Αρσινόη Ντανίκα

Ελληνες λογοτέχνες
Η Αρσινόη Ντανίκα γεννήθηκε και μεγάλωσε, στο χωριό Περίβλεπτος, που βρίσκεται λίγο πιο έξω από τα Ιωάννινα.
Σπούδασε στην Αθήνα, στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Θεολογικής Σχολής, στο τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας. Αποφοίτησε με 9,2 (άριστα). Επιπλέον, έλαβε υποτροφία, χάρη στις επιδόσεις της από το Ι.Κ.Υ. Γνωρίζει αγγλικά, λίγα τουρκικά και γαλλικά. Το 2013, εξέδωσε το πρώτο της παιδικό βιβλίο με τίτλο “Η πόλη της Συγ-νώμη” από τις εκδόσεις Νεκτάριος Δ. Παναγόπουλος. Λατρεύει να γράφει ποιήματα και να δημιουργεί φανταστικούς κόσμους για μικρούς και μεγάλους.

Η πεταλούδα της αγάπης – Αρσινόη Ντανίκα

Η πεταλούδα της αγάπης


Πόσο σπάνια είναι η αληθινή αγάπη; Μήπως υπάρχει, αλλά οι άνθρωποι δεν την υπολογίζουν; Το κύμα της τεχνολογίας μέσω των υπολογιστών και τη γρήγορη μετάδοση της πληροφορίας, προσπαθεί να τους οδηγήσει σε έναν άλλον δρόμο. Να τους παρασύρει σε μια ζωή χωρίς νόημα και καθόλου ευτυχία. Όμως να που ένα τόσο δα μικρό πλασματάκι, κάπου πιο μακριά, σε ένα μεγάλο δάσος οργανώνει τα δικά του σχέδια.
Μια πεταλουδίτσα γεμάτη από αγάπη ξεκινά ένα μακρύ και δύσκολο ταξίδι. Συνοδοιπόροι οι φίλοι της. Η ασημόσκονη της αγάπης μπορεί να αλλάξει τα πάντα.

Εικονογράφηση: Βιβή Ανδρονικίδου

Παιδική λογοτεχνία, Εκδόσεις Φυλάτος, 2020, 60 σελ.

Παιδική λογοτεχνία
Η πεταλούδα της αγάπης (2020), Εκδόσεις Φυλάτος

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Φυλάτος