Χριστίνα Σαββάκη

Χριστίνα Σαββάκη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Χριστίνα Σαββάκη γεννήθηκε στη Ρόδο.
Σπούδασε κλινική ψυχολογία παιδιού, εφήβου και ενηλίκου στη Γαλλία και εργάστηκε σε δοµές υποστήριξης για άτοµα µε αναπηρία, καθώς και στην ψυχιατρική κλινική και στο ιατρείο πόνου του Γενικού Νοσοκοµείου Ρόδου. Σήµερα διατηρεί ιδιωτικό γραφείο, παρέχοντας υπηρεσίες ψυχολογικής αξιολόγησης και ψυχοθεραπείας, ενώ παράλληλα είναι εµψυχώτρια οµάδων αυτογνωσίας µέσα από την τέχνη.
Υπήρξε ραδιοφωνική παραγωγός στον σταθµό Στο Κόκκινο Ρόδου µε την εκποµπή «Book Therapy», που είχε την ιδιαιτερότητα να προσεγγίζει ψυχολογικά θέµατα µέσα από τη λογοτεχνία και τη µουσική. Το 2013 κυκλοφόρησε το µυθιστόρηµά της µε τίτλο “Ζωή σαν λευκή νύχτα”.
Διατηρεί επίσης το προσωπικό ιστολόγιο Ψυχανεμίσματα – Ζήτημα ψυχής.
Μυθιστορήματα
Ζωή σαν λευκή νύχτα (2013), Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Διαδρομές ελευθερίας (2021), Εκδόσεις Πηγή

Διαδρομές ελευθερίας – Χριστίνα Σαββάκη

Διαδρομές ελευθερίας


«Ένα παιχνίδι είναι η ζωή µας, εν τέλει. Ένα θεατρικό, µε µας όλους σε ρόλους πρωταγωνιστών και κοµπάρσων. Το θέµα δεν είναι ποιος γράφει το σενάριο, αλλά µε πόσο πάθος επενδύει κανείς το παίξιµό του. Και τι ελευθερίες τολµά να πάρει σε σχέση µε τον αρχικό του ρόλο. Στον αυτοσχεδιασµό είναι όλη η ουσία».

Eνα τηλεπαιχνίδι. Ένας νικητής-σύµβολο ελευθερίας.

Ανάµεσα στους τέσσερις φιναλίστ, η βιβλιοθηκάριος µε τη χάρτινή της ασπίδα και ο πιλότος µε τους αιθέρες του. Άννα και Αλέξης, κόσµοι αντίθετοι. Πόσο κοντά µπορούν να έρθουν; Ένα στοίχηµα θα συνδέσει τις ζωές τους και έξω από το παιχνίδι, δίνοντας στη σχέση τους µια τρυφερή χροιά.

Στον αντίποδα η µικρότερη αδελφή της Άννας, η Αγγελική. Από παιδί συγκρίνεται µαζί της, χωρίς αυτό να µετριάσει την αφοσίωση και την αγάπη που νιώθει για εκείνη. Επαναστατική και ατίθαση, είναι η νύχτα στη µέρα της Άννας. Και δεν αφήνει ασυγκίνητη τη σκοτεινή πλευρά του Αλέξη.

Όταν ο αδελφικός δεσµός έρχεται αντιµέτωπος µε απρόβλεπτα διλήµµατα, οι ζωές όλων περιπλέκονται.

Έρωτας, ζωή, θάνατος. Διαδροµές. Που ενίοτε τέµνονται, άλλοτε αποκλίνουν. Που µερικές φορές οδηγούν σε αδιέξοδο. Που, τελικά, τείνουν προς την ελευθερία.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πηγή, 2021, 582 σελ.

Ζωή σαν λευκή νύχτα – Χριστίνα Σαββάκη

Ζωή σαν λευκή νύχτα


“Φεύγει. Κι είμαι έτοιμη να φύγω κι εγώ. Για πάντα. Το όνειρο τελειώνει. Ο εφιάλτης ξαναρχίζει. Είμαι η Λευκή Θαλασσινού. Είμαι δεκαεπτά χρονών. Είμαι μόνη στην έναστρη νύχτα… Μόλις έχω κάνει έρωτα για πρώτη φορά στη ζωή μου. Με τον άντρα της ζωής μου. Με τον άντρα μιας άλλης”.
“Η Λευκή ονειρευόταν. Η Μπλανς μόνο βιώνει. Η Λευκή έζησε και πέθανε για τον απόλυτο έρωτα. Η Μπλανς αναδύθηκε από τις στάχτες της Λευκής μόνο σαν σώμα, που ζει για να δοκιμάζει, για να συλλέγει εμπειρίες, για να γεύεται καθετί καινούριο και ακραίο…”
Ακραίο που ενσαρκώνουν άντρες φλερτάροντας μαζί της μα και με την καταστροφή.
Ακραίο που ενσαρκώνει η ίδια προσπαθώντας να βρει τις ισορροπίες της.
Όμως, γίνεται μέλλον χωρίς παρελθόν;

Μυθιστόρημα, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη, 2013, 352 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη, Εκδόσεις Πηγή