 σελ.

Πηγές: Biblionet, Ρώμη