Χριστίνα Σεραφείμ

Χριστίνα Σεραφείμ

Ελληνες λογοτέχνες
Η Χριστίνα Σεραφείμ είναι αριστούχος Διδάκτωρ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης.
Γεννήθηκε στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας, όπου και σπούδασε Γερμανική Λογοτεχνία, Ψυχολογία και Παιδαγωγική. Καλεσμένη ως ομιλήτρια σε επιστημονικά συνέδρια της αρέσει να μιλάει για την τέχνη, το Ρομαντισμό και την παθολογική αγάπη. Είναι ερωτευμένη με τη Θεσσαλονίκη, όπου ζει με το σύζυγό της και τα δύο τους παιδιά. Μυστικό της όπλο και πηγή έμπνευσης είναι το γραφείο της στο κέντρο της πόλης, όπου κάνει προσωπικές συνεδρίες για την απελευθέρωση από διάφορες καθημερινές εξαρτήσεις, όπως είναι το κάπνισμα, η διαταραχή επεισοδιακής πολυφαγίας και η συνεξάρτηση. Έχει την ιστοσελίδα Smoke & Stop.
Δοκίμια-Μελέτες-Ψυχολογία-Συμβουλευτική
Θεραπεύω τη σχέση μου με το φαγητό (2021), Εκδόσεις Τσιτουρίδης
Γάμος για δύο (2021), Εκδόσεις Τσιτουρίδης

Παιδική λογοτεχνία
Το παχουλό βατράχι (2022), Εκδόσεις Τσιτουρίδης

Το παχουλό βατράχι – Χριστίνα Σεραφείμ

Το παχουλό


Η Χριστίνα Σεραφείμ έγγραψε και εικονογράφησε την ιστορία ενός χαριτωμένου παχουλού βατράχου που αποφασίζει να κόψει τις λιχουδιές. Πολύ σύντομα όμως χάνει τη χαρά του και έτσι προσπαθεί να βρει μια άλλη λύσει για να αντιμετωπίσει το πρόβλημά του.

Το βιβλίο είναι ένα μικρό έργο τέχνης, μιας και η κάθε σελίδα του δημιουργήθηκε από την ίδια συγγραφέα με την τεχνική του κολλάζ και είναι ζωγραφισμένη στο χέρι με ακουαρέλα. Είναι ιδανικό για πολύ μικρές ηλικίες (2+) εξαιτίας των φωτεινών χρωμάτων και για μεγαλύτερα παιδιά που θα διασκεδάσουν τόσο με τις εικόνες όσο και με τις ρίμες-ομοιοκαταληξίες του κειμένου και τα μηνύματα που κρύβει.

Εικονογράφηση: Χριστίνα Σεραφείμ

Παιδική λογοτεχνία, Εκδόσεις Τσιτουρίδης, 2022, 28 σελ.

Γάμος για δύο – Χριστίνα Σεραφείμ

Γάμος γιαΟ χορός της αιωνιότητας


Το βιβλίο αυτό δεν είναι μόνο για το γάμο, είναι για την προετοιμασία, για την αληθινή αγάπη, αλλά και για όλες τις «αγάπες-απάτες» που διασταυρώνονται στο δρόμο μας. Είναι, επίσης, για το φόβο της αλλαγής, για τον παλιμπαιδισμό και για τη μητρική αγάπη χωρίς όρια. Είναι ένα βιβλίο για τους ναρκισσιστικούς έρωτες, αλλά και για το Μυστήριο. Αν σχεδιάζετε να παντρευτείτε, θα το απολαύσετε. Αν πάλι είστε «ελεύθεροι» ή απέχετε πολύ από το βήμα της «παντρειάς», διαβάζοντας, θα προπαρασκευαστείτε. Αν είστε ήδη παντρεμένοι, θα αναζωογονηθείτε. Και, αν είστε διαζευγμένοι, θα αποκτήσετε μία καινούρια προοπτική. Πρόκειται για ένα κείμενο-«κουφέτο» που αποτελείται από εφτά κεφάλαια, όσα είναι και τα κουφέτα μιας μπομπονιέρας: ο μονός τους αριθμός συμβολίζει πάντοτε το αδιαίρετο του ζευγαριού. Στο περιεχόμενο του βιβλίου ακολουθείται η ίδια συνταγή: το πρώτο μέρος είναι τόσο «τραγανό», όσο και η επικάλυψη του γαμήλιου ζαχαρωτού. Το κύριο μέρος αντιστοιχεί στη «γέμιση», και, όπως ο ψημένος «σκληρός» καρπός που εμπεριέχει κάθε κουφέτο φανερώνεται στο τέλος, έτσι και η καρδιά του παρόντος βιβλίου ξεπροβάλλει στο τελευταίο μέρος.

Ψυχολογία-Συμβουλευτική, Εκδόσεις Τσιτουρίδης, 2021, 300 σελ.

Θεραπεύω τη σχέση μου με το φαγητό – Χριστίνα Σεραφείμ

ΘεραπεύωΗ αλλαγή ξεκινάει εκ των έσω


Όλοι οι άνθρωποι – πλούσιοι, φτωχοί, υγιείς, ασθενείς, αυτοί που αγαπάνε και αυτοί που μισούνε – έχουνε το δικαίωμα της ελεύθερης βούλησης. Την ανάγκη της προσωπικής ανάπτυξης. Της εξέλιξης. Της ανανέωσης. Μερικοί ξεκινάνε μια καινούρια ζωή αγοράζοντας ένα πιο γρήγορο αυτοκίνητο· άλλοι αγοράζοντας ένα νέο ζευγάρι παπούτσια ή πηγαίνοντας στο κομμωτήριο αλλάζοντας κούρεμα. Εμείς, ξεκινάμε με το ΛΟΓΟ. Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας είναι η σπουδαιότερη κίνηση που έχετε κάνει εδώ και καιρό για να λύσετε αυτό που θεωρείτε πρόβλημά σας: ΤΟ ΒΑΡΟΣ. Το λάθος που κάνατε ως τώρα είναι το ίδιο που κάνει και η μισή ανθρωπότητα στην προσπάθειά της να λύσει ένα πρόβλημα: λειτουργεί παρορμητικά και δίχως καμία στρατηγική. Συνήθως – όταν αναζητάμε την αλλαγή – ξεκινάμε από έξω προς τα μέσα. Μας ενδιαφέρει, δηλαδή, κυρίως να εξαλείψουμε το σύμπτωμα, να το κάνουμε να μην φαίνεται και όχι να εξερευνήσουμε το αίτιο. Η κίνηση που θα κάνουμε εδώ μαζί σε αυτό το βιβλίο αρχίζει από μέσα μας και πάει προς τα έξω. Η πραγματική αλλαγή ξεκινάει εκ των έσω.

Ψυχολογία-Συμβουλευτική, Εκδόσεις Τσιτουρίδης, 2021, 264 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Τσιτουρίδης