Αβέρκιος Λουδάρος


Δολοφονώντας τις σκιές
Με το πέρασμα του χρόνου και καθώς οι εφιάλτες επανέρχονταν, διαπίστωσε ότι πίσω από τις σκιές που τον περίμεναν να κοιμηθεί για να εμφανιστούν χορεύοντας μέσα στο μυαλό του, κρύβονταν οι μορφές δικών του ανθρώπων, ακόμα και συνεργατών του, ακόμα και της ίδιας του της μάνας, αυτών που είχαν τους αντίστοιχους ρόλους στην πρώτη ζωή του Φαραώ Τουταγχαμών, όλων όσοι είχαν κάποιο, μικρό ή μεγάλο, μερίδιο στον μηχανισμό εξουσίας. Ξυπνούσε έντρομος με την πίστη ότι όλοι αυτοί δεν θέλουν τίποτα άλλο, πέρα από το να απαλλαχθούν για δεύτερη φορά από τον Τουταγχαμών, για να οικειοποιηθούν τη δύναμή του.

Άκου νεοέλληνα
Οι αιτίες που μας οδήγησαν στην παρακμή και τη μεγάλη ύφεση
Γιατί το νεοελληνικό όνειρο αποδείχτηκε αυταπάτη και εξελίχθηκε σε εφιάλτη; Γιατί περιοδικά αντιμετωπίζουμε συμφορές και βιώνουμε τραγωδίες; Μήπως έχουν δίκιο όσοι μας χαρακτηρίζουν “χώρα του φραπέ”; Μήπως εξακολουθούμε να φοράμε στο ένα πόδι το τσαρούχι; Εάν απαντήσουμε με ειλικρίνεια σε αυτά τα ερωτήματα, θα δώσουμε πειστική εξήγηση για τις αιτίες του “ναυαγίου” στην οικονομία.
Οι ευθύνες για τη μεγάλη ύφεση βαρύνουν εμάς τους ίδιους που “βουλιάξαμε” στην παρακμή, στην οποία μας οδήγησε η νοοτροπία μας. “Ανακαλύπτοντας” εξωτερικούς εχθρούς και συνωμότες, αποφεύγουμε την αναμέτρηση με τον πραγματικό, τον εσωτερικό εχθρό.
Η ψυχή μας νοσεί, γιατί εμείς οι μοντέρνοι νεοέλληνες είμαστε υποδουλωμένοι στον παραλογισμό, στις αντιφάσεις μας, στον διχασμό, σε ακόρεστες επιθυμίες, στον μεγαλοϊδεατισμό και σε μία περηφάνια που ουσιαστικά είναι δειλία, η οποία μας αποτρέπει από την προσπάθεια να δημιουργήσουμε κάτι σημαντικό.

Μυθιστορήματα
Δολοφονώντας τις σκιές (2011)

Δοκίμια – Μελέτες
Άκου νεοέλληνα (2013)

Πηγές: BIBLIONET, Εκδόσεις Οσελότος, Λυκόφως

Επισκέψεις: 70