Η εκδίκηση

Αρης Παχής

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Άρης Παχής γεννήθηκε σαββατιάτικα, τον Νοέμβρη του 1983, στην πόλη του Βόλου, όπου ζει και εργάζεται.
Σπούδασε στο τμήμα Λογιστικής του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Του αρέσουν τα ροκάδικα, αλλά και τα κουτούκια που παίζουνε πενιές του Τσιτσάνη και του Βαμβακάρη, ενώ τ’ απογεύματα απολαμβάνει να τον σέρνει -κυριολεκτικά- το θεόρατο και υπερκινητικό σκυλί του στις βόλτες τους.
Η λογοτεχνία μπήκε στη ζωή του όταν κατά τη διάρκεια της ανάρρωσής του από μια εγχείρηση, έπιασε να διαβάζει με μανία τους κλασσικούς Ρώσους λογοτέχνες από τους οποίους μαγεύτηκε. Στη συνέχεια πέρασε στον Κάφκα, τον Καμύ και τον Μπουκόφσκι, για να ακολουθήσουν οι Έλληνες, οι εξαιρετικοί δικοί μας: Χατζής, Σαμαράκης, Καραγάτσης και άλλοι. Τον τελευταίο καιρό επιλέγει να διαβάζει Έλληνες σύγχρονους συγγραφείς και ανακάλυψε πως υπάρχουν υπέροχες πένες που τον κάνουν να βιώνει έντονα συναισθήματα.
Η ενασχόληση με τη συγγραφή άρχισε όταν στα χέρια του έπεσαν τα διηγήματα του Τσέχωφ. Τότε έκανε την πρώτη απόπειρα να γράψει ένα διήγημα. Καθισμένος μπροστά στον υπολογιστή του, άρχισε το γράψιμο και, σελίδα με τη σελίδα, γεννήθηκε το πρώτο του βιβλίο, το «Η εκδίκηση της σβούρας».
Μυθιστορήματα
Η εκδίκηση της σβούρας (2022), Λυκόφως

Η εκδίκηση της σβούρας – Άρης Παχής

Η εκδίκηση


Ένα πρωινό, στις αρχές δεκαετίας του 1980, στη σοβιετική Ρωσία, στο χωριό Κχοτζ, ο Αρκάδιος Κωνσταντίνοφ ξυπνάει ως συνήθως βαρύς μετά το νυχτερινό του μεθύσι και απογοητευμένος για τη ζωή του. Οι συνθήκες θα γίνουν ακόμα χειρότερες όταν τον επισκεφτεί ο Σκαντζόχοιρος, τσιράκι του αδίστακτου τοκογλύφου με το παρατσούκλι κύριος Δανιήλ, για να απαιτήσει απειλητικά την εξόφληση ενός παλιού χρέους.
Χωρίς ο Αρκάδιος να το γνωρίζει, εκείνη τη μέρα καθ’ οδόν προς το σπίτι του βρίσκονται ο γιος του Αλεξάντρ με τη σύντροφό του Ντάρια, για να του ανακοινώσουν ότι περιμένουν παιδί. Ο Αρκάδιος τους υποδέχεται με τρεις σφαίρες που θα αποκαλύψουν τη σκοτεινιά της ανθρώπινης ψυχής.

Μυθιστόρημα, Λυκόφως, 2022, 200 σελ.

Πηγές: Biblionet, Λυκόφως