Χριστίνα Κατσαρού Παντελαίου

Χριστίνα Κατσαρού Παντελαίου

2023 Ελληνες λογοτέχνες
Η Χριστίνα Κατσαρού Παντελαίου έχει γεννηθεί στην Αθήνα τον Ιούνιο του 1983.
Μέχρι τα 13 της κατοικούσε στην περιοχή του Ζωγράφου με την αδελφή και τους γονείς της. Στη συνέχεια μετακόμισε σ’ ένα χωριό της Επιδαύρου, κοντά στο αρχαίο θέατρο.
Τα τελευταία χρόνια μένει στο Δρέπανο Αργολίδας. Έχει σπουδάσει Ζωγραφική και Αγιογραφία. Παλαιότερα είχε κατάστημα με χειροποίητα δώρα στο παλιό Ναύπλιο. Είναι παντρεμένη, με μια 14χρονη κόρη, τη Δηιάνειρα, και με τον σύζυγό της διατηρεί ένα κατάστημα στο παραθαλάσσιο χωριό της, το Δρέπανο, με εποχιακά και τουριστικά είδη. Στον ελεύθερο χρόνο της διαβάζει βιβλία, ακούει μουσική, ιδιαίτερα ραδιόφωνο, και κάνει περιπάτους με τον σκύλο της. Εδώ και χρόνια ασχολείται με την ποίηση.
Μυθιστορήματα
Σιωπηλή μελωδία (2023), Εκδόσεις Κομνηνός

Σιωπηλή μελωδία – Χριστίνα Κατσαρού Παντελαίου

Σιωπηλή


Ο Αλέξανδρος Λανθιώτης από πολύ μικρός μάγευε το κόσμο με τις μελωδίες και τη φωνή του. Θεωρήθηκε μάλιστα μουσική ιδιοφυΐα και η σχολή που δίδασκε προσέλκυε πλήθος εφήβων. Για κάποιες νεαρές γυναίκες δεν υπήρξε μόνο δάσκαλος αλλά και εραστής, μέχρι που ένα βράδυ, μόλις τα φώτα της σκηνής σε μια μεγάλη του συναυλία έσβησαν, συνελήφθη… για τις δολοφονίες τεσσάρων από αυτές.
Στο πλάι του, πιστός του ακόλουθος, η αγαπημένη του μαθήτρια και διάσημη στη συνέχεια μουσικός, η Μέλοντη Πετρόπουλος, που πίσω από την αγγελική φωνή της φαίνεται πως κάλυπτε ένα ακριβό μυστικό.
Διάφορα πρόσωπα αλληλομπλέκονται σε σχέσεις σπαρακτικές που οδηγούν σε παράφορους έρωτες και στον… απρόσμενο θάνατο! Τα απόκοσμα μηνύματα που δέχεται ο κεντρικός ήρωας είναι μηνύματα εκδίκησης ή εξιλέωσης;
Ποιος θα είναι το κλειδί για να δοθεί επιτέλους ένας τέλος στο αίμα που κυλά;
Ποιος, τελικά, κρυβόταν πίσω από τους αποτρόπαιους φόνους;
Οι αποκαλύψεις μοιάζουν να ξετυλίγουν το κουβάρι των εγκλημάτων, αλλά το φινάλε είναι το ίδιο απροσδόκητο όσο και οι εξελίξεις.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Κομνηνός, 2023, 362 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Κομνηνός