Αριστούλα Κωνσταντίνου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Κωνσταντίνου Αριστούλα κατάγεται από τα Ιωάννινα και διαμένει στην Αθήνα.
Αποφοίτησε από τη Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία Ιωαννίνων το 1971. Είναι δασκάλα στο 44ο δημοτικό σχολείο Αθηνών. Χρημάτισε διευθύντρια στο 8ο δημοτικό σχολείο Άνω Λιοσίων και επί σειρά ετών υποδιευθύντρια στο σχολείο όπου υπηρετεί οργανικά. Έχει λάβει μέρος σε εκπαιδευτικά σεμινάρια. Ασχολείται με την ποίηση και τη συγγραφή παραμυθιών.
Μυθιστορήματα
Ο δεύτερος άγγελος (2003), Χατζηλάκος Κωνσταντίνος Π.
Το ταξίδι της νιότης (2004), Χατζηλάκος Κωνσταντίνος Π.
Για ένα σου βλέμμα (2017), Χατζηλάκος Κωνσταντίνος Π.
Όνειρο ζωής (2018), Χατζηλάκος Κωνσταντίνος Π.
Στα φτερά του ανέμου (2019), Χατζηλάκος Κωνσταντίνος Π.
Το δάκρυ του φεγγαριού (2020), Χατζηλάκος Κωνσταντίνος Π.

Παιδική λογοτεχνία
Σχολικοί παλμοί (2002), Χατζηλάκος Κωνσταντίνος Π.
Το χελιδόνι και η φεγγαροσταλιά (2007), Χατζηλάκος Κωνσταντίνος Π.
Το χελιδόνι και η Ηλιαχτίδα (2007), Χατζηλάκος Κωνσταντίνος Π.
Θεατρικοί περίπατοι (2009), Χατζηλάκος Κωνσταντίνος Π.

Ημερολόγια
Ολυμπιακό ημερολόγιο 2004 (2003), Χατζηλάκος Κωνσταντίνος Π.

Σχολικοί παλμοί – Αριστούλα Κωνσταντίνου

Ποιήματα για όλες τις γιορτές


Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας και που φέρει τον τίτλο “Σχολικοί Παλμοί”, αποτελείται από λυρικά ποιήματα, τα οποία αναφέρονται σε όλες τις σχολικές γιορτές. Χωρίζεται στις εξής ενότητες: 28η Οκτωβρίου, στη Σημαία, Πολυτεχνείο, Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, 25η Μαρτίου και Καλοκαιρινά ποιήματα.
Σκοπός του είναι να βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς στην επιλογή ποιημάτων για την πραγμάτωση σχολικών εορτών και συγχρόνως να δώσει στα παιδιά το ερέθισμα να γνωρίσουν και να αγαπήσουν περισσότερο την ποίηση. Κάθε παιδί διαβάζοντας τα ποιήματα, θα μάθει, θα ψυχαγωγηθεί και παράλληλα θα διδαχθεί από τα νοήματα που απορρέουν μέσα από αυτά.

Παιδική ποίηση, Χατζηλάκος Κωνσταντίνος Π., 2002, 252 σελ.

Ολυμπιακό ημερολόγιο 2004 – Αριστούλα Κωνσταντίνου
Αφορμή για την έκδοση αυτή στάθηκε η διοργάνωση και διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων, τον επόμενο χρόνο, από τη χώρα μας και έχει σα στόχο να τονώσει το ολυμπιακό πνεύμα και την ιδέα της ευγενούς άμιλλας.
Διακρίνεται για το πλούσιο υλικό του και την εξαίρετη εικονογράφησή του. Στις σελίδες του περιγράφονται δώδεκα αθλήματα, όσοι και οι μήνες του χρόνου, στα οποία συναγωνίζονται οι αθλητές από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.
Οι επεξηγηματικές αναφορές των αθλημάτων συνοδεύονται αντίστοιχα από τις ποιητικές καταθέσεις της συγγραφέως, η οποία έγραψε τα παραπάνω κείμενα. Τα ποιήματα αυτά είναι εμπνευσμένα από την ιστορία των αγώνων και τα χαρακτηρίζει η αμεσότητα και ο λυρισμός.
Πρόκειται για ένα σύγχρονο ημερολόγιο με εύστοχες αναφορές που σκοπό έχει να μεταδώσει το μήνυμα της ολυμπιάδας και να συνεισφέρει σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια προσεγγίζοντας με το διδακτικό του χαρακτήρα το ευρύ αναγνωστικο κοινό.

