Αθηνά Ζουράρη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Αθηνά Ζουράρη γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου ζει τα τελευταία χρόνια.
Το 2013 κυκλοφόρησε το δεύτερο βιβλίο της “Όταν ηχούν τα κύμβαλα” απο τις εκδόσεις Λιβάνη και το 2018 το τρίτο της βιβλίο “Κόντρα ρόλος” απο τις εκδόσεις Ίαμβος.

Όταν ηχούν τα κύμβαλα – Αθηνά Ζουράρη
Η ζωή όλων θα ανατραπεί, όταν τη μέρα της 17ης Νοεμβρίου 1974 η μικρή Όλγα με τον εύθραυστο ψυχισμό θα παρερμηνεύσει ένα συμβάν στο οποίο γίνεται μάρτυρας εντελώς τυχαία. Αμέσως αυτό θα γονιμοποιήσει ανεξέλεγκτα συναισθήματα, που θα την εγκλωβίσουν σε μια δική της, νοσηρή πραγματικότητα. Θα περπατήσει έτσι στα μονοπάτια της εκδίκησης, παρασύροντας όσους βρίσκονται στο δρόμο της. Κανείς δε θα μπορεί να ξεφύγει από αυτό τον εφιάλτη, αφού κανείς δε γνωρίζει ποιος κρύβεται πίσω του. Κι όμως, υπάρχει κάτι που πρέπει να ανακαλύψουν για να σωθούν.

Θα τα καταφέρουν πριν να είναι αργά;

Μυθιστόρημα, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη, 2013, 317 σελ.

Κόντρα ρόλος – Αθηνά Ζουράρη
Μία δημοσιογράφος πηγαίνει από την Ρώμη στη μικρή πόλη Πεσκάρα με σκοπό να συναντήσει την ηλικιωμένη Μελίτα Φιέρα και να μάθει γιατί μοίρασε το ποσόν των 300.000 ευρώ στους φτωχούς της περιοχής της ενώ η ίδια, όπως ακουγόταν, ήταν σε χειρότερη μοίρα από αυτούς.

Η συνέντευξη παίρνει απρόβλεπτες διαστάσεις εξαιτίας των όσων αποκαλύπτονται, με τη γριά Μελίτα να εξηγεί ότι τα συγκεκριμένα χρήματα ήταν πλέον άχρηστα αφού ήρθαν σε λάθος στιγμή.
Η ίδια είναι ήδη πάμπλουτη και απόλυτα ευτυχισμένη. Όλα ξεκίνησαν από το πείσμα της να ζήσει, κάτι πολύ δύσκολο λόγω των συνθηκών που βίωνε, για να συναντήσει μετά από πάρα πολλά χρόνια το μεγάλο έρωτα της ζωής της. Τα κατάφερε όμως αφού έπαιξε πολύ καλά το άσχημο φύλλο που της έλαχε, με μια ιδέα που σκαρφίστηκε. Η ευημερία της είχε πλέον κατακτηθεί με ένα τρόπο άκρως ευρηματικό όσο και παράδοξο.

Ήρθε αυτός που περίμενε; Και τι έγινε τη τελευταία στιγμή; Εκείνη το κατάλαβε ή όχι;

Μυθιστόρημα, Ίαμβος, 2018, 380 σελ.

Μυθιστορήματα
Όταν ηχούν τα κύμβαλα (2013), Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Κόντρα ρόλος (2018), Ίαμβος

Πηγές: Biblionet, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη, Ίαμβος