Ασημίνα Στασινοπούλου

Ασημίνα Στασινοπούλου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Ασημίνα Στασινοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.
Είναι μητέρα ενός ανήλικου αγοριού. Είναι πτυχιούχος της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας, του Τμήματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Έχει τελειώσει δημόσια σχολή ΙΕΚ ως Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής και Αυτοματισμού Γραφείου. Από μικρή της άρεσε να ταξιδεύει με την πένα της και να αποτυπώνει τις σκέψεις της στο χαρτί. Το 2018 κυκλοφόρησε το πρώτο της λογοτεχνικό βιβλίο με τίτλο «Στα μονοπάτια του Έρωτα» σε συνεργασία με τις εκδόσεις Ανατολικός και το πρώτο της παιδικό βιβλίο με τίτλο «Ο Δράκος Πυροσβέστης» σε συνεργασία με τις εκδόσεις Οσελότος. Το 2019 κυκλοφόρησε τα «Παιχνίδια Εξουσίας» σε συνεργασία με τις εκδόσεις Οσελότος. Το 2020 κυκλοφόρησε το παιδικό βιβλίο «Ο δράκος γιατρός» σε συνεργασία πάλι με τις εκδόσεις Οσελότος. Το 2021 συνεργάστηκε με τον Εκδοτικό Ontimes Books που εδρεύει στην Αγγλία για την μετάφραση στα αγγλικά και κυκλοφορία του παιδικού της βιβλίου «Ο δράκος γιατρός» στην παγκόσμια αγορά. Είναι αρθρογράφος στη στήλη «Πένα» των Βιβλίων Ορίζοντες και στο λογοτεχνικό περιοδικό «Θεματοφύλακες λόγω τέχνης» όπου αρθρογραφεί μέχρι σήμερα. Διατηρεί δικό της blog Οι προτάσεις της Μίνας… όπου μοιράζεται τις απόψεις της και τις προτάσεις της με το αναγνωστικό κοινό που την ακολουθεί από τα μέσα κοινωνική δικτύωσης. Το 2019 και το 2020 συμμετείχε στο λογοτεχνικό περιοδικό της Κεφαλονιάς «Κέφαλος» με τις παιδικές ιστορίες «Στο νησί της φτου ξελευτερίας» και «Το μαγικό σεντούκι του παππού» αντίστοιχα.
Μυθιστορήματα
Στα μονοπάτια του έρωτα (2018), Ανατολικός
Παιχνίδια εξουσίας (2019), Οσελότος
Η γοητεία της έλξης (2021), Ελκυστής

Παιδική λογοτεχνία
Ο δράκος πυροσβέστης (2018), Οσελότος
Ο δράκος γιατρός (2020), Οσελότος

Η γοητεία της έλξης – Ασημίνα Στασινοπούλου

Η γοητεία


Ο Μάνος Σαράντης είναι ένας γοητευτικός άνδρας που δεν αφήνει τίποτα στην τύχη του. Ο προγραμματισμός κυριαρχεί στη ζωή του και κάθε του κίνηση είναι προκαθορισμένη. Διευθύνει μαζί με τον πατέρα του, την «Global Sarantis Security», μία από τις καλύτερες και πιο αξιόπιστες εταιρείες φύλαξης και προστασίας υψηλών προσώπων και όλες οι αποστολές που αναλαμβάνει στέφονται από απόλυτη επιτυχία. Η νέα του υπόθεση, όμως, είναι διαφορετική και εκρηκτική. Όταν κληθεί να προστατέψει την κοκκινομάλλα Άλκηστη τίποτα πια δε θα είναι το ίδιο. Αυτή η συνάντηση θα ανατρέψει όλα ήξερε μέχρι σήμερα. Το μόνο που ήθελε η Άλκηστη Τριανταφύλλου ήταν να πάει στον γάμο της καλύτερής της φίλης και να απολαύσει μια κρουαζιέρα στα Κυκλαδίτικα νησιά. Μια εβδομάδα με τον δυναμικό σωματοφύλακα της πάνω σε μια θαλαμηγό, όμως, θα είναι αρκετή για να ταράξει τα νερά της και να ξεκινήσει ένα ταξίδι στη γοητεία της έλξης.

Δυστυχώς, τίποτα δεν κρατάει για πολύ και ο κίνδυνος παραμονεύει διαρκώς. Κάθε της βήμα τη φέρνει όλο και πιο κοντά στην αποκάλυψη της αλήθειας.

Θα σταθεί το καθήκον πιο δυνατό από τον έρωτά τους;

Μπορεί η αγάπη τους να κρατήσει για πάντα;

Μυθιστόρημα, Ελκυστής, 2021, 250 σελ.

Ο δράκος γιατρός – Ασημίνα Στασινοπούλου

Ο δράκος γιατρός


Ο Ερμής είναι ένας μικρός δράκος που φοβάται να πάει στον γιατρό. Όταν η μαμά του, η Ζαχαρένια, του ανακοινώνει ότι πρέπει να πάνε στο νοσοκομείο των δράκων για να κάνει τον εμβόλιό του, εκείνος προσπαθεί να το αποφύγει.
Στην πορεία, όμως, θα μάθει τόσο για την απαραίτητη χρήση των εμβολίων στη ζωή μας όσο και για τους βασικούς κανόνες υγιεινής που όλοι πρέπει να εφαρμόζουμε στην καθημερινότητά μας, ώστε να είμαστε υγιείς και ασφαλείς από τα μικρόβια.

