Αθανασία Κιφοκέρη

Αθανασία Κιφοκέρη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Αθανασία Κιφοκέρη γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στον Πύργο Hλείας.
Έχει σπουδάσει Παιδαγωγικά στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και συγκεκριμένα στο τμήμα Προσχολικής Αγωγής και εκπαιδευτικού σχεδιασμού, μιλά αγγλικά, ιταλικά και ισπανικά και είναι πτυχιούχος δημοσιογραφίας έχοντας αποφοιτήσει από το Δημοσιογραφικό Κέντρο Αθηνών. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα ισπανικών στο Instituto di Cervantes, μαθήματα υποκριτικής στο θέατρο των Αλλαγών και μαθήματα στο Φάρο των Τυφλών για την εκμάθηση της γραφής Braille. Επιπλέον, είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο των Πατρών στο τμήμα Επιστήμες της Αγωγής: Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση Ατόμων με Προβλήματα Προφορικού και Γραπτού Λόγου. Έχει παρακολουθήσει το ετήσιο σεμινάριο Νευροψυχολογία και Ειδική Αγωγή με ιδιαίτερη έμφαση στις ειδικές αξιολογήσεις, θεραπείες και παρεμβάσεις το οποίο υλοποιήθηκε από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Εργάζεται ως νηπιαγωγός σε δημόσια σχολεία. Είναι συγγραφέας αρκετών παιδικών και παιδαγωγικών βιβλίων, και αρθρογραφεί σε ελληνικά blogs. Επίσης, από το 2020 συμμετέχει ως ηθοποιός στην θεατρική ομάδα της Unesco Πειραιώς και Νήσων.
Νουβέλες
Όλα όσα ονειρευτήκαμε (2015), Locus 7 – Άλλωστε
Σε αγαπώ αληθινά (2018), Bookstars – Γιωγγαράς
Like στον έρωτα (2020), Bookstars – Γιωγγαράς

Παιδική και εφηβική λογοτεχνία
Φθινόπωρο με τα παιδιά μας (2014), Bookstars – Γιωγγαράς
Ο μυστικός προορισμός (2014), Bookstars – Γιωγγαράς
Το τσίρκο (2016), Bookstars – Γιωγγαράς

Παιδικά Θεατρικά έργα
Μικροί Θεατρίνοι εν δράσει (2022), Εκδόσεις Κέφαλος

Δοκίμια-Μελέτες-Αυτογνωσία
Αυτογνωσία: Ο δρόμος προς την επιτυχία (2021), Εκδόσεις Κέφαλος

Μικροί Θεατρίνοι εν δράσει – Αθανασία Κιφοκέρη

Μικροί θεατρίνοιΣυμμετοχή: Βασίλης Τραϊφόρος & Χρήστος Σούκας


Ένα βιβλίο με θεατρικά έργα που στοχεύουν να ψυχαγωγήσουν και να επιμορφώσουν και να φέρουν σε επαφή τους μικρούς μας φίλους με το θέατρο, το περιβάλλον, την τέχνη, τον κορονοϊό, και την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Παιδικά Θεατρικά έργα, Εκδόσεις Κέφαλος, 2022, 154 σελ.

Αυτογνωσία: Ο δρόμος προς την επιτυχία – Αθανασία Κιφοκέρη

Αυτογνωσία


Δυστυχισμένοι είναι οι άνθρωποι οι οποίοι επειδή δεν έχουν καταφέρει πολλά στην ζωή τους και επειδή βλέπουν ότι ο διπλανός τους έχει πετύχει περισσότερα, για να τον αποδυναμώσουν και συνάμα για να τον βγάλουν εκτός στόχου μιλάνε άσχημα για αυτόν προκειμένου να τον ρίξουν ψυχολογικά. Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί άνθρωποι γύρω σου που θα προσπαθήσουν να σε κατευνάσουν για αυτό οφείλεις να τους αγνοήσεις και να αισθανθείς ακόμα καλύτερα. Μην χαλάς τον χρόνο σου για ανούσια πράγματα.
Μην ακούς τους τοξικούς ανθρώπους, θέλουν να νιώθουν ότι έχουν καταφέρει να σας ελέγχουν, να σας εξουσιάζουν και να σας πηγαίνουν βήματα πίσω. Μην γίνεις ποτέ ένας με αυτούς που ψάχνουν ομοίους τους ή ομοϊδεάτες.
Και να θυμάσαι το εξής:
Αυτός που γνωρίζει τους άλλους είναι σοφός, αυτός που γνωρίζει τον εαυτό του είναι φωτισμένος. -LaoTzu.

Αυτογνωσία, Εκδόσεις Κέφαλος, 2021, 62 σελ.

