Ασημίνα Σταυρίδη

2021 Ελληνες λογοτέχνες
Η Ασημίνα Σταυρίδη είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Αθηνών και εργάζεται ως αναπληρώτρια καθηγήτρια στη Μέση Εκπαίδευση. Παράλληλα, εκπονεί το διδακτορικό της στη Γλωσσολογική Ανάλυση Λόγου στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ έχει εξειδίκευση στη Δικανική Γλωσσολογία και στη Διδασκαλία Γλώσσας και Λογοτεχνίας. Τον ελεύθερό της χρόνο τον αφιερώνει στην οικογένειά της. Το μυθιστόρημα «Ανδρομάχη – Ένα ανάποδο ταξίδι» είναι το πρώτο έργο της που εκδίδεται.
Μυθιστορήματα
Ανδρομάχη (2021), Λυκόφως

Ανδρομάχη – Ασημίνα Σταυρίδη

ΑνδρομάχηΈνα ανάποδο ταξίδι


Τη βραδιά του πάρτι των γενεθλίων της, η νεαρή Ανδρομάχη βλέπει έκπληκτη να στέκεται στην πόρτα του σπιτιού της ένας πανύψηλος λευκός λαγός, με πανοπλία και ένα γαρύφαλλο στο στήθος. Από αυτήν τη στιγμή, η ζωή της Ανδρομάχης αλλάζει. Περνάει την Ενδιάμεση Πύλη και αρχίζει ένα μακρόχρονο ταξίδι στο οποίο την συνοδεύει ο συνομήλικός της Αριστόμαχος. Οι δύο νέοι δεσμεύονται να συνεργαστούν, χωρίς όμως ο ένας να μπορεί να δει το πρόσωπο του άλλου.
Στους σταθμούς του ταξιδιού τους που καθορίζονται από μυστηριώδη βιβλία, θα αντιμετωπίσουν πολλούς κινδύνους, απρόοπτα και διλήμματα που καλούνται να ξεπεράσουν επιστρατεύοντας και τη σωματική και τη διανοητική τους δύναμη. Αλλά θα έχουν και βοήθεια που κρύβεται σε ένα μπαούλο το οποίο τους παρέδωσε ο λαγός.

Μυθιστόρημα, Λυκόφως, 2021, 276 σελ.

Πηγές: Biblionet, Λυκόφως