Ασημίνα Μακρή

Ελληνες λογοτέχνες
Η Ασημίνα Μακρή γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στη Θεσσαλονίκη.
Ασχολήθηκε με την μουσική, τη ζωγραφική, το θέατρο και τη γλυπτική αλλά το μόνο πράγμα που την ηρεμούσε πραγματικά ήταν η γραφή. Στα είκοσι δύο άρχισε να ασχολείται με το παραφυσικό και στα είκοσι τέσσερα ξεκίνησε μαθήματα δημιουργικής γραφής παράλληλα με τη συγγραφή του πρώτου της βιβλίου. Παραπονιέται που η μέρα έχει μόνο 24 ώρες και ονειρεύεται να γυρίσει τον κόσμο.
Έχει γράψει το μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας “Αναλώσιμα σώματα – Ο διάδοχος του Σαμαέλ”, εκδόσεις Φυλάτος, 2015.
Μυθιστορήματα
Αναλώσιμα σώματα (2015), Εκδόσεις Φυλάτος

Αναλώσιμα σώματα – Ασημίνα Μακρή

Ο διάδοχος του Σαμαέλ


«Το έτος 2000 ο Άρθουρ Τσερκόφσκι, Ρωσοαμερικανός νευροεπιστήμονας του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, είχε ξεκινήσει μια έρευνα επάνω σε νεκρούς ανθρώπους προσπαθώντας να προσδιορίσει την λειτουργία της κάθε σύναψης και του κάθε νευρώνα του εγκεφάλου. Σχέδιό του ήταν, έπειτα από την λεπτομερή χαρτογράφησή του, να μπορέσει να προσομοιώσει μέσω υπολογιστή έναν τέλεια διατηρημένο εγκέφαλο, τον οποίο εν συνεχεία θα τοποθετούσε σε ένα ρομποτοεϊδές σώμα. Έτσι ήλπιζε στην εύρεση της θεραπείας του θανάτου, δίνοντας τη δυνατότητα στον άνθρωπο να ζήσει για πάντα. 140 χρόνια αργότερα η έρευνά του έχει γίνει πραγματικότητα, και αθάνατα αυτόβουλα ρομπότ γίνονται ένα με τους θνητούς, μοιάζοντας ανθρώπινα και ζώντας φυσιολογικά μαζί τους. Όλα αυτά βέβαια όσο το επέτρεπε η εξουσία, έχοντας πρόσβαση μέσα στους εικονικούς εγκεφάλους τους, υποκινώντας τις σκέψεις και τις πράξεις σε κάθε ένα από αυτά. Η Αριάδνη, μητέρα και σύζυγος, γόνος πλούσιας οικογένειας, έπειτα από την αναγκαστική μετάβαση του άντρα της σε ρομπότ, έρχεται αντιμέτωπη με την πραγματικότητα που κρύβεται πίσω από τα πανέμορφα, αναλλοίωτα κατασκευάσματα, και ένα ατέρμονο κυνηγητό από την εξουσία, ξεκινά εναντίον της. Η γνωριμία της με τέσσερα ακόμη άτομα από διάφορες χώρες, έχοντας ανακαλύψει και εκείνοι την δυσωδία του συστήματος, καταλήγει σε μια μεγάλη περιπέτεια εκτός συνόρων, ξεπερνώντας όλοι τους τα εσκαμμένα της καθημερινότητας και των αντοχών τους. Κανενός το μυαλό όμως δεν μπορεί να φανταστεί ότι όλα αποτελούν ένα πέρα από κάθε λογική σατανικό σχέδιο, οργανωμένο από έναν και μόνο άνθρωπο…»
Το φουτουριστικό μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας της Ασημίνας Μακρή, “Αναλώσιμα Σώματα – Ο διάδοχος του Σαμαέλ” σας προσκαλεί να βυθιστείτε στον κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης, να γνωρίσετε τους κινδύνους και της δυνατότητες αυτής της… όχι και τόσο μακρινής τεχνολογίας.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Φυλάτος, 2015, 304 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Φυλάτος