Κάρμεν Ελευθερίου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Κάρμεν Ελευθερίου γεννήθηκε στην Αγγλία.
Μεγάλωσε στην Ελλάδα αλλά επέστρεψε στην Αγγλία για τις σπουδές της στην Ψυχολογία ολοκληρώνοντας με μεταπτυχιακά στην ArtPsychotherapy. Ταξίδεψε στην Ινδία όπου μαθήτευσε στην γιόγκα και το ρέικι. Σήμερα ζει και εργάζεται στην Ελλάδα. Παράλληλα με την ιδιωτική της εργασία συνεργάστηκε με διάφορους φορείς όπως το ΚΕ.ΘΕ.Α. (στις απεξαρτήσεις εφήβων), το Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης (θύματα ενδοοικογενειακής βίας) κ.α. Πήρε επιπλέον εκπαίδευση στην επεξεργασία τραυματικών εμπειριών με τημέθοδο EMDR και παράλληλα συνέχισε την εκπαίδευσή της στο ρέικι, φτάνοντας στον βαθμό του δασκάλου. Η συνάντηση της επιστήμης και της πνευματικότητας βρίσκεται στο επίκεντρο το ενδιαφέροντός της τα τελευταία χρόνια. Αυτό έδωσε το έναυσμα για να γράψει τη “Μάγισσα και τη Γάτα”, το πρώτο της μυθιστόρημα που κυκλοφόρησε το 2012 από τις εκδόσεις Έσοπτρον-Κοράλλι.
Μυθιστορήματα
Η μάγισσα και η γάτα (2012), Έσοπτρον
Το ταξίδι της Σαρασβάτι (2017), Ιβίσκος

Το ταξίδι της Σαρασβάτι – Κάρμεν Ελευθερίου
Η Αθηνά ζει μια ήσυχη και αθόρυβη ζωή με τον άντρα της, σ’ ένα διαμέρισμα πάνω από το σπίτι της παρεμβατικής της μητέρας. Η τακτοποιημένη της ζωή ανατρέπεται απότομα όταν ο σύζυγος της φεύγει για ένα ταξίδι στην Ινδία, αλλά δεν γυρίζει πίσω. Απεγνωσμένη, αποφασίζει να αντιμετωπίσει τους φόβους και τους ψυχαναγκασμούς της και να τον αναζητήσει.
Σύντομα όμως τα έντονα χρώματα των πολύχρωμων σάρι, η μυρωδιά του καμένου σανταλόξυλου και οι πανέμορφοι σκαλιστοί ναοί αρχίζουν να διεισδύουν στην αναζήτησή της. Ένας δραστήριος αρχαιολόγος, ένας γαλήνιος Ινδός δάσκαλος και άλλοι υπέροχοι άνθρωποι που θα συναντήσει στο ταξίδι της, θα την βοηθήσουν να αρχίσει να θυμάται πως θέλει να ζει τη ζωή της πραγματικά.Και ενώ ξεκίνησε για να βρει τον άντρα της, θα της παρουσιαστεί η ευκαιρία να βιώσει την πιο όμορφη μα συνάμα και πιο δύσκολη αναζήτηση από όλες: να βρει τον εαυτό της.

Μυθιστόρημα, Ιβίσκος, 2017, 224 σελ.

Η μάγισσα και η γάτα – Κάρμεν Ελευθερίου
Η Μάγια, μια επιτυχημένη παιδίατρος, έχει όλα όσα θα μπορούσε να ποθήσει ποτέ μια γυναίκα: έναν καλό γάμο, καριέρα, παιδιά, ένα ονειρεμένο σπίτι. Κι όμως… τι θλίψη. Κάτι λείπει. Πάντα κάτι απροσδιόριστο της έλειπε στη ζωή της, που δεν την άφηνε να νιώσει πλήρης και ευτυχισμένη.
Στην προσπάθειά της να κατανοήσει τον λόγο της κατάθλιψής της, θα αποτολμήσει ένα περιπετειώδες ταξίδι αυτογνωσίας, ένα εσωτερικό ταξίδι αναζήτησης, που όμοιό του δεν είχε βιώσει ποτέ της μέχρι τώρα.
Θα γνωρίσει μια σύγχρονη “μάγισσα” που θεραπεύει διοχετεύοντας ενέργεια από τα χέρια της· θα μυηθεί στον χώρο της ψυχολογίας και της ψυχοθεραπείας· θα μελετήσει ακόμα και την κβαντική φυσική…
Σιγά σιγά, πολλά και διαφορετικά κομμάτια του όλου “παζλ” θα αρχίσουν να ενώνονται, φέρνοντας την επιστημονική Δύση και την πνευματική Ανατολή αντικριστά να υποκλίνονται η μια στην άλλη. Ο κόσμος των τριών διαστάσεων θα διευρυνθεί και η Μάγια θα βιώσει τι σημαίνει αληθινή διαίσθηση και, ακόμα περισσότερο, τι σημαίνει να την εμπιστεύεται. Θα συνειδητοποιήσει, επιτέλους, πως το να νιώθει χαρά και πληρότητα είναι τελικά μια υπόθεση πολύ πιο απλή από ό,τι νόμιζε. Και το σημαντικότερο: ότι για να αναγεννηθεί κανείς, πρέπει πρώτα να κάνει “στάχτη” τον παλιό του εαυτό…

Μυθιστόρημα, Έσοπτρον, 2012, 216 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Έσοπτρον, Ιβίσκος