Αβέρκιος Λουδάρος

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Αβέρκιος Λουδάρος γεννήθηκε το 1969 στον Πειραιά, όπου κατοικεί, μετά από 15ετή «περιπλάνηση» στο κέντρο της Αθήνας.
Στις σπουδές του δεν τα πήγε καθόλου καλά, καθώς εγκατέλειψε πολύ νωρίς το τμήμα Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πάντειου Πανεπιστήμιου. Ωστόσο, δεν εγκατέλειψε τη δημοσιογραφία, από την οποία καταφέρνει να ψωμίζεται από το 1991, εργαζόμενος σε εφημερίδες πανελλαδικής κυκλοφορίας, ενώ εσχάτως «ανακάλυψε» την τάση της ηλεκτρονικής ενημέρωσης. Οι ρίζες του είναι στη θάλασσα, αλλά αναζωογονείται ατενίζοντας τον κόσμο από ψηλά, σε περιπάτους κάτω από τα έλατα. Η μεγάλη του αγάπη είναι να ταξιδεύει στην Κρήτη για να παίρνει δύναμη από τον Ψηλορείτη. Παιδιόθεν έβρισκε απόλαυση στην ανάγνωση και τη συγγραφή. Το 2011 εξέδωσε το μυθιστόρημα “Δολοφονώντας τις σκιές”, μία γκανκστερική ιστορία που πραγματεύεται τον φόβο, τη βούληση του ισχυρού να εξουσιάζει και την ανάγκη του ανίσχυρου να εξουσιάζεται.
Μυθιστορήματα
Δολοφονώντας τις σκιές (2011), Οσελότος
Δολοφονώντας τις σκιές (2021), Λυκόφως

Δοκίμια-Μελέτες
Άκου νεοέλληνα (2013), Λυκόφως

Δολοφονώντας τις σκιές – Αβέρκιος Λουδάρος
Με το πέρασμα του χρόνου και καθώς οι εφιάλτες επανέρχονταν, διαπίστωσε ότι πίσω από τις σκιές που τον περίμεναν να κοιμηθεί για να εμφανιστούν χορεύοντας μέσα στο μυαλό του, κρύβονταν οι μορφές δικών του ανθρώπων, ακόμα και συνεργατών του, ακόμα και της ίδιας του της μάνας, αυτών που είχαν τους αντίστοιχους ρόλους στην πρώτη ζωή του Φαραώ Τουταγχαμών, όλων όσοι είχαν κάποιο, μικρό ή μεγάλο, μερίδιο στον μηχανισμό εξουσίας. Ξυπνούσε έντρομος με την πίστη ότι όλοι αυτοί δεν θέλουν τίποτα άλλο, πέρα από το να απαλλαχθούν για δεύτερη φορά από τον Τουταγχαμών, για να οικειοποιηθούν τη δύναμή του.

Μυθιστόρημα, Οσελότος, 2011, 200 σελ.

Άκου νεοέλληνα – Αβέρκιος Λουδάρος

Οι αιτίες που μας οδήγησαν στην παρακμή και τη μεγάλη ύφεση


Γιατί το νεοελληνικό όνειρο αποδείχτηκε αυταπάτη και εξελίχθηκε σε εφιάλτη; Γιατί περιοδικά αντιμετωπίζουμε συμφορές και βιώνουμε τραγωδίες; Μήπως έχουν δίκιο όσοι μας χαρακτηρίζουν “χώρα του φραπέ”; Μήπως εξακολουθούμε να φοράμε στο ένα πόδι το τσαρούχι; Εάν απαντήσουμε με ειλικρίνεια σε αυτά τα ερωτήματα, θα δώσουμε πειστική εξήγηση για τις αιτίες του “ναυαγίου” στην οικονομία.
Οι ευθύνες για τη μεγάλη ύφεση βαρύνουν εμάς τους ίδιους που “βουλιάξαμε” στην παρακμή, στην οποία μας οδήγησε η νοοτροπία μας. “Ανακαλύπτοντας” εξωτερικούς εχθρούς και συνωμότες, αποφεύγουμε την αναμέτρηση με τον πραγματικό, τον εσωτερικό εχθρό.
Η ψυχή μας νοσεί, γιατί εμείς οι μοντέρνοι νεοέλληνες είμαστε υποδουλωμένοι στον παραλογισμό, στις αντιφάσεις μας, στον διχασμό, σε ακόρεστες επιθυμίες, στον μεγαλοϊδεατισμό και σε μία περηφάνια που ουσιαστικά είναι δειλία, η οποία μας αποτρέπει από την προσπάθεια να δημιουργήσουμε κάτι σημαντικό.

Δοκίμιο, Λυκόφως, 2013, 116 σελ.

Δολοφονώντας τις σκιές – Αβέρκιος Λουδάρος

Δολοφονώντας


Ο Τουταγχαμών στήνει μια μαφιόζικη αυτοκρατορία σκορπώντας τον τρόμο, με συνοδοιπόρους σατανικές θεότητες και την αφελή Bullet. Όμως, καθημερινά βιώνει έναν εφιάλτη, πως κάποιος έμπιστος θα τον δολοφονήσει, για να σφετεριστεί την εξουσία του.
Ο Τουταγχαμών δεν έχει άλλη επιλογή. Για να απαλλαγεί από τον εφιάλτη, πρέπει να ανακαλύψει την πηγή της απειλής και να αναμετρηθεί με τους επίδοξους δολοφόνους του.

Μυθιστόρημα, Λυκόφως, 2021, 200 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Οσελότος, Λυκόφως