Like στον έρωτα – Αθανασία Κιφοκέρη
21ος Αιώνας. Η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας έχει αλλάξει πλέον τον τρόπο επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων φέρνοντας σε πρώτο πλάνο τα κοινωνικά δίκτυα.
Δίκτυα σαν το Facebook όπου οι χρήστες τους εκτός από την επικοινωνία, αναζητούν την γνωριμία, τον έρωτα, την αγάπη. Όμως οι πλαστικές οθόνες οδηγούν σε αληθινά συναισθήματα ή το αντίστροφο; Η ακατανόητη πραγματικότητα οδηγεί σε αληθοφανείς ουτοπίες ή το αντίστροφο;
Ο Μάριος και η Ευτυχία θα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία να ξαναβρούν την αληθινή αγάπη.
Πόσο εύκολο είναι να ξεπεράσουν τις δυσκολίες και να είναι ξανά μαζί;
Θα μπορέσουν να βρουν το δικό τους like;

Νουβέλα, Bookstars – Γιωγγαράς, 2020, 60 σελ.

Σε αγαπώ αληθινά – Αθανασία Κιφοκέρη
Ο Στέφανος από πολύ νωρίς συνειδητοποίησε πως για να είναι ευτυχισμένος θα πρέπει να πραγματοποιήσει τα όνειρα του. Γυρίζοντας την πλάτη στις οικογενειακές επιχειρήσεις, ασχολείται με την μεγάλη του αγάπη την ζωγραφική. Τυχαία μετά από χρόνια οι δρόμοι του θα διασταυρωθούν με μια μυστηριώδη γυναίκα από το παρελθόν.

Θα επιλέξει μια τακτοποιημένη ζωή μέσα στο ψέμα ή μια ζωή με αληθινή αγάπη χωρίς να υπολογίσει το κόστος;

Νουβέλα, Bookstars – Γιωγγαράς, 2018, 80 σελ.

Το τσίρκο – Αθανασία Κιφοκέρη
Ένα νέο καλοκαίρι έρχεται και οι φίλοι μας είναι έτοιμοι για νέες περιπέτειες και εμπειρίες. Μέσα από ένα μαγικό κόσμο θα ταξιδεύσουμε μαζί με τους μικρούς μας ήρωες σε ένα ταξίδι γεμάτο πάθος, αγωνία μυστήριο και πλοκή. Ακολουθήστε μας και απολαύστε το!

Παιδική λογοτεχνία, Bookstars – Γιωγγαράς, 2016, 97 σελ.

Όλα όσα ονειρευτήκαμε – Αθανασία Κιφοκέρη
Αυτή είναι η ιστορία της Χαράς και του Μίνωα. Μια δυνατή ιστορία για τον έρωτα και την απογοήτευση, για εκείνους που απλά βλέπουν τη ζωή να περνά από μπροστά τους και δεν κάνουν τίποτα για να εξελιχθούν. Περισσότερο όμως είναι για τους νέους που καθημερινά αγωνίζονται για ένα καλύτερο μέλλον, για εκείνους που καταλαβαίνουν ότι η δύναμη της αγάπης είναι τόσο ισχυρή που μπορεί να νικήσει τα πάντα.

Νουβέλα, Locus 7 – Άλλωστε, 2015, 90 σελ.

Ο μυστικός προορισμός – Αθανασία Κιφοκέρη
Σε ένα ταξίδι προς την Αμερική, χάνονται τα ίχνη των γονιών του Ρούντι,της Σάρας και της Πέννυς. Τα παιδιά τότε ζουν με τους παππούδες τους οι οποίοι δεν τους συμπεριφέρονται καλά. Είναι δυστυχισμένα και απελπισμένα και ψάχνουν τρόπο να αποδράσουν καθώς αισθάνονται φυλακισμένα. Σε μια συνάντηση με τον φίλο τους τον Μάικ θα αποκαλυφθεί ένα μυστικό το οποίο θα τους αλλάξει ριζικά την ζωή και από την απελπισία θα τους οδηγήσει στην ευτυχία. Ας ανακαλύψουμε το ένοχο μυστικό τους.

Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Bookstars – Γιωγγαράς, 2014, 64 σελ.

Φθινόπωρο με τα παιδιά μας – Αθανασία Κιφοκέρη
Το βιβλίο περιέχει, παιδικά φθινοπωρινά τραγούδια, ποιήματα και συνάμα φθινοπωρινά θέματα στολισμού και οδηγίες για φθινοπωρινές κατασκευές που θα κάνουν τους μικρούς μας φίλους να ξετρελαθούν.

Παιδική λογοτεχνία, Bookstars – Γιωγγαράς, 2014, 64 σελ.

Πηγές: Biblionet, Bookstars – Γιωγγαράς, Locus 7 – Άλλωστε, Εκδόσεις Κέφαλος

Please wait...