Αθανάσιος Ν. Τουτουδάκης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Αθανάσιος Τουτουδάκης γεννήθηκε στις Λίμνες Μεραμβέλλου Κρήτης.
Έχει σπουδάσει οικονομικά. Είναι πτυχιούχος της Ανωτάτης Βιομηχανικής.
Υπηρέτησε ως ελεγκτής και προϊστάμενος σε μεγάλες ΔΥΟ των Αθηνών και διαφόρων άλλων πόλεων.
Σήμερα είναι συνταξιούχος του Δημοσίου.
Έχει γράψει αρκετά ποιήματα που δημοσιεύονται σε διάφορες έγκριτες εφημερίδες.
Ασχολείται επίσης με την συγγραφή διηγημάτων και ιστοριών του χωριού.

Οι δυο φίλοι – Αθανάσιος Ν. Τουτουδάκης

“Αναμοχλεύοντας τις μνήμες και τις εμπειρίες του, ο συγγραφέας, με ευαισθησία και σεβασμό στις αγνές παραδόσεις του τόπου του, πλάθει τους ήρωές του, που είναι απλοί άνθρωποι, αλλά αληθινοί, αγνοί και γνήσιοι στις εκδηλώσεις τους. Μέσα από τις χαρές, τις αγωνίες τους, τους έρωτες και τα πάθη τους, ζωντανεύει ένας κόσμος που συνεπαίρνει τον αναγνώστη, και που σήμερα, με την εξέλιξη της τεχνολογίας και την παγκοσμοιοποίηση, φθίνει και πεθαίνει.
Η γλώσσα ρέουσα, απλή, αλλά πλούσια σε νοήματα και εκφραστική δύναμη, αποδίδειτους χαρακτήρες των ηρώων και κάνει τον αναγνώστη να παρακολουθεί πιστά την πορεία τους ως το τέλος”.

Μυθιστόρημα, Mystis Editions, 2017, 192 σελ.

Το στερνό ταξίδι – Αθανάσιος Ν. Τουτουδάκης

Τι είναι τελικά η ζωή μας; ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ! Ξεκινάς, όμως δεν ξέρεις πότε και πού θα φτάσεις. Κάνεις όνειρα, σχέδια, υπολογισμούς, νιώθεις χαρά, αισιοδοξία και ελπίδα για το όμορφο ταξίδι που σε περιμένει!
Χαίρεσαι και το απολαμβάνεις, όταν πηγαίνουν όλα καλά και βλέπεις να πραγματοποιούνται οι επιθυμίες σου. Απογοητεύεσαι στις φουρτούνες και στις ταλαιπωρίες. Αγωνιάς αν θα τα καταφέρεις να τις αντιμετωπίσεις. Πόση, όμως, χαρά και ικανοποίηση νιώθεις όταν βγεις νικητής! Με αισιοδοξία, κουράγιο και ελπίδα συνεχίζεις. Ένας ταξιδιώτης και ο ήρωάς μας, καταφέρνει να φτάσει στο τέλος του ταξιδιού.
Ο συγγραφέας, μπαίνοντας στην ψυχή, στην σκέψη και στα συναισθήματα του ήρωά του, παρακολουθεί και περιγράφει με απλά και μεστά λόγια ολόκληρο το ταξίδι του, μέχρι να αράξει στο στερνό του λιμάνι.
Μαρία Δαμιανίδου
Φιλόλογος

Μυθιστόρημα, Mystis Editions, 2018, 192 σελ.

Μυθιστορήματα
Οι δυο φίλοι (2017), Mystis Editions
Το στερνό ταξίδι (2018), Mystis Editions

Πηγές: Biblionet, Mystis Editions