Χρυσάνθη Καλαφάτη

Χρυσάνθη Καλαφάτη

Ελληνες λογοτέχνες
«Λατρεύω τα βιβλία, τις ταινίες, την συγγραφή αλλά περισσότερο λατρεύω να ταξιδεύω, να οραματίζομαι. Είναι η τροφή μου, ο αέρας που αναπνέω, η πυγή ζωής μου, όλα όσα μου δίνουν δύναμη να αντέξω την σκληρή πραγματικότητα. Μέσα από τα ταξίδια μου ζω τους μεγάλους έρωτες των ηρώων μου, βιώνω τα λάθη τους, τα πάθη τους, τις ανασφάλειες τους. Γελάω μαζί τους όταν γελούν, κλαίω μαζί τους όταν πονούν, αγωνιώ στην προσπάθεια που καταβάλουν για να υπερνικήσουν τα εμπόδια που βρίσκονται στον δρόμο τους. Γίνομαι ένα με εκείνους και εκείνοι σιγά σιγά αρχίζουν να παίρνουν ζωή. Με αγγίζουν, μου ψιθυρίζουν, με παρακινούν να αλλάξω τον κόσμου τους και να τον κάνω καλύτερο για εκείνους. Αλλά πάνω και πέρα από όλα αυτά θέλω να τους μοιράζομαι μαζί σας. Να τους αφήσω να αγγίξουν και εσάς, να σας ψιθυρίσουν τα μεγάλα τους μυστικά, να σας ταξιδέψουν και να σας κάνουν να νιώσετε ότι είστε και εσείς ένα κομμάτι αυτού του κόσμου. Στον κόσμο της φαντασίας, ακόμα και στον πραγματικό, όλες οι καταστάσεις μοιάζουν εξωπραγματικές όμως πόσες από αυτές δεν βιώνουμε καθημερινά έστω και με διαφορετικό τρόπο; Είναι ένα κομμάτι μας που αν το προσαρμόσουμε στην δική μας πραγματικότητα τότε θα δούμε ότι και εμείς μπορούμε να ζήσουμε τους μεγάλους έρωτες που διαβάζουμε, να ξεπεράσουμε όλους τους πόνους που μας λυγίζουν καθημερινά, να σταθούμε ξανά στα πόδια μας και προχωρήσουμε με το κεφάλι ψηλά.»
Μυθιστορήματα
Άγγελος του χάους: Ο θνητός γιος (2019), Όστρια Βιβλίο

Άγγελος του χάους – Χρυσάνθη Καλαφάτη

Άγγελος του χάουςΒιβλίο 1: Ο θνητός γιος


Ο «’Αγγελος του χάους» είναι η αιώνια διαμάχη του καλού και του κακού μέσα μας. Είναι τόσο ’γγελος όσο και Δαίμονας αλλά δεν παύει να είναι σαν και εμάς. Μια ψυχή που καλείται τώρα να διαλέξει. – Ποια πλευρά του θα υπερισχύσει; – Ποια δύναμη θα τον κυριαρχήσει; – Πόσες θυσίες θα χρειαστεί να κάνει για να πετύχει το στόχο του, που είναι μόνο ένας… Να κερδίσει… αυτή την αιώνια μάχη, χωρίς η μία πλευρά να επηρεάζει την άλλη. Το σκοτάδι φέρνει φως.. Το φως, σκοτάδι. ‘Ο θνητός γιος’ είναι το πρώτο βιβλίο της σειράς ”Αγγελος του χάους’ που παρουσιάζει τις πτυχές ενός αγοριού που -κυριολεκτικά και μεταφορικά κρύβει μέσα του έναν άγγελο και έναν δαίμονα.
Κάποτε υπήρξε φως και λογική… Μετά σκότος και διαστρεβλωμένη αλήθεια… Έπειτα έρωτας και πόνος… Και στο τέλος τίποτα… Έτσι ακριβώς ήταν η ζωή για τον Τζόσουα Γουόλτερς που στα είκοσι πρώτα χρόνια της ζωής του τα είχε όλα. Μια θετή οικογένεια να τον αγαπά και να τον στηρίζει, μια σπουδαία καριέρα να τον περιμένει, έναν αδελφικό φίλο να είναι πάντα εκεί σε κάθε του βήμα. Μετά ήρθε η πικρή αλήθεια που έφερε στο φως τους χειρότερούς του εφιάλτες. Έπειτα ο έρωτας και ο πόνος της γνώσης ότι δεν θα μπορέσει να καταφέρει να τον γευτεί. Και τέλος το άγνωστο, το τίποτα, να αντικατοπτρίζει έναν νέο κόσμο γεμάτο από απρόσμενες εξελίξεις.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Όστρια, 2019, 500 σελ.

Πηγές: Biblionet, Όστρια Βιβλίο