Χρύσα Καρδαρά

Ελληνες λογοτέχνες
Η Χρύσα Καρδαρά είναι φιλόλογος και κατάγεται από το Άργος.
Τα «Γράμματα Διαφυγής» (εκδ. Ηδυέπεια) είναι η τρίτη της ποιητική συλλογή.
Ποίηση
Το φως μέσα από το σκοτάδι (2016), Ηδυέπεια
Γράμματα διαφυγής (2017), Ηδυέπεια

Γράμματα διαφυγής – Χρύσα Καρδαρά
Σέρνω μέσα μου έναν χαλασμένο Θεό και περπατώ το οδοιπορικό του χαμού σου. Κινούμαι ανάμεσα στις χορδές μου και τις χορδές σου… Ολότελα σπασμένες… Μέσα στην αγάπη που μας έχει φυλάξει το σύμπαν, κοιμούνται οι φωνές μας. Κοιμούνται ανάμεσα στο πλήθος και το ένα. Κοιμούνται μέσα στα μυστικά του παράλογου κόσμου μας.

Ποίηση, Ηδυέπεια, 2017, 44 σελ.

Το φως μέσα από το σκοτάδι – Χρύσα Καρδαρά
Ο έρωτας ο ρομαντικός, ο αυθόρμητος, ο αιφνίδιος. Ο έρωτας, εκείνο το ένστικτο που ορθώνει το ανάστημα του ανθρώπου αναμετριέται και πολλές φορές ηττάται από τον ωφελιμισμό και την εύκολη διέξοδο του σήμερα. Η διαρκής εμμονή στο συμφέρον κατατρώγει τις ανθρώπινες σχέσεις. Είναι το αναγκαίο κακό με το οποίο μας έντυσε η εποχή μας.
Στην σύγχρονη αρένα της επιβίωσης οι κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες επηρεάζουν τις σχέσεις μας με το άλλο φύλο και μας δείχνουν πόσο πραγματικά μόνοι είμαστε μέσα σε αυτόν τον αγώνα για αυτοεξέλιξη, αναγνώριση και καθημερινή επιβίωση αλλά και στον αγώνα για συντροφικότητα, αγάπη και επικοινωνία. Όλα αυτά οδηγούν μοιραία σε μια διαρκή, βαθιά κι αναπόφευκτη φθορά.
Ο άνθρωπος, ωστόσο, οφείλει να σηκώσει το ανάστημά του απέναντι σε αυτή τη φθορά, να διαμαρτυρηθεί απέναντι στην απουσία επαφής και στη μοναξιά που του επιβάλλουν τα σύγχρονα κριτήρια. Οι προτεραιότητες πρέπει να αλλάξουν και ο άνθρωπος οφείλει να γεννήσει τον καινούριο άνθρωπο που θα τοποθετεί τον έρωτα, την συντροφικότητα, το σμίξιμο πάνω από τις βιοποριστικές ανάγκες, δημιουργώντας εναλλακτικές συνθήκες επικοινωνίας, πιο γνήσιες, πιο κοντά στον άνθρωπο…

Ποίηση, Ηδυέπεια, 2016, 32 σελ.

Πηγές: Biblionet, Ηδυέπεια