Αθανασία Κιφοκέρη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Αθανασία Κιφοκέρη γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στον Πύργο Hλείας.
Έχει σπουδάσει Παιδαγωγικά στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και συγκεκριμένα στο τμήμα Προσχολικής Αγωγής και εκπαιδευτικού σχεδιασμού, και μιλά αγγλικά, ιταλικά και ισπανικά. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα ισπανικών στο Instituto di Cervantes, μαθήματα υποκριτικής στο θέατρο των Αλλαγών, μαθήματα στο Φάρο των Τυφλών για την εκμάθηση της γραφής Braille και σεμινάρια εγληματολογίας. Επιπλέον, είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο των Πατρών στο τμήμα Επιστήμες της Αγωγής: Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση Ατόμων με Προβλήματα Προφορικού και Γραπτού Λόγου. Εργάζεται στην ιδιωτική εκπαίδευση ως νηπιαγωγός και σε φροντιστήρια ξένων γλωσσών. Είναι συγγραφέας αρκετών παιδικών και παιδαγωγικών βιβλίων, και αρθρογραφεί σε τοπικές εφημερίδες και ελληνικά blogs. Από το 2020 είναι μέλος στο Κέντρο Μελέτης του Εγκλήματος.

Φθινόπωρο με τα παιδιά μας – Αθανασία Κιφοκέρη
Το βιβλίο περιέχει, παιδικά φθινοπωρινά τραγούδια, ποιήματα και συνάμα φθινοπωρινά θέματα στολισμού και οδηγίες για φθινοπωρινές κατασκευές που θα κάνουν τους μικρούς μας φίλους να ξετρελαθούν.

Παιδική λογοτεχνία, Bookstars – Γιωγγαράς, 2014, 64 σελ.

Ο μυστικός προορισμός – Αθανασία Κιφοκέρη
Σε ένα ταξίδι προς την Αμερική, χάνονται τα ίχνη των γονιών του Ρούντι,της Σάρας και της Πέννυς. Τα παιδιά τότε ζουν με τους παππούδες τους οι οποίοι δεν τους συμπεριφέρονται καλά. Είναι δυστυχισμένα και απελπισμένα και ψάχνουν τρόπο να αποδράσουν καθώς αισθάνονται φυλακισμένα. Σε μια συνάντηση με τον φίλο τους τον Μάικ θα αποκαλυφθεί ένα μυστικό το οποίο θα τους αλλάξει ριζικά την ζωή και από την απελπισία θα τους οδηγήσει στην ευτυχία. Ας ανακαλύψουμε το ένοχο μυστικό τους.

Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Bookstars – Γιωγγαράς, 2014, 64 σελ.

Όλα όσα ονειρευτήκαμε – Αθανασία Κιφοκέρη
Αυτή είναι η ιστορία της Χαράς και του Μίνωα. Μια δυνατή ιστορία για τον έρωτα και την απογοήτευση, για εκείνους που απλά βλέπουν τη ζωή να περνά από μπροστά τους και δεν κάνουν τίποτα για να εξελιχθούν. Περισσότερο όμως είναι για τους νέους που καθημερινά αγωνίζονται για ένα καλύτερο μέλλον, για εκείνους που καταλαβαίνουν ότι η δύναμη της αγάπης είναι τόσο ισχυρή που μπορεί να νικήσει τα πάντα.

Νουβέλα, Locus 7 – Άλλωστε, 2015, 90 σελ.

Το τσίρκο – Αθανασία Κιφοκέρη
Ένα νέο καλοκαίρι έρχεται και οι φίλοι μας είναι έτοιμοι για νέες περιπέτειες και εμπειρίες. Μέσα από ένα μαγικό κόσμο θα ταξιδεύσουμε μαζί με τους μικρούς μας ήρωες σε ένα ταξίδι γεμάτο πάθος, αγωνία μυστήριο και πλοκή. Ακολουθήστε μας και απολαύστε το!

Παιδική λογοτεχνία, Bookstars – Γιωγγαράς, 2016, 97 σελ.

Σε αγαπώ αληθινά – Αθανασία Κιφοκέρη
Ο Στέφανος από πολύ νωρίς συνειδητοποίησε πως για να είναι ευτυχισμένος θα πρέπει να πραγματοποιήσει τα όνειρα του. Γυρίζοντας την πλάτη στις οικογενειακές επιχειρήσεις, ασχολείται με την μεγάλη του αγάπη την ζωγραφική. Τυχαία μετά από χρόνια οι δρόμοι του θα διασταυρωθούν με μια μυστηριώδη γυναίκα από το παρελθόν.

Θα επιλέξει μια τακτοποιημένη ζωή μέσα στο ψέμα ή μια ζωή με αληθινή αγάπη χωρίς να υπολογίσει το κόστος;

Νουβέλα, Bookstars – Γιωγγαράς, 2018, 80 σελ.

Like στον έρωτα – Αθανασία Κιφοκέρη
21ος Αιώνας. Η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας έχει αλλάξει πλέον τον τρόπο επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων φέρνοντας σε πρώτο πλάνο τα κοινωνικά δίκτυα.
Δίκτυα σαν το Facebook όπου οι χρήστες τους εκτός από την επικοινωνία, αναζητούν την γνωριμία, τον έρωτα, την αγάπη. Όμως οι πλαστικές οθόνες οδηγούν σε αληθινά συναισθήματα ή το αντίστροφο; Η ακατανόητη πραγματικότητα οδηγεί σε αληθοφανείς ουτοπίες ή το αντίστροφο;
Ο Μάριος και η Ευτυχία θα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία να ξαναβρούν την αληθινή αγάπη.
Πόσο εύκολο είναι να ξεπεράσουν τις δυσκολίες και να είναι ξανά μαζί;
Θα μπορέσουν να βρουν το δικό τους like;

Νουβέλα, Bookstars – Γιωγγαράς, 2020, 60 σελ.

Νουβέλες
Όλα όσα ονειρευτήκαμε (2015), Locus 7 – Άλλωστε
Σε αγαπώ αληθινά (2018), Bookstars – Γιωγγαράς
Like στον έρωτα (2020), Bookstars – Γιωγγαράς

Παιδική και εφηβική λογοτεχνία
Φθινόπωρο με τα παιδιά μας (2014), Bookstars – Γιωγγαράς
Ο μυστικός προορισμός (2014), Bookstars – Γιωγγαράς
Το τσίρκο (2016), Bookstars – Γιωγγαράς

Πηγές: Biblionet, Bookstars – Γιωγγαράς, Locus 7 – Άλλωστε

112 views.