Ασημάκης Παπαδόπουλος

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Ασημάκης Κων. Παπαδόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1945.
Το 1968 πήγε για σπουδές στο Λονδίνο όπου και παρέμεινε μέχρι το τέλος του 1981.
Από τότε ζει οικογενειακώς στην Πάτρα και τώρα στο Πλατάνι Δήμου Πατρέων.
Υπήρξε πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Πατρών για έξι χρόνια και αντιπρόεδρος για τέσσερα χρόνια. Είναι ακόμα ενεργός ορειβάτης.
Είναι μέλος του «Φάρου Ποντίων Πάτρας», του «Εταιρίας Προστασίας Περιβάλλοντος Ρίου», του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλατανίου και άλλων συλλόγων.
Το μυθιστόρημα «Η ζωή της Ζωής» είναι το τρίτο που εκδίδεται μετά το βραβευμένο «Ο σφαγέας του Πόντου» (Φάρος Ποντίων Πατρών, 2000) και το «Βόλφγκανγκ Γκούντμαν, μια απίστευτη περιπέτεια» (περί τεχνών, 2010).

Βόλφγκανγκ Γκούντμαν – Ασημάκης Κων. Παπαδόπουλος

Μια απίστευτη περιπέτεια
Ο ήρωας του βιβλίου, είναι ένας άνθρωπος που βίωσε με τον πιο τραγικό τρόπο τις συνέπειες της ναζιστικής θηριωδίας. Είναι ένας αντιήρωας που θέλησε να ζήσει μια ήρεμη και ειρηνική ζωή αλλά η καταιγίδα του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου τον παρέσυρε στη δίνη της, ανατρέποντας τα όνειρά του.

Μυθιστόρημα, Περί Τεχνών, 2010, 178 σελ.

Η ζωή της Ζωής – Ασημάκης Παπαδόπουλος

“Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ήθελα κάθε μέρα να ζω κάτι διαφορετικό, κάτι συναρπαστικό. Πρώτα κοίταξα τα όνειρα, μετά τα αισθήματα, ακολούθησε η σταδιοδρομία και τελευταία η οικογένεια.. Κι αν υπήρχε περίπτωση να ξαναζήσω μια δεύτερη ζωή, θα έπραττα ακριβώς τα ίδια…”

“Η ζωή της Ζωής” διηγείται τη ζωή μιας “ανώνυμης” ηρωίδας στην Ελλάδα του δεύτερου μισού του 20ού αιώνα. “Ανώνυμης” γιατί έζησε φαινομενικά αθόρυβα τις αλλαγές στις αντιλήψεις της ελληνικής κοινωνίας και ηρωίδας γιατί διάλεξε να πηγαίνει καθημερινά κόντρα στους κανόνες, προτάσσοντας την ανάγκη της για έρωτα και συντροφικότητα και υποστηρίζοντας με όποιο κόστος τις επιλογές της ως το τέλος.

Μυθιστόρημα, Το Δόντι, 2017, 238 σελ.

Μυθιστορήματα
Ο σφαγέας του Πόντου (2000), Φάρος Ποντίων Πατρών
Βόλφγκανγκ Γκούντμαν (2010), Περί Τεχνών
Η ζωή της Ζωής (2017), Το Δόντι

Πηγές: Biblionet, Περί Τεχνών, Το Δόντι

19 views