Χριστίνα Καλλιγιάννη

Χριστίνα Καλλιγιάννη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Χριστίνα Καλλιγιάννη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971.
Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και το Μεταπτυχιακό στο Δίκαιο Περιβάλλοντος στο Πανεπιστήμιο του Kent at Canterbury στην Αγγλία, εργάστηκε για 5 συνολικά χρόνια σαν δικηγόρος και από το 2002 και μετά σαν επαγγελματίας φωτογράφος με δημοσιεύσεις της δουλειάς της σε διάφορα ελληνικά περιοδικά.
Υπήρξε μαθητευόμενη του πρακτορείου Reuters το 2003 και στη συνέχεια είχε μακροχρόνιες συνεργασίες με την “Ελευθεροτυπία” (περιοδικό ΓΕΩτρόπιο) και την “Καθημερινή” (ένθετο «Ταξίδια», ένθετο «Κ» και επιμέρους ένθετα αθλητισμού και γαστρονομίας) σαν φωτογράφος και συντάκτης, και δεκαετή συνεργασία με τα τεχνικά επαγγελματικά έντυπα PHOTOnet και το PHOTOnet Professional, ενώ εργάστηκε και σαν Υπεύθυνη Ύλης και Βοηθός Αρχισυντάκτη σε δύο ταξιδιωτικά περιοδικά.
Για τέσσερα χρόνια (2011-2015) λειτούργησε το δικό της στούντιο φωτογραφίας στη Γλυφάδα STUDIO18.12.
Από το 2016 μέχρι τις αρχές του 2018 συνεργάστηκε με τη διοργάνωση του Μεσογειακού Φεστιβάλ Φωτογραφίας / MEdpHOTO Festival, στη θέση του Γενικού Συντονισμού με κύρια ευθύνη την διαχείρηση και κατανομή των οικονομικών πόρων της διοργάνωσης μαζί με σύνταξη προϋπολογισμών και απολογισμών προς τους χορηγούς του και το συντονισμό της ομάδας των εθελοντών που εργάστηκαν για την παραγωγή και πραγματοποίησή του.
Από τον Ιανουάριο του 2016 είναι υποψήφια Διδάκτωρ στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού.
Μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει μία προσωπική έκθεση, έχει επιμεληθεί δύο εκθέσεις στα πλαίσια του Μεσογειακού Φεστιβάλ Φωτογραφίας και έχει επιμεληθεί επίσης τη μετάφραση και τα κείμενα δύο φωτογραφικών βιβλίων σε συνεργασία με τις εκδόσεις Nexus.
Οι «Στιγμές παράλληλες» είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.
Πηγές: apw.gr Athens Photo World
Μυθιστορήματα
Στιγμές παράλληλες (2021), Χάρτινη Πόλη
Το ρόδο της ερήμου (2023), Χάρτινη Πόλη

Το ρόδο της ερήμου – Χριστίνα Καλλιγιάννη

Το ρόδο


Μια διάσημη χορεύτρια με σκοτεινό παρελθόν, που επιστρέφει στην Αθήνα για να κλείσει παλιούς λογαριασμούς. Ένας φέρελπις δικηγόρος, που η ζωή του αλλάζει από τη μια στιγμή στην άλλη και καλείται να αναθεωρήσει όλα όσα ήξερε και πίστευε μέχρι τότε. Μια νεαρή κοπέλα με το σώμα καλυμμένο από τατουάζ, που φλερτάρει με τα όρια της νομιμότητας. Ένας θάνατος γίνεται η αφορμή για να ξετυλιχθεί ένα κουβάρι περίεργων υποθέσεων και οδηγεί την αστυνομία στα ίχνη μιας μυστηριώδους ομάδας με ασυνήθιστη αποστολή. Τρεις παράλληλες ιστορίες τέμνονται, επιφυλάσσοντας απρόσμενες εκπλήξεις στους πρωταγωνιστές τους, που θα βρεθούν αντιμέτωποι με γυρίσματα της τύχης, τα οποία αδυνατούν να ελέγξουν. Η τιμωρία είναι γραμμένη με μελάνι, και τον τελευταίο λόγο έχει το ρόδο της ερήμου.

Μυθιστόρημα, Χάρτινη Πόλη, 2023, 444 σελ.

Στιγμές παράλληλες – Χριστίνα Καλλιγιάννη

Στιγμές


Όταν η Μπερναντέτ αποφάσισε να δημιουργήσει ένα φωτογραφικό πρότζεκτ διάρκειας 365 ημερών, δεν είχε στο μυαλό της πως όλα θα ανατρέπονταν. Η απρόσμενη είσοδος του Άγη στη ζωή της αναταράσσει την καθημερινότητα αλλά και το παρελθόν της, καθώς είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με αυτό. Η Μπερναντέτ πλέον κρύβει ένα μυστικό που θα αλλάξει για όλους τα δεδομένα.
Ο Σταύρος, ένας νεαρός φοιτητής νομικής και ανιψιός της καλύτερής της φίλης, αποφασίζει να μάθει όλη την αλήθεια για το δυστύχημα που χρόνια πριν του στέρησε την οικογένεια. Ζητά τη βοήθεια της Μπερναντέτ και οι έρευνές τους θα φέρουν στο φως την αλήθεια. Ο υπαίτιος βρίσκεται.
Ένα άλλο έγκλημα, από το 1973, έρχεται ξανά στο προσκήνιο. Πώς ένα κλεμμένο κόσμημα μπορεί να συνδέεται με όσα εκείνοι αναζητούν;
Ιστορίες, μυστικές και φανερές, και σκοτεινές αναμνήσεις που ξυπνούν αλλάζουν το ζύγι. Στιγμές παράλληλες, σκόρπιες και αναπάντεχες, βοηθούν και μπλέκουν το μυστήριο. Η τράπουλα των σχέσεων ανακατεύεται συνεχώς. Οι πραγματικές ταυτότητες αποκαλύπτονται και οι εκπλήξεις δεν σταματούν ποτέ. Όλοι θα εγκλωβιστούν στον ιστό της αράχνης με τα διαμάντια και τα ρουμπίνια.

Μυθιστόρημα, Χάρτινη Πόλη, 2021, 516 σελ.

Πηγές: Biblionet, Χάρτινη Πόλη