Χρήστος Α. Κασκαβέλης

Χρήστος Α. Κασκαβέλης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Χρήστος Α. Κασκαβέλης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα, μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και έζησε στις ΗΠΑ, όπου και σπούδασε μηχανολογία και οικονομικά. Κατά συνέπεια, θεωρείται Θεσσαλονικιός στην Αθήνα, Αθηναίος στη Θεσσαλονίκη, Ελληνας στις ΗΠΑ, Αμερικανός στην Ελλάδα, μηχανικός μεταξύ των οικονομολόγων και οικονομολόγος μεταξύ των μηχανικών.
Το “Αλμα” είναι το πρώτο του βιβλίο, αλλά όχι και το τελευταίο, αφού σκοπεύει να το ολοκληρώσει σε δύο τόμους. Γράφει μόνος του τα βιογραφικά του και τα συνοδεύει με φωτογραφίες που τον κολακεύουν.

Τι έχεις κάνει;
Τέσσερα πτυχία, το ένα PhD. Τέσσερις εταιρείες τεχνολογίας, η μία έφτασε στην κορυφή του κόσμου κάποτε και αγνάντεψε τον Ειρηνικό ωκεανό. Τέσσερις άκρες της γης. Τέσσερα παιδιά (μία σύζυγο). Τέσσερα βιβλία (στο μέλλον, θα μου πάρουν κάποια χρόνια).

Γιατί γράφεις;
M’ αρέσει το βιβλίο.
Όχι μόνο δεν πεθαίνει αλλά, αντίθετα, θα είναι το μόνο που θα μείνει ζωντανό στο τέλος, σαν όνειρο γαλάζιο, παιδικό, όταν η στάχτη θα χορεύει για τ’ αστέρια.

Γιατί mamaya;
Γιατί είμαι ο εκδότης! Έπρεπε να σιγουρευτώ ότι κάποιος θα ανεχόταν όλες τις ιδιοτροπίες μου όσον αφορά ένα επικό μυθιστόρημα χιλίων σελίδων. Ποιος άλλος θα έφτιαχνε τέτοιο site, facebook, και όλα τα παραφερνάλια για κάθε βιβλίο ξεχωριστά; Αλλά βγάζουμε και άλλα βιβλία και κάνουμε την ίδια δουλειά σε κάθε βιβλίο. Θα βγάλουμε πολλά βιβλία. Ή, για να το πω καλύτερα, θα βγάλουμε λίγα.
Όσα πρέπει να διαβαστούν.
Μυθιστορήματα
Άλμα (1996), Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Δράκων: Γέννηση (2015), Mamaya
Δράκων: Μεταμόρφωση (2015), Mamaya

Δράκων – Χρήστος Α. Κασκαβέλης

Δράκων: ΜεταμόρφωσηΒιβλίο Β’ Μεταμόρφωση


Τι θα έκανες; εσύ, ο Αρχηγός των χειρότερων φονιάδων της πιο αιµοβόρας Φυλής;
Εσύ, που σ’ έχει ορίσει ο Διάβολος ο ίδιος Υπαρχηγό του;
Εσύ, ο τροµερότερος πολεµιστής από το ποτάµι της Μαυροφλέβας µέχρι τ’ αστέρια της ερήµου και τα τείχη του απόρθητου Βαραζάµ; Εσύ, ο Πρωτόσπαθος στην εκστρατεία των επτά πόλεων;
Τι θα έκανες; αν ο έρωτας είχε νικήσει για πάντα µέσα σου; Θα µεταµορφωνόσουν;
Αυτό το µυθιστόρηµα, δεν έχει δράκους, δράκοντες ή δράκουλες, δεν έχει ζώα που µιλάνε, ούτε ζωντανούς-νεκρούς. Έχει όµως “µάγισσες”. Δεν έχουν καµία υπερφυσική δύναµη αλλά τις ερωτευόµαστε. Έχει επίσης τέρατα, τα αρχαιότερα και µεγαλύτερα που υπήρξαν ποτέ: τους ανθρώπους.
Είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Οι πολιτισµοί συγκρούονται, οι µύθοι επιστρατεύονται να κινήσουν στρατούς φανατικών. Οι άνθρωποι µεταµορφώνονται. Και ο καθένας µας έχει µια επιλογή πριν από την Τελική Μάχη: σε τι θα µεταµορφωθεί;

Μυθιστόρημα, Mamaya, 2015, 528 σελ.

Δράκων – Χρήστος Α. Κασκαβέλης

ΔράκωνΒιβλίο Α’ Γέννηση


Σε δύο τόμους, (Βιβλίο Ι: “Γέννηση”, Βιβλίο ΙΙ: “Μεταμόρφωση”), το μυθιστόρημα “Δράκων”, του Χρήστου Α. Κασκαβέλη.

Σε μια μυθική εποχή τυλιγμένη στη δεισιδαιμονία, πνιγμένη στη λάσπη… ένα παραμύθι ξεχύνεται σαν τις βαρβαρικές ορδές του Σατανά από την Ανατολή…

Στο Καστρομοναστήρι στη μέση του πελάγους ξεμπαρκάρει ο Ντα-Ρεν. Πολεμιστής τρομερός, γεννημένος πέρα από τα σύνορα της Ανατολικής Αυτοκρατορίας, Αρχηγός μιας φυλής με μόνο λάβαρο την εκδίκηση και την πείνα. Μιας φυλής επιδρομέων όπου οι άντρες ονειρεύονται μόνο την Ιστορία που θα πάρουν μαζί τους στ’ αστέρια και γονατίζουν μόνο μπρος στις μάγισσες.

Ποιος είναι αυτός ο άντρας που ζητά γονατιστός να εξαργυρώσει τις ζωές της γυναίκας του και της κόρης του; Με μόνη προσφορά ένα πιθάρι; Για χρόνια οι καλόγεροι θα καταγράφουν τα λόγια του, εκεί στο Αγιονήσι. Η ιστορία της εφηβείας του καφετιά, της φυλής του μαύρη, της εκστρατείας του κατακόκκινη και της μεταμόρφωσής του γαλάζια.

Μυθιστόρημα, Mamaya, 2015, 528 σελ.

Άλμα – Χρήστος Α. Κασκαβέλης

Άλμα


Περιέχει Βιβλιογραφία

Μυθιστόρημα, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη, 1996, 533 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη, Mamaya

Please wait...