Αθηνά Μαλαπάνη

Η Αθηνά Ν. Μαλαπάνη γεννήθηκε στην Αθήνα.
Είναι κλασική φιλόλογος, απόφοιτη Κλασικής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ, από όπου αποφοίτησε με άριστα (2008-2012).
Εκεί, παρακολούθησε επίσης το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών Κλασικής Φιλολογίας, από όπου αποφοίτησε επίσης με άριστα (2012-2014).
Εργάζεται στην ιδιωτική μέση εκπαίδευση ως καθηγήτρια-φιλόλογος.
Επίσης, απασχολείται και ως καθηγήτρια δημιουργικής γραφή σε ενήλικες.
Έχει συμμετάσχει σε συνέδρια Φιλολογίας με έναν αξιόλογο αριθμό προφορικών ανακοινώσεων σε Ελλάδα, Κύπρο και εξωτερικό. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και συνέδρια Φιλολογίας, Παιδαγωγικών και Ψυχολογίας.
Αγαπά τη λογοτεχνική συγγραφή και κριτική, την κριτική του θεάτρου, αλλά και γενικώς τις καλές τέχνες.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην προσωπική της ιστοσελίδα, Athena’s Creative Writing Academy και στη σελίδα της στο Facebook, με τίτλο «Λογοτεχνικές Δημιουργίες».

Ψυχικές αυτοχειρίες – Αθηνά Μαλαπάνη
Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια συλλογή διηγημάτων. Κάθε διήγημα παρουσιάζει μια ξεχωριστή ιστορία που μαρτυρά ότι ο άνθρωπος έχει μια περίπλοκη ψυχοσύνθεση, αλλά σε κάθε περίπτωση, οι αντοχές του δοκιμάζονται και υποφέρουν πολλά. Πολυποίκιλοι και πολυεπίπεδοι χαρακτήρες θα σας ταξιδέψουν στα άδυτα του συνειδητού, του υποσυνείδητου και του ασυνείδητου και θα σας αφηγηθούν τις ιστορίες τους, μέσα στις οποίες μπορείτε να βρείτε κι εσείς ένα δικό σας κομμάτι…
Καλή ανάγνωση…

Διηγήματα, Άρωμα, 2019, 70 σελ.

Διηγήματα
Ψυχικές αυτοχειρίες (2019), Άρωμα

Συλλογικά έργα
Ανθολογία μικρού διηγήματος για τη νύχτα (2017), Κύμα

Πηγές: Biblionet, Άρωμα

Επισκέψεις: 13