Χριστίνα Σαρρή

Ελληνες λογοτέχνες
Η Χριστίνα Σαρρή γεννήθηκε στη Φλώρινα.
Λόγω του επαγγέλματος του πατέρα της, ο οποίος ήταν στρατιωτικός, ταξίδεψε κι έζησε σε πολλές περιοχές της Ελλάδας κατά τη διάρκεια των παιδικών της χρόνων. Όταν ήταν δύο ετών, η οικογένειά της ανακάλυψε πως είχε πρόβλημα όρασης που σταδιακά θα κατέληγε σε τύφλωση. Αυτό όμως δεν την εμπόδισε ποτέ να κάνει τα όνειρά της πραγματικότητα! Ξεκίνησε να γράφει από πολύ μικρή ηλικία. Γράφει κυρίως ποίηση, διηγήματα και μυθιστορήματα, ενώ ταυτόχρονα παρακολουθεί διαδικτυακά μαθήματα δημιουργικής γραφής. Είναι συγγραφέας, αρθρογράφος και φοιτήτρια ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Το 2016 κέρδισε Α βραβείο διηγήματος στον 8ο Πανελλήνιο Σχολικό Λογοτεχνικό Διαγωνισμό του Μορφωτικού Ομίλου Πετρούπολης για το διήγημά της «Αγάπη απέραντη σαν θάλασσα». Αγαπημένες της ασχολίες είναι το τραγούδι και το πλέξιμο. Το «Τελικά κέρδισα το στοίχημα;» είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.

«Το πρόβλημα όρασης που έχω δε με εμπόδισε ποτέ! Ίσως με δυσκόλεψε, όμως ποτέ δε μου έθεσε όρια! Έχω μάθει, όταν βάζω ένα στόχο, να κάνω τα πάντα και να εξαντλώ κάθε μέσο μέχρι να τον πετύχω! Στην πραγματικότητα δεν έχω ιδέα πόση δύναμη διαθέτω κι ως πού μπορώ να φτάσω!».
Μυθιστορήματα
Τελικά κέρδισα το στοίχημα; (2017), Εντύποις

Βραβεία-Διακρίσεις
Αγάπη απέραντη σαν θάλασσα – Πρώτο βραβείο στην κατηγορία ερωτικού διηγήματος στον 8ο πανελλήνιο, μαθητικό, λογοτεχνικό διαγωνισμό ποίησης και διηγήματος, του Μορφωτικού Ομίλου Πετρούπολης (2016)

Τελικά κέρδισα το στοίχημα; – Χριστίνα Σαρρή
Μαρίνα. Μια κοπέλα αισθηματική και τρυφερή, μα συνάμα δυναμική κι ανυπότακτη…
Γιώργος. Ένα αγόρι σκληρό και κακομαθημένο με την τάση να επιβάλλεται…
Οι καταστάσεις αναγκάζουν την πρώτη να μετακομίσει μαζί με τη μητέρα της σε μια άγνωστη για εκείνη πόλη, όπου θα πρέπει να φτιάξουν μια νέα ζωή! Η σχολική χρονιά ξεκινάει κι η Μαρίνα ταράζει τα νερά του Λυκείου της περιοχής, μα κυρίως του Γιώργου!
Η Σοφία, ξαδέρφη του Γιώργου, και η Άντζελα γίνονται οι κολλητές της Μαρίνας.
Στέκονται πλάι της, φύλακες της ευαίσθητης ψυχής της, και τη βοηθούν να προσαρμοστεί στη νέα ζωή της και να τραβήξει την προσοχή του Γιώργου που τόσο τη γοητεύει…!
Τι θα συμβεί όμως όταν ένα επιπόλαιο στοίχημα κάνει το Γιώργο να στρέψει το ενδιαφέρον του πάνω της…; Πώς αντιδρά μια ερωτευμένη, κοριτσίστικη καρδιά, όταν συνειδητοποιεί πως ήταν το θύμα ενός παιχνιδιού; Όταν διαπιστώνει (ή νομίζει) πως ακόμη και οι ίδιες της οι φίλες είναι μπλεγμένες…;
Μαρίνα, Γιώργος, Σοφία, Βασίλης, Νίκος, Άντζελα, Σάκης… Ποια είναι η σχέση που έχουν όλοι αυτοί μεταξύ τους και πώς αλλάζουν οι ζωές τους έπειτα από εκείνο το στοίχημα;
Υπάρχει νικητής και ηττημένος;

Μυθιστόρημα, Εντύποις, 2017, 500 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εντύποις