Χριστίνα Γεωργίου

Ελληνες λογοτέχνες Κύπριοι λογοτέχνες
Η Χριστίνα Γεωργίου γεννήθηκε στη Λευκωσία.
Σπούδασε μουσική στο Λονδίνο (BMus, MA, PhD). Είναι βραβευμένη συνθέτης, σεναριογράφος και λογοτέχνης. Ζει κι εργάζεται στη Λευκωσία. Το 1998 οι Εκδόσεις Γη εξέδωσαν την πρώτη της ποιητική συλλογή, “Καθώς ο κόσμος βουλιάζει…” και τιμήθηκε με το Βραβείο Ποίησης της Εταιρείας Λογοτεχνών Πάφου. Η δεύτερή της ποιητική συλλογή, “Αιθάλη” (Εκδόσεις Άνευ), κυκλοφόρησε το 2007. Από το 2002 είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής και τακτικός συνεργάτης του περιοδικού λόγου, τέχνης και προβληματισμού “Άνευ”. Έργα της έχουν δημοσιευθεί αυτούσια και σε μετάφραση σε ανθολογίες σε Κύπρο, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Τουρκία και Η.Π.Α.
Μυθιστορήματα
Οι μάγοι του σύμπαντος (2019), Συμπαντικές Διαδρομές

Διηγήματα
Η ασημένια σφαίρα (2019), Συμπαντικές Διαδρομές

Ποίηση
Καθώς ο κόσμος βουλιάζει… (1998), Εκδόσεις Γη
Αιθάλη (2007), Εκδόσεις Άνευ
Η Όγδοη Μέρα (2012), Εκδόσεις Άνευ

ΣυΛλογικά έργα
Quiet Moments (1996), International Library of Poetry: MD
Παγκύπρια ανθολογία νέων ποιητών: M’ ένα στίχο αγκαλιά (1998), Εκδόσεις Γη
Letters from the Soul’ (2002), International Libray of Poetry: MD
The International Who’s Who in Poetry (2004), Int. Library of Poetry: MD
Labours of Love (2005), Noble House: London
Ανθολογία κυπρίων ποιητών (2008), Ταξιδευτής
Το βιβλίο (2008), Εκδόσεις Άνευ
Ανθολογία σύγχρονης κυπριακής ποίησης (2011), Εκδόσεις Μανδραγόρας
Ποιητικές και εικαστικές διαδρομές στο νησί της Αφροδίτης (2012), Εκδόσεις ΑΚΤΙΣ

Η ασημένια σφαίρα – Χριστίνα Γεωργίου
Από τα βιβλία που είχε διαβάσει ο Γιόχαν, είχε αποκτήσει πλέον μια καλή εικόνα για το τι σήμαινε να είναι κανείς λυκάνθρωπος. Ήξερε ότι ήταν αποτέλεσμα εκείνης της πρώτης συνένωσης. Όπως επίσης ότι τα συναισθήματα ήταν για αυτούς πολύ πιο έντονα. Έτσι, δεν ήταν εύκολο να ελέγξουν την οργή και το θυμό τους. Κάποιοι δεν το κατάφερναν ποτέ. Μαζί και τη δίψα για αίμα που ήταν ένα εξασθενημένο κατάλοιπο εκείνης της πρώτης ανισορροπίας ανάμεσα στους δύο κόσμους. Γνώριζε, επίσης, ότι η μικρή είχε το γονίδιο. Το είχε κληρονομήσει από τη μητέρα της. Θα μπορούσε, ωστόσο, να μείνει αδρανές. Πόσες ήταν άλλωστε οι πιθανότητες να σκοτώσει κάποιον σε ένα κόσμο σαν τον δικό του;

Διηγήματα, Συμπαντικές Διαδρομές, 2019, 80 σελ.

Οι μάγοι του σύμπαντος – Χριστίνα Γεωργίου
Η Γη είναι ένας κόσμος καταδικασμένος να πεθάνει. Η Κιβωτός μοιάζει να είναι η τελευταία ελπίδα της ανθρωπότητας… Όμως, όταν κάπου στη μέση της διαδρομής η Τεχνητή Νοημοσύνη που οδηγεί το πλοίο ξυπνήσει αναπάντεχα το πλήρωμα, όλοι θα καταλάβουν ότι κάτι παράξενο έχει συμβεί. Πώς συνδέεται η μοίρα της Κιβωτού με αυτή των Μάγων του Σύμπαντος και τον πόλεμο που έχει πια φτάσει μέχρι την πόρτα τους; Αυτοί μοιάζουν να είναι παντοδύναμοι. Πρώτοι ανάμεσα στις υπόλοιπες φυλές του Γαλαξία. Ικανοί να παίζουν ακόμα και με αυτόν τον ίδιο το χρόνο. Αυτό ήταν και το μεγάλο τους λάθος. Γιατί στον Χρόνο δεν αρέσουν τα παιχνίδια. Και είναι αυτό ακριβώς το τελευταίο, που μπορεί να γίνει επικίνδυνο ακόμα και γι’ αυτούς που οι υπόλοιποι ονομάζουν Μάγους.

Μυθιστόρημα, Συμπαντικές Διαδρομές, 2019, 168 σελ.

Πηγές: Biblionet, Συμπαντικές Διαδρομές