Χριστίνα Καρρά

Η Χριστίνα Καρρά μεγάλωσε στο Μόναχο της Γερμανίας.
Ζει κι εργάζεται στη Ναύπακτο ως καθηγήτρια Γερμανικών.
Γράφει από τότε που θυμάται τον εαυτό της. Γράφει διηγήματα, ποιήματα, μυθιστορήματα, παραμύθια μα και… στίχους τραγουδιών θεωρώντας την πένα προέκταση του εαυτού της.
Στο ενεργητικό της έχει ήδη ένα παραμύθι με τίτλο “Η φαλαινίτσα που ήθελε να γίνει γλάρος” από τον Οσελότο κι ένα μυθιστόρημα με τίτλο “Η κόρη του ναζί” από τις εκδόσεις Όστρια Βιβλίο.

Η φαλαινίτσα που ήθελε να γίνει γλάρος – Χριστίνα Καρρά
Το κυματάκι ο Γαλαζένιος κι ο αστακός Μαθιός προσπαθούν να βρουν τη φίλη τους τη μοβ φαλαινίτσα Λόλα. Η Λόλα εξαφανίστηκε, γιατί αποφάσισε να γίνει… γλάρος! Κι όλα αυτά εξαιτίας του Μηνά!
Θα τα καταφέρουν άραγε;
Ελάτε να το ανακαλύψουμε μαζί ταξιδεύοντας πάνω στη ράχη του Γαλαζένιου!

Παιδική λογοτεχνία, Οσελότος, 2017, 48 σελ.


Η κόρη τού ναζί – Χριστίνα Καρρά
Γερμανία 1937, η έναρξη του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου είναι κάτι παραπάνω από σίγουρη. Ο Ναζί Ράινερ Μάρτιν δεν μπορεί να κρύψει τον ενθουσιασμό του για τον απόλυτο κατά την γνώμη του ηγέτη, τον Αδόλφο Χίτλερ, ο οποίος τον έχει εντάξει στο επιτελείο του. Ο Ναζί αισθάνεται τυχερός και σίγουρος για την ορθότητα των αποφάσεων του “Φύρερ”, δίχως το παραμικρό ίχνος συνενοχής για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που θα ακολουθήσουν. Η δεκάχρονη κόρη του Λουίζε θα προσπαθήσει να κρατήσει καλά κρυμμένο ένα μυστικό ικανό να θέσει σε κίνδυνο ακόμη και την ίδια της την ζωή. Ο Ναζί αναγκάζεται να ακροβατεί ανάμεσα σε υπέρμετρο πατριωτισμό και πατρική αγάπη χάνοντας αρκετές φορές το μέτρο. Τα πάντα κρέμονται από μια λεπτή, δυσδιάκριτη κλωστή…
Τι θα επικρατήσει τελικά; Η αγάπη του γονέα ή η παράνοια του Τρίτου Ράιχ;

Μυθιστόρημα, Όστρια Βιβλίο, 2018, 232 σελ.

Μυθιστορήματα
Η κόρη τού ναζί (2018), Όστρια Βιβλίο

Παιδική λογοτεχνία
Η φαλαινίτσα που ήθελε να γίνει γλάρος (2017), Οσελότος

Πηγές: BiblioNet, Οσελότος, Όστρια Βιβλίο

Επισκέψεις: 25