Eικονογράφηση: Χριστίνα Τάγαρη

Ημερολόγιο, Χατζηλάκος Κωνσταντίνος Π., 2003, 250 σελ.

Ο δεύτερος άγγελος – Αριστούλα Κωνσταντίνου
Άραγε τούτος ο δεύτερος άγγελος, που έτσι ξαφνικά και απροσδόκητα εισέβαλε στη ζωή της και έφερε με την παρουσία του τα πάνω-κάτω, θα είναι ικανός να φέρει τις χαμένες ισορροπίες στην κουρασμένη ύπαρξή της και στο φευγάτο μυαλό της; Θα μπορέσει άραγε να κλείσει κάποτε τις πληγές της που χρόνια αιμορραγούν; Θα απαλύνει με το χαμόγελό του την καρδιά της, για να μπορέσει να αφήσει ανοιχτή μια μικρή χαραμάδα να μπει μέσα σ’ αυτή η ηλιαχτίδα μιας αργοπορημένης συγνώμης;

Μυθιστόρημα, Χατζηλάκος Κωνσταντίνος Π., 2003, 237 σελ.

Το ταξίδι της νιότης – Αριστούλα Κωνσταντίνου
…Ξαφνικά λες και το μυαλό μου πήρε στροφές, λες και η σκέψη μου καθάρισε κι έφερε κάτι που τόσα χρόνια ήταν βαθιά θαμμένο σε μια γωνιά και όλο ήθελε να βγει στο φως και όλο δεν μπορούσε, λες και κάτι το εμπόδιζε. Τον κοίταξα στα μάτια και του είπα: Θα μου δώσεις να καταλάβω, έστω και με καθυστέρηση τόσων χρόνων, γιατί πάντα έλεγες πως τρία και τρία κάνουν πέντε;…

Eικονογράφηση: Μαρία Αλμπάνη

Μυθιστόρημα, Χατζηλάκος Κωνσταντίνος Π., 2004, 244 σελ.

Το χελιδόνι και η φεγγαροσταλιά – Αριστούλα Κωνσταντίνου
Θα μπορέσει άραγε να μάθει το μικρό μας χελιδόνι, τι κρύβει η νύχτα; Κι αν τα καταφέρει, αυτό που θα δει, θα του αρέσει ή όχι; Θα είναι όμορφο; Ας το ακολουθήσουμε…

Eικονογράφηση: Kovtun Yuliya

Παιδική λογοτεχνία, Χατζηλάκος Κωνσταντίνος Π., 2007, 40 σελ.

Το χελιδόνι και η Ηλιαχτίδα – Αριστούλα Κωνσταντίνου
Γνωρίζεις άραγε πόσα όμορφα πράγματα μπορείς να δεις και πόσα να ονειρευτείς, αν αποφασίσεις να ταξιδέψεις κι εσύ παρέα με το χελιδόνι και την Ηλιαχτίδα; Φυσικά όχι. Δεν έχεις όμως την περιέργεια να το μάθεις;

Eικονογράφηση: Kovtun Yuliya

Παιδική λογοτεχνία, Χατζηλάκος Κωνσταντίνος Π., 2007, 40 σελ.

Θεατρικοί περίπατοι – Αριστούλα Κωνσταντίνου
Το θέατρο είναι το καταλληλότερο μέσο για να περάσεις στην ψυχή των παιδιών πολλά συναισθήματα και συνίσταται από όλους τους μεγάλους παιδαγωγούς. Γι αυτό δώστε σε όλα τα παιδιά την ευκαιρία να παίξουν το ρόλο της σχολικής τους ζωής και βοηθήστε τα έτσι να νιώθουν πάντα χαρούμενα κι ευτυχισμένα.

Παιδικά θεατρικά, Χατζηλάκος Κωνσταντίνος Π., 2009, 336 σελ.

