Χριστίνα Πλαΐνη

Ελληνες λογοτέχνες
H Χριστίνα Πλαΐνη γεννήθηκε στην Κυψέλη και σπούδασε στο Λονδίνο.
Από το 1999 ζει στα Εξάρχεια, όπου διατηρεί αρχιτεκτονικό γραφείο. Το “Take the “A” Train” (ιδιωτική έκδοση, Ιούλιος 2017), είναι η πρώτη συγγραφική της απόπειρα.
Νουβέλες
Take the “A” Train (2017), Ιδιωτική Έκδοση

Take the “A” Train – Χριστίνα Πλαΐνη
“Έβγαλε το παλτό και το έριξε στον ώμο του. Η οδός Αριστοτέλους φαινόταν άδεια και φαρδιά, ο ήλιος φώτιζε τους πάνω ορόφους των κτιρίων στην απέναντι πλευρά του δρόμου, ξαναχαρίζοντάς τους λίγη από τη χαμένη αξιοπρέπειά τους. Παλιά και νέα κτίρια συνέθεταν το κολάζ μιας άγαρμπα πυκνοκατοικημένης πόλης. Οι ζωές των ανθρώπων ξεχείλιζαν σε μπαλκόνια στοιβαγμένα από πράγματα, μαρτυρώντας μικρές καθημερινές ιστορίες που θα άξιζε να ακούσει κανείς. Γιατί το δικό του βλέμμα ήταν συνεχώς στραμμένο αλλού; Όλο σε κάποια διαφορετική πόλη, σε μια άλλη ζωή;”

Μία ημέρα του Δεκέμβρη και τρεις μικρές προσωπικές ιστορίες. Μια διαδρομή στην Αθήνα του σήμερα, η οποία μπορεί να καταλήξει στο Νιούπορτ της δεκαετίας του ’50. Από τη Σταδίου στο Regents Park διασταυρώνονται βροχεροί μποτιλιαρισμένοι δρόμοι, συναντήσεις σε ταξί, αρχιτεκτονική κήπων, μουσικές πρόβες, παλιά βινύλια, ασπρόμαυρες φωτογραφίες. Τελικά, ποτέ δεν ξέρεις πού θα σε πάει το “Α” Train. Ίσως στη warm valley – αν βεβαίως είσαι sophisticated lady και σε πετύχει σε sentimental mood.

Περιέχονται τα κεφάλαια: “sophisticated lady”, “warm valley”, “in a sentimental mood” (που είναι όλα, όπως και ο τίτλος του βιβλίου, τίτλοι συνθέσεων του Duke Ellington).
Φωτογράφιση: Δημήτρης Κλεάνθης

Νουβέλα, Ιδιωτική Έκδοση, 2017, 57 σελ.

Πηγές: Biblionet