Χριστίνα Γαρμπή

Χριστίνα Γαρµπή

2023 Ελληνες λογοτέχνες
Η Χριστίνα Γαρμπή γεννήθηκε στην Κεφαλλονιά και μεγάλωσε στον Πειραιά στον οποίο και κατοικεί.
Παντρεύτηκε σε νεαρή ηλικία και απέκτησε δυο γιους. Μετά από ναυτιλιακές σπουδές εργάστηκε ως ναυτιλιακός και ταξιδιωτικός πράκτορας σε δικό της πρακτορείο. Φύση καλλιτεχνική ασχολήθηκε με την ζωγραφική και παρουσίασε έργα της σε έκθεση. Πίνακες της έχουν συμπεριληφθεί στο βιβλίο «Στο δρόμο της τέχνης» εκδόσεις «Γράφημα». Η αγάπη της για την πεζογραφία την οδήγησε στο γράψιμο. Έως τώρα έχει εκδώσει έντεκα βιβλία, άλλα σε εκδοτικούς οίκους και άλλα με αυτοέκδοση. Το τελευταίο «Στη δίνη του Βάλτου» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Όστρια». Επίσης έλαβε μέρος σε ανθολόγια από τις εκδόσεις «Σμυρνιωτάκη». Έργα της έχουν δημοσιευθεί σε τοπική εφημερίδα της Κεφαλλονιάς και στο περιοδικό «Λιμενικά χρονικά».
Μυθιστορήματα
Φυγή ελπίδας (2013), Σαΐτης
Βαδίζοντας στα μονοπάτια της καρδιάς, Σαΐτης
Ζωή κόλαση θάνατος παράδεισος, Σαΐτης
Ο καλπασμός των ονείρων (2019), Υδροπλάνο
Στη δίνη του βάλτου (2022), Εκδόσεις Όστρια
Σαρωτικό κύμα μίσους (2023), Εκδόσεις Όστρια

Σαρωτικό κύμα μίσους – Χριστίνα Γαρμπή

Σαρωτικό


Το σαρωτικό κύμα μίσους κάποιων στην εποχή μας έφτασε σε δυσθεώρητα ύψη.
Οι ήρωές μας το βίωσαν στο έπακρο. Ξεκίνησαν με την ελπίδα να εκπληρώσουν τα όνειρά τους και στην πορεία όλα ανατράπηκαν από φανατικούς που επιθυμούσαν να επικρατήσουν στην δοκιμαζόμενη από εμφύλιες συρράξεις την Σομαλία.
Η Αζέρμα κι ο Χριστόφορος, δυο παλιοί γνώριμοι, βρέθηκαν να ταξιδεύουν κατά τύχη με το ίδιο πλοίο, το οποίο περνώντας τα χωρικά ύδατα της Σομαλίας έπεσε σε ενέδρα πειρατών. Προετοιμασμένοι έπειτα από συχνά φαινόμενα πειρατείας κατόρθωσαν να τους αποκρούσουν. Μετά από μοιραία σύμπτωση τους πειρατές διαδέχτηκαν τρομοκράτες και κατέληξαν κυνηγημένοι από αυτούς. Ύστερα από ατέρμονες περιπέτειες στις ερήμους της αφρικανικής χώρας κατόρθωσαν να επιβιώσουν και με διαφορά τριών χρόνων ο ένας από τον άλλο να επιστρέψουν. Κι ενώ πλέον πίστευαν σε ένα κοινό ευτυχισμένο μέλλον, τελικά έγιναν μαριονέτες στα χέρια της μοίρας που είχε προκαθοριστεί για αυτούς.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Όστρια, 2023, 216 σελ.

Στη δίνη του βάλτου – Χριστίνα Γαρμπή

Στη δίνη


Στα πλοκάμια μαστροπών εισήχθη άθελά της η Μυρσίνη, ύστερα από την εμπιστοσύνη που έδειξε σε κάποιον ο οποίος την ενέπλεξε. Όταν το αντιλήφθηκε απέδρασε και κυνηγημένη βρέθηκε να αργοπεθαίνει στο δάσος από το ψύχος.
Εκεί σαν από μηχανής θεός βρέθηκε ο Μάρκος και την έσωσε. Της πρόσφερε στέγη, εργασία, και ενώ όλα έβαιναν καλώς την ανακάλυψαν, την απήγαγαν, την φυλάκισαν, την βίασαν και για να ακολουθήσει τα αρρωστημένα σχέδια τους την ώθησαν στα ναρκωτικά. Εθισμένη πλέον σε αυτά έγινε πειθήνιο όργανό τους .
Ο Μάρκος όμως δεν έπαψε να την αναζητά και μετά από πολλές προσπάθειες τελικά την εντόπισε. Όμως ύστερα από την μοίρα που σχεδίασαν κάποιοι ερήμην της και από διάφορα περιστατικά που μεσολάβησαν κατά την διάρκεια της περιπέτειάς της δεν ήταν πια η ίδια.
Τελικά θα μπορέσει να ξεπεράσει όλα όσα βίασε και να επανέλθει στην φυσιολογική της κατάσταση με την αρωγή του άνδρα που την αγάπησε, η είναι πια αργά και θα εξακολουθήσει να βυθίζετε στην δίνη του βάλτου;

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Όστρια, 2022, 276 σελ.

Ο καλπασμός των ονείρων – Χριστίνα Γαρμπή

Ο καλπασμός των ονείρων


Τί είναι η ζωή εκτός από αλλεπάλληλες ανατροπές και απογοητεύσεις; Και σε αυτή την ιστορία αποδεικνύεται περίτρανα. Οι ήρωές μας έρχονται καθημερινά σε σύγκρουση με τον ίδιο τους τον εαυτό, τα πιστεύω και τα θέλω τους. Η ζωή τους, βαδίζει εξ’ ολοκλήρου αντίθετα από τις επιθυμίες τους, όμως, προσπαθούν να προσαρμοστούν στη γραμμή που χάραξε το πεπρωμένο τους. Έψαχναν την ευτυχία κυνηγώντας ανεμόμυλους εξαιτίας λαθών που τους επηρέαζαν, με αποτέλεσμα τα όνειρά τους να περιπλανούνται καλπάζοντας σαν τα αγαπημένα τους άλογα. Αλήθεια, θα μπορέσουν κάποτε να προσγειωθούν και να πραγματοποιηθούν ή θα εξακολουθούν να αιωρούνται στα σύννεφα; Ή μήπως κοπάσουν οριστικά σύμφωνα με τους πολυσχιδείς μηχανισμούς κάποιων;

Μυθιστόρημα, Υδροπλάνο, 2019, 470 σελ.

Φυγή ελπίδας – Χριστίνα Γαρμπή

Φυγή ελπίδας

Μυθιστόρημα, Σαΐτης, 2013

Πηγές: Biblionet, Υδροπλάνο, Σαΐτης, Εκδόσεις Όστρια

Please wait...