Για ένα σου βλέμμα – Αριστούλα Κωνσταντίνου
“Ένα τσιγάρο στο φινάλε της ζωής ένα σου έμεινε ακόμα να καπνίσεις, σε ποιο λιμάνι, σε ποιο δρόμο να σταθείς, σε ποιον ορίζοντα ζητάς να βρεις μια λύση. Ένα τσιγάρο που το άναψες κρυφά και που το κάπνισες μονάχος ένα βράδυ πετάς τη στάχτη στης καρδιάς σου τα κενά και σε τυλίγει το απέραντο σκοτάδι”. Ο Μάνος, η Νάσια, η Θάλεια και ο Αλέξανδρος, ήρωες μπλεγμένοι σε μια δίνη έρωτα και πάθους. Ζουν στον δικό τους κόσμο, που τον θεωρούν δεδομένο μέχρι τη στιγμή που όλα ανατρέπονται…Θαμμένα μυστικά αποκαλύπτονται και σχέσεις ζωής διαλύονται με απρόβλεπτες συνέπειες. Η Μαριάννα βρίσκεται ξαφνικά μέσα σε μια νέα πραγματικότητα. Θα καταφέρει άραγε να βρει την λύτρωση και να ξαναφέρει τις ισορροπίες στη ζωή της; Κανείς δεν ξέρει αφού η καρδιά ακολουθεί μόνο τα δικά της μονοπάτια.

Μυθιστόρημα, Χατζηλάκος Κωνσταντίνος Π., 2017, 446 σελ.

Όνειρο ζωής – Αριστούλα Κωνσταντίνου
“Ήσουν και θα ‘σαι ένα Όνειρο Ζωής, ήσουν και θα ‘σαι της καρδιάς μου η πνοή. Μ’ ένα σου χάδι ταξιδεύω στο κενό μ’ ένα σου βλέμμα αντικρίζω ουρανό. Καρδιά μου”

Τα λάθη του Λεωνίδα και της Σοφίας, οι δολοπλοκίες της Ερατώς, τα κρυμμένα μυστικά, ξαφνικά ήρθαν στο φως με αποτέλεσμα να φέρουν την τραγωδία στη ζωή της Όλγας και του Θάνου. Οι αντοχές και οι δυνάμεις τους εκμηδενίστηκαν μπροστά στις αποκαλύψεις. Θα καταφέρουν να ξεπεράσουν τα γεγονότα του παρελθόντος και να συνεχίσουν; Θα μπορέσουν να κάνουν το δικό τους Όνειρο Ζωής πραγματικότητα ή θα διαλέξουν να βαδίσουν σε διαφορετικούς δρόμους;

Μυθιστόρημα, Χατζηλάκος Κωνσταντίνος Π., 2018, 272 σελ.

Στα φτερά του ανέμου – Αριστούλα Κωνσταντίνου
Ο Κεν πράκτορας της Διεθνούς Δίωξης Εγκλήματος με έδρα τη Ν. Υόρκη βρίσκεται σε συνεχή αναζήτηση και με τον κίνδυνο για τη ζωή και τη σωματική του ακεραιότητα να παραμονεύει.
Η απώλεια όμως της Κάθριν αλλάζει τα μέχρι τώρα δεδομένα του, αλλά δεν του αφήνει και τα περιθώρια να τα ανατρέψει. Θα καταφέρει να αποδεσμευτεί και να ξεκινήσει πάλι από το μηδέν κάνοντας μία νέα αρχή;
Ένας έρωτας στήνει τα δίχτυα του και αρχίζει να παίζει μαζί του τα δικά του παιxνίδια. Η Δανάη θα δεχτεί τον Κεν όπως είναι ή θα προτιμήσει να βαδίσει σε ασφαλή μονοπάτια; Κανείς δεν μπορεί να το γνωρίζει και κανείς δε μπορεί να το προβλέψει…

Μυθιστόρημα, Χατζηλάκος Κωνσταντίνος Π., 2019, 358 σελ.

Το δάκρυ του φεγγαριού – Αριστούλα Κωνσταντίνου

Το δάκρυ του φεγγαριού


Ο Κλεάνθης και η Σαμπρίνα ζουν έναν έρωτα πέρα από τα όρια της φαντασίας. Τα δεδομένα όμως ξαφνικά ανατρέπονται από μια δολοφονία.
Η Βιολέτα βάζει σε κίνδυνο τη ζωή της εξαιτίας του Άγγελου.
Το παρελθόν απειλεί να καταστρέψει τα όνειρα του Γιάννη και της Σέβης.
Θα καταφέρουν να το ξεπεράσουν ή θα αναγκαστούν να διαλέξουν διαφορετικούς δρόμους στη ζωή τους;
Κανείς δεν ξέρει.

Μυθιστόρημα, Χατζηλάκος Κωνσταντίνος Π., 2020, 392 σελ.

Πηγές: Biblionet, Χατζηλάκος Κωνσταντίνος Π.