Αρσινόη Δεληγιάννη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Αρσινόη Δεληγιάννη γεννήθηκε στην Κοζάνη και ζει στην Θεσσαλονίκη.
Είναι πτυχιούχος Οικονομικό και Διοικητικό Στέλεχος Επιχειρήσεων και Συμβουλευτικής ψυχολογίας, είναι δημοσιογράφος και τακτικό μέλος της Ένωσης Δημοσιογράφων Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ.) Μακεδονίας –Θράκης. Έχει πραγματοποιήσει εκπομπές στο ραδιόφωνο, στην τηλεόραση αλλά και πολλά ντοκιμαντέρ, αρθογράφος σε ηλεκτρονικές και έντυπες εφημερίδες, περιοδικά. Όλες οι ενασχολήσεις της με τα ΜΜΕ έχουν κέντρο τον Πολιτισμό, την Ελληνική φιλοσοφία, την Τέχνη, τον Λόγο, την εξελικτική Νόηση σε σχέση με την Διαλεκτική. Έχει αποσπάσει ένα βραβείο ποίησης σε πανελλήνιο διαγωνισμό και δύο τιμητικές διακρίσεις. Μέσα από την ζωγραφική εξωτερίκευσε τις απορίες και τις ανησυχίες, πραγματοποίησε μία και μοναδική έκθεση των έργων της. Παρακολούθησε Θεατρικά μαθήματα και έλαβε μέρος σε θεατρικές παραστάσεις. Τελικά όμως την κέρδισε η φιλοσοφία και η έρευνα για τις διανοητικές ικανότητες του ανθρώπου και τα επίπεδα νόησης που μπορεί να εξελιχθεί μέσα από τα μυητικά στάδια της φιλοσοφίας και της Διαλεκτικής εναρμόνισης των εσωτερικών συγκρούσεων. Πραγματοποίησε μία πληθώρα ομιλιών και συμμετείχε σε φιλοσοφικά συνέδρια. Μερικές από αυτές είναι: «Ο Λόγος του Ηράκλειτου και η διαλεκτική σχέση με την Νόηση του Αριστοτέλη», «Εξελικτική Νόηση και Μυητικά Νοητικά επίπεδα», «Ψυχή και Σώμα», «Ελληνικά Μυστήρια και Σαμοθράκη», «Λιαντίνης, ο Μέγας διδάσκαλος», «Διαλεκτική Σκέψη» κ.α. Ως Συντονίστρια της Ακαδημίας Διαλεκτικών Νόησις, Ελλάδας και εξωτερικού έχει οργανώσει και πραγματοποιήσει πολλά ταξίδια αναζήτησης σε Ιερούς τόπους της Ελλάδας και του εξωτερικού με θέμα «Ταξίδι και μύηση στην Μυστική Ελλάδα». Σε συνεργασία με τις Φρυκτωρίες και με το “radio1d.gr” πραγματοποιεί με μεγάλη επιτυχία την εκπομπή «Φιλοσοφικές Αναζητήσεις», μία εκπομπή που κέρδισε ακροατές από όλο τον κόσμο, εξάλλου αυτός είναι και ο σκοπός της φιλοσοφίας, η ένωση των σκεπτόμενων ανθρώπων.
Το βιβλίο “Ταξίδι και Μύηση στην Μυστική Ελλάδα” όπως αναφέρει η ίδια δεν είναι απλά ένα μυθιστόρημα…
Πεζογραφία
Ταξίδι και μύηση στην μυστική Ελλάδα (2017), Αρχύτας

Συλλογικά έργα
Δελφικά παραγγέλματα (2019), Αρχύτας
Δελφικά παραγγέλματα: Απολλώνειον φως ες αεί & δελφικόν έπος (2021), Ακαδημία Διαλεκτικών Νόησις
Πυθαγόρεια ακούσματα-Σύμβολα (2021), Ακαδημία Διαλεκτικών Νόησις

Ταξίδι και μύηση στην μυστική Ελλάδα – Αρσινόη Δεληγιάννη
Το “Ταξίδι και Μύηση στην Μυστική Ελλάδα” είναι μία εξιστόρηση πραγματικών γεγονότων σε συνδυασμό με μυθικά στοιχεία, αινίγματα και γρίφους, όπου ο αναγνώστης καλείται να λύσει ως συνοδοιπόρος, συνταξιδιώτης, στο μαγευτικό ταξίδι στην Ελλάδα του τότε και του σήμερα, να λύσει το μυστήριο της ύπαρξης του, να αναζητήσει τους δρόμους προς την γνώση. Τα μυστήρια στην Ελλάδα δεν σταμάτησαν, διότι τα μεγάλα Μυστήρια αποκαλύπτονται μόνο στα Μάτια που “Βλέπουν” στα αυτιά που “Ακούν” στις ψυχές που “Αισθάνονται”.

Αποκαλύπτονται με διαφορετικό τρόπο κάτω από διαφορετικές συνθήκες, ανάλογα με το βαθμό, το μέτρο, το “Όργανον” που συλλαμβάνει το άτομο την Αλήθεια. Μπορούμε να φτιάξουμε έναν νέο πολιτισμό τιμώντας τη γνώση που αφήσαν οι προγονοί μας, έτσι όπως τιμάμε την μητέρα και τον πατέρα μας, τα παραδείγματα ανδρείας, σοφίας, που είναι τιμή μας να ακολουθούμε.

“Στέκονται οι άνθρωποι πάντα στου λόγου μου αδιάφοροι το άνθος, γιατί δεν το ‘χουν οι κήποι τους κι έτσι σαν τέρας το βλέπουν…
Μα εγώ δε θέλω την έγνοια, το κοίταμα
εγώ των ανθρώπων, τούτου και κείνου.
Τον Άνθρωπο θέλω, τους ανθρώπους όχι!

Δάσκαλος γίνε, αλήθεια αν ήρωας είσαι. Σε μια Βαβέλ δεμένους μας κρατάνε κακά στοιχειά· το μάγεμα τους λύσε!!

Πεζογραφία, Αρχύτας, 2017, 96 σελ.

Πηγές: Biblionet, Αρχύτας, Ακαδημία Διαλεκτικών Νόησις