Αθηνά Παναγιωτίδου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Αθηνά Παναγιωτίδου είναι από την Καβάλα.
Έχει αποφοιτήσει από την Παιδαγωγική Σχολή Βρεφονηπιαγωγών του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διδακτική, Παιδαγωγική και στις Τεχνολογίες της πληροφορικής και των επικοινωνιών. Σεναριογράφος, ερασιτέχνης ηθοποιός μέλος της ομάδας “Θεάτρου Παίδευσις”, συγγραφέας και φυσικά μαμά της Έλενας και της Κατερίνας. Έχει παρακολουθήσει μια σειρά σεμιναρίων και συνεδρίων παιδαγωγικού χαρακτήρα καθώς και σεμινάρια δημιουργικής γραφής. “Το χαμογελάκι” αποτέλεσε το πρώτο της παραμύθι που εκδόθηκε.

Το χαμογελάκι – Αθηνά Παναγιωτίδου
Η Αθηνούλα είναι ένα κοριτσάκι με καστανά σγουρά μαλλάκια, καφέ μάτια κι ένα πλατύ, ολόδροσο, κάτασπρο χαμόγελο. Όσοι είναι γύρω της, όταν την κοιτάζουν, δεν μπορούν να μη χαμογελάσουν ακόμη κι όταν είναι στενοχωρημένοι.
“Καλώς το χαμογελάκι μου…” της λέει η μαμά της κι έτσι, “χαμογελάκι”, την φωνάζουν όλοι, γνωστοί και φίλοι.
Το όνειρο της Αθηνούλας μάς ταξιδεύει στη χώρα της φαντασίας, σε έναν κόσμο όπου το χαμόγελο, μέσα από μια πολύ πρωτότυπη πλοκή, παίρνει τη θέση που του αρμόζει.
Χαμογελάστε! Χαμογελάστε! μας λέει το όνειρο της Αθηνούλας. Χαμογελάστε και ο κόσμος γύρω σας θα γίνει πιο φωτεινός, πιο χαρούμενος, πιο αισιόδοξος!
Eικονογράφηση: Εμμανουέλα Κακαβιά

Παιδική λογοτεχνία, Οσελότος, 2016, 32 σελ.

Μαμά Καρδιά – Αθηνά Παναγιωτίδου
Η Εριφύλη φεύγει από την “Κιβωτό” όπου ζει τα τελευταία χρόνια για να πάει να μείνει στο δικό της σπίτι μαζί με τη μαμά της. Μόνο που η δική της μαμά δεν είναι σαν όλες τις άλλες… Την Εριφύλη την επέλεξε για παιδάκι της επειδή τη γέννησε η αγάπη της καρδιάς της… Και η Εριφύλη την ονόμασε “Μαμά Καρδιά”…
Ξέρετε, για όλους υπάρχει μια “Μαμά Καρδιά”, αρκεί να το πιστέψουμε και να μη χάνουμε ποτέ την ελπίδα μας και την πίστη ότι τα καλύτερα έρχονται…
Το παραμύθι έχει ως παιδαγωγική κατεύθυνση τη συναισθηματική νοημοσύνη-ενσυναίσθηση.
Eικονογράφηση: Εμμανουέλα Κακαβιά

Παιδική λογοτεχνία, Οσελότος, 2019, 32 σελ.

Παιδική λογοτεχνία
Το χαμογελάκι (2016), Οσελότος
Μαμά Καρδιά (2019), Οσελότος

Πηγές: Biblionet, Οσελότος