“Ο δράκος γιατρός” είναι το δεύτερο βιβλίο της σειράς των επαγγελμάτων που με έναν έξυπνο και ευχάριστο τρόπο μάς μαθαίνει τα οφέλη του εμβολιασμού αλλά και τους κανόνες υγιεινής που προστατεύουν τη δική μας υγεία αλλά και των άλλων.

Εικονογράφηση: Αριστείδης Καραβίας

Παιδική λογοτεχνία, Οσελότος, 2020, 26 σελ.

Παιχνίδια εξουσίας – Ασημίνα Στασινοπούλου
Όταν η Νεφέλη Ορφανού παντρεύτηκε τον γοητευτικό ανερχόμενο πολιτικό που της σύστησε ο πατέρας της, δεν φανταζόταν πως πίσω από το υπέροχο χαμόγελό του κρυβόταν ένας σκοτεινός και βίαιος χαρακτήρας.
Έπρεπε να φτάσει μια ανάσα πριν από τον θάνατο και να βιώσει την απώλεια με τον χειρότερο τρόπο ώστε να αποφασίσει να τον εγκαταλείψει και να τον καταγγείλει στην Αστυνομία. Στο πλευρό της πάντα ο πιστός και καλός της φίλος Δημήτρης Χατζηπαύλου, που θα της δώσει όλη τη δύναμη και το θάρρος για να μπορέσει να τα βάλει με τον επίδοξο και αδίσταχτο υπουργό και να φέρει στο φως την αλήθεια.
Όμως όσο πιο βαθιά σκαλίζουν το ταραχώδες παρελθόν του, τόσο πιο ανατρεπτικές και σοκαριστηκές είναι και οι αποκαλύψεις.
Ίντριγκες, δολοφονίες, μυστικές συμφωνίες και παλιές αγάπες στήνουν το σκηνικό που πρέπει να αντιμετωπίσει η Νεφέλη σε ένα καλά στημένο παιχνίδι εξουσίας, μέχρι να καταφέρει να σπάσει τα δεσμά της και να απελευθερωθεί.

Μυθιστόρημα, Οσελότος, 2019, 320 σελ.

Ο δράκος πυροσβέστης – Ασημίνα Στασινοπούλου
Ο Ντράκο είναι ένας νεαρός δράκος που έχει όνειρο ζωής να γίνει πυροσβέστης. Μαζί με τους φίλους του καθημερινά, από τη λέσχη της δασοφυλακής που έχουν φτιάξει, φροντίζουν για την ασφάλεια του οικοσυστήματος ώστε να τηρούνται οι κανόνες δασοπροστασίας και πυρασφάλειας. Τι θα συμβεί όμως όταν το δάσος πιάσει ξαφνικά φωτιά; Θα καταφέρουν να το σώσουν πριν να είναι πολύ αργά;
Ο Δράκος πυροσβέστης είναι ένα οικολογικό παραμύθι που βοηθά τα παιδιά να κατανοήσουν τη σημασία και τα οφέλη της μητέρας φύσης στη ζωή μας. Συνεπώς η προστασία και η καλή διατήρηση των δασών είναι καθήκον όλων μας αφού αποτελούν έναν ανανεώσιμο φυσικό πόρο με ανεξάντλητες δυνατότητες για την ανθρώπινη ζωή.

Eικονογράφηση: Αριστείδης Καραβίας

Παιδική λογοτεχνία, Οσελότος, 2018, 26 σελ.

Στα μονοπάτια του έρωτα – Ασημίνα Στασινοπούλου
Τι κρύβει ο έρωτας στα μονοπάτια του; Τι μπορεί να κάνει μια γυναίκα μέχρι να πετύχει τον σκοπό της και να αποκαταστήσει το όνομά της;
Η Μυρτώ Αλεξιάδη είναι μια αθώα κοπέλα που αναγκάζεται να αυτοεξοριστεί μετά το θάνατο ενός αγαπημένου της προσώπου σε μια επαρχία στο Παρίσι. Μετά από χρόνια υποχρεώνεται να επιστρέψει και να διεκδικήσει ότι της ανήκει δικαιωματικά. Επιστρέφοντας όμως στην πατρίδα έχει να αντιμετωπίσει ένα θανάσιμο εχθρό που έχει βαλθεί να την καταστρέψει και να της στερήσει τον άντρα που αγάπησε και του δόθηκε ψυχή τε και σώματι.
Τι θα γίνει όταν οι μάσκες πέσουν και μαθευτεί όλη η αλήθεια; Ποιος θα βγει τελικά κερδισμένος και ποιος χαμένος;
Ακολουθείσθε τα μονοπάτια του έρωτα και θα το ανακαλύψετε από μόνοι σας.

Μυθιστόρημα, Ανατολικός, 2018, 236 σελ.

Πηγές: Biblionet, Ανατολικός, Οσελότος, Ελκυστής