Αθηνά Αραμπατζή

Αθηνά Αραμπατζή

Ελληνες λογοτέχνες
Η Αθηνά Αραμπατζή γεννήθηκε και ζει στις Σέρρες.
Είναι Ψυχολόγος (απόφοιτη Πανεπιστημίου Κρήτης) – Γνωστική Αναλυτική Ψυχοθεραπεύτρια. Διατηρεί δικό της γραφείο και ειδικεύεται στην επεξεργασία ψυχικών τραυμάτων και σε τραύματα δεσμού και απωλειών.
“Το ταξίδι μας ανάμεσα στη μέρα και τη νύχτα” είναι η πρώτη της ποιητική συλλογή, αν και γράφει από μικρή ηλικία. Είναι φανατική αναγνώστρια και θεωρεί ότι οι λέξεις έχουν δύναμη.
Ποίηση
Το ταξίδι μας ανάμεσα στη μέρα και τη νύχτα (2023), Αποστακτήριο

Το ταξίδι μας ανάμεσα στη μέρα και τη νύχτα – Αθηνά Αραμπατζή

Το ταξίδι μας


“Το ταξίδι μας ανάμεσα στη μέρα και τη νύχτα” είναι η πρώτη ποιητική προσπάθεια της Ψυχολόγου και Ψυχοθεραπεύτριας, Αθηνάς Αραμπατζή. Η συγκεκριμένη συλλογή πραγματεύεται τη συνάντηση, τη συμπόρευση και τον αποχωρισμό-απώλεια στο ταξίδι της ζωής των ανθρώπων. Σε αυτό το ταξίδι είναι πάντοτε παρούσα η μάχη ανάμεσα στις δύο βασικές ορμές του ανθρώπου, αυτών της ζωής (έρως) και του θανάτου, προκειμένου να συνεχιστεί ο βίος του. Μετά από μια απώλεια, είτε χωρισμό είτε θάνατο, ο άνθρωπος καλείται να βρει τρόπο να συνεχίζει να υπάρχει χωρίς το αγαπημένο πρόσωπο, με το οποίο συναντήθηκε και συμβίωσε. Καθώς οι λέξεις έχουν δύναμη αλλά και θεραπευτικές ιδιότητες, το κείμενο αυτό προσδοκά να γίνει αφορμή ώστε να βρουν οι αναγνώστες τις δικές τους λέξεις, προκειμένου να επεξεργαστούν και να απαλύνουν τις πληγές τους από τους δικούς τους αποχωρισμούς.

Ποίηση, Αποστακτήριο, 2023, 60 σελ.

Πηγές: Biblionet, Αποστακτήριο