Μπάμπης Δρουκόπουλος

2021 Ελληνες λογοτέχνες
Ο Μπάμπης Δρουκόπουλος γεννήθηκε το 1979 στην Πάτρα.
Από μικρός λάτρευε την ανάγνωση βιβλίων, κυρίως της Λογοτεχνίας του Φανταστικού, με την οποία έχει πάθος. Ενίοτε γράφει, αλλά περισσότερο του αρέσει να διαβάζει καθώς παραμένει φανατικός αναγνώστης, όσο του επιτρέπουν οι υποχρεώσεις. Διηγήματά του έχουν διακριθεί σε διαγωνισμούς και έχουν εκδοθεί σε συλλογές. Προσπαθεί να προάγει το Φανταστικό στην Ελλάδα και ιδιαίτερα το ελληνικό Φανταστικό. Συχνά αναρτά βιβλιοκριτικές ελληνικών βιβλίων του είδους. Ολοκληρώνει μεταπτυχιακό στη Δημιουργική Γραφή, ενώ είναι και συντάκτης του βιβλιοπεριοδικού «Αλλόκοσμες Ιστορίες».
Διηγήματα
Φαίδρα (2021), Λυκόφως

Φαίδρα – Μπάμπης Δρουκόπουλος

Φαίδρα


Ο Μάνος, ένας σαρανταπεντάρης τυραννικός επιχειρηματίας, έχει ένα πάθος στη ζωή του: τον αποκρυφισμό. Ύψιστος στόχος του, να κάνει επίκληση σε ένα ον από τα βάθη των αιώνων: τη Μεγάλη Μητέρα ή αλλιώς Ύδρα, που τον έχει επισκεφτεί στα όνειρά του.
Όργανό του, για να εκπληρώσει τον σκοπό του, η Φαίδρα, μία επαγγελματικά απελπισμένη γυναίκα, την οποία προσλαμβάνει στην εταιρεία του. Και της αναθέτει καθήκοντα και υποχρεώσεις που μόνο επαγγελματικά δεν είναι. Γιατί η Φαίδρα πληροί τις προϋποθέσεις: είναι υποτακτική, χωρίς σεξουαλικούς ενδοιασμούς και χειραγωγείται εύκολα.
Όποιος όμως σκαλίζει στα βάθη των αιώνων και στα αποκρυφιστικά μυστικά, όποιος επικαλείται σκοτεινά πνεύματα, ανοίγει πύλες που θα έπρεπε για πάντα να μείνουν σφραγισμένες. Γιατί πίσω τους παραμονεύουν η διαστροφή και το κακό που περιμένουν την ευκαιρία τους.

Σειρά: Σκοτεινές πόλεις

Διηγήματα, Λυκόφως, 2021, 134 σελ.

Πηγές: Biblionet, Λυκόφως