Χριστίνα Δεμερτσίδου

Χριστίνα Δεμερτσίδου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Χριστίνα Δεμερτσίδου είναι αριστούχος απόφοιτη του Royal Holloway, University of London, με μεταπτυχιακό τίτλο ειδίκευσης στο Marketing (MA). Επίσης είναι πτυχιούχος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του University of Portsmouth και νυν φοιτήτρια στο Δ.Π.Μ.Σ. «Δημιουργική Γραφή» του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Έχει αποσπάσει πολλούς επαίνους και τιμητικές διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. Πρώτο βραβείο για μικρό αφήγημα και αριστείο για παιδικό διήγημα.
Το ποίημά της «Make Me Fly» εκδόθηκε σε ανθολογία στην Αγγλία. Τα διηγήματά της «A Slice of Cancer», «Caravaggio’s Lost Painting», «Red Beauty or simply Dear» και «Sia» εκδόθηκαν στις αγγλόφωνες συλλογές: The Time Collection (2014), Borderline Stories (2015), Round Midnight (2019) και Numbers (2020). Τo διήγημα «Ουθά-Θάου» εκδόθηκε στη συλλογή διηγημάτων «Φως» (2016) και ανέβηκε στο Culturebook.gr (2022). Τα παραμύθια «Βρυκολακοκολλητούλες», «Οι Παγοχιονούλες», «Φυλλαράκια – φιλαράκια μου», και το διήγημα «Πασχαλίτσα» εκδόθηκαν στη συλλογή διηγημάτων «Με τον ΕΠΟΚ κάθε διήγημα ή παραμύθι είναι Χριστούγεννα» (2022). Το παραμύθι της «Δημητρός ο σκανταλιάρης» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή. Επίσης αφηγείται ιστορίες μέσω οπτικού περιεχομένου.
Παιδική λογοτεχνία
Δημητρός ο σκανταλιάρης (2022), Εκδόσεις Πνοή

Δημητρός ο σκανταλιάρης – Χριστίνα Δεμερτσίδου

Δημητρός


Μια φορά κι έναν καιρό, στον Όλυμπο, στο βουνό το ξακουστό, ζούσε ένα μικρό μωρό που το ’λεγαν Δημητρό. Ο Δημητρός, αν και μικρούλης, ήταν όχι μόνο ζωηρός αλλά και πονηρούλης. Με το που άνοιγε τα μάτια του μόλις ξημέρωνε, αμέσως σκαρφιζόταν την επόμενη σκανταλιά. Στις σκανταλιές του συμπρωταγωνιστούν η κότα η Κοκό και ο κόκορας ο Κο, ο Πάνος και τα πρόβατά του, η Φρόσω η γατούλα και η Σπίθα το σκυλάκι, ο κύριος Μανόλης με τα αβγά, και φυσικά η γιαγιά και ο παππούς.

Εικονογράφηση: Ιωάννα Καλοστεφάνου

Παιδική λογοτεχνία, Εκδόσεις Πνοή, 2022, 24 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Πνοή