Χριστίνα Μελέτη

Χριστίνα Μελέτη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Χριστίνα Μελέτη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα ενώ πλέον κατοικεί με την οικογένειά της στο νομό Κορινθίας, όπου και υπηρετεί ως νηπιαγωγός. Σπούδασε Παιδαγωγικά στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι απόφοιτος του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής της Προσχολικής Ηλικίας. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στις Παραστατικές Τέχνες στην Εκπαίδευση από τη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (Θεατρικών Σπουδών). Γνωρίζει άριστα δύο ξένες γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά) και φοίτησε για αρκετά χρόνια στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών μαθαίνοντας πιάνο. Παράλληλα είναι μέλος της Ένωσης Λογοτεχνών με αρκετές διακρίσεις σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς στο ενεργητικό της. Αγαπάει τα παιδιά, τα παραμύθια και τα ταξίδια! Γράφοντας παραμύθια τα συνδυάζει όλα…
Παιδική λογοτεχνία
Λόγια Ρόδια (2022), Εκδόσεις Κομνηνός

Λόγια Ρόδια – Χριστίνα Μελέτη

ΛόγιαΣυλλογή παραμυθιών


Ο Κόκι που δεν μπορούσε να πει το «α», ο Νέστορας και ο Δράκος, ο Ονειρομάγος, η Ηλιάνα, ο σκώληκας και «Ο Αστερίας και το αστέρι» που τιμήθηκε από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών, είναι οι ήρωες αυτών των όμορφων λαϊκών παραμυθιών.
Στόχος τους είναι η ολόπλευρη καλλιέργεια και η εμφύσηση των παιδιών με τις αξίες της δικαιοσύνης, της ευγνωμοσύνης, της ενσυναίσθησης και της προσφοράς, της αποδοχής της διαφορετικότητας και του σεβασμού του άλλου.
Έξι παραμύθια και έξι παραμυθο-ποιήματα –σύντομα παραμύθια σε έμμετρο εύθυμο και διασκεδαστικό λόγο– για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας (4 – 9 ετών).

Εικονογράφηση: Αλία Ζάε

Παιδική λογοτεχνία, Εκδόσεις Κομνηνός, 2022, 65 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Κομνηνός