Χριστίνα Σιάπικα

Ελληνες λογοτέχνες
Η Χριστίνα Σιάπικα κατάγεται από το Δερβένι Κορινθίας όπου και έζησε μέχρι τα είκοσι. Τελειώνοντας το Λύκειο, παρακολούθησε στο ΙΕΚ Πατρών Οικονομικό και Διοικητικό Στέλεχος Επιχειρήσεων. Έμεινε δύο χρόνια στην Πάτρα σπουδάζοντας και παράλληλα δουλεύοντας. Στη συνέχεια επέστρεψε στον τόπο της και αποφάσισε πως θέλει να ασχοληθει με τη γυμναστική. Με τη βοήθεια της οικογένειάς της γράφτηκε σε μια ιδιωτική σχολή στην Αθήνα και επίσης για δύο χρόνια πηγαινοερχόταν προκειμένου να παρακολουθεί τα μαθήματα. Συγχρόνως, δούλευε περιστασιακά σε “καφέ” και σε ένα τοπικό τηλεοπτικό κανάλι της Κορίνθου προκειμένου να καλύψει τις υποχρεώσεις της. Εν τέλει μετακόμισε μόνιμα στην Αθήνα και δεν ασχολήθηκε με τίποτα απ’ όσα είχε σπουδάσει. Στη λογοτεχνία εμφανίστηκε με το το μυθιστόρημα της “Κωδικός Αρχάγγελος: Οικογένεια”, αποσπώντας την πλειοψηφία των ψήφων του κοινού στην διαδικτυακή εφαρμογή WATTPAD. Αποτελεί το πρώτο μέρος της πενταλογίας της Οικογένεια-Αγάπη-Χρέος-Πάθος-Θάνατος.

Κωδικός Αρχάγγελος: Οικογένεια – Χριστίνα Σιάπικα
“Η Εύα Μίλερ θα συνεργαζόταν και παρότι είχε πλάκα να την εκνευρίζω, στο τέλος της ημέρας έπρεπε να προσέχω για να μην απομακρυνθώ από το επιθυμητό αποτέλεσμα. Εφόσον, λοιπόν, ο όρος Οικογένεια την ξένιζε, έπαιξα διαφορετικά. Οι γυναίκες συμφωνούσαν να γίνουν μέλη, με σκοπό να πέσουν στο κρεβάτι μου. Δεν ξέρω τι στα κομμάτια έβλεπαν επάνω μου και έκαναν τα πάντα προκειμένου να με ικανοποιήσουν. Όπως και να ‘χε με βόλευε. Η Μίλερ δεν διέφερε, ήταν θηλυκό, και ενώ είχα θέσει ως κανόνα να μην μπλέκω σεξουαλικά με μέλη, αν χρειαζόταν θα έκανα μια εξαίρεση. Γδύθηκα μέσα στο δωμάτιό της παρουσιάζοντας τις χάρες μου και αντέδρασε αναμενόμενα. Σάρωσε σαν φωτοτυπικό μηχάνημα την εικόνα μου και ένα πιστό αντίγραφο με ό,τι ήθελα να δει, αποθηκεύτηκε στη μνήμη της σβήνοντας κάθε δεύτερη σκέψη. Είχα όποια ήθελα, όποτε το ήθελα, χωρίς κόπο”.
Ντέιμον Κολτ

Μυθιστόρημα, Maradel Books, 2018, 312 σελ.

Κωδικός Αρχάγγελος: Αγάπη – Χριστίνα Σιάπικα
Ξέρει να μισεί γιατί δεν έμαθε πώς να αγαπάει. Θεωρώντας τον θυμό ως το μόνο διαχειρίσιμο συναίσθημα ο Λιόν Φιμέλ έχει αφεθεί σε αυτόν, καταστρέφοντας παράλληλα τον εαυτό του. Γεμίζοντας με λάθη τις αδυναμίες του, αιτιολογώντας με οργή τη λογική του. Μια λογική που πάνω και πέρα απ’ όλα, προσπαθεί να του καλύψει τα αποθέματα στοργής που υπάρχουν μέσα του. Στο δεύτερο μέρος του Κωδικός Αρχάγγελος, η ΑΓΑΠΗ έρχεται στην Οικογένεια με στόχο να ενώσει ό,τι έχει διαλυθεί, να ανατρέψει τα δεδομένα, να σβήσει τους κανόνες. Κυρίως όμως έρχεται να εκδικηθεί ό,τι ορίζουν οι ιδρυτές και να δώσει πρωταγωνιστικό ρόλο στη έννοιά της. Ορμητική, απόλυτη, καταιγιστική θα ξυπνήσει μια σειρά συναισθημάτων αφήνοντας ως τελευταίο τον πόνο. Γιατί αν δεν πονέσεις δεν θα μάθεις να αγαπάς.

Μυθιστόρημα, Maradel Books, 2018, 320 σελ.

Κωδικός Αρχάγγελος: Χρέος – Χριστίνα Σιάπικα
Ο Λύκος της VMA

Στη πλευρά που στέκεται υπάρχει μόνο η εκδίκηση.

Ο Λέιτον Κρος δεν ανήκει στη Βι.Εμ.Ει., δεν είναι Αρχάγγελος, είναι δολοφόνος. Για να προστατεύσει τον αδερφό του, συνεργάζεται με τους ιδρυτές και γίνεται μέρος της υπόθεσης.

Για να διαφυλάξει τα συναισθήματά του, έχει μάθει να κρατάει σε απόσταση τους γύρω του. Έχει ιδιαιτερότητες κι έναν στόχο.

Ακολουθεί τη λογική, μέχρι τη στιγμή που παραλαμβάνει Κωδικό. Τότε η εικόνα αλλάζει.

Η Ροζαλίν Ζισκάρ εισβάλλει επικίνδυνα στη μοναξιά του, σέβεται το χρέος του, ερωτεύεται τον λύκο.
Όταν το λάθος μοιάζει σωστό και η αλήθεια έχει χαθεί από το ψέμα, πόση θυσία αντέχει η αγάπη; Πόσα άτομα ορίζουν μια οικογένεια και ποιο χρέος είναι αναίμακτο; Σ’ ένα παιχνίδι θανάτου νικητής είναι αυτός που πιστεύει στο αύριο ή εκείνος που θα χάσει τα περισσότερα;

Το τρίτο μέρος της σειράς ”Κωδικός Αρχάγγελος” έρχεται να ξεπεράσει τα όρια, να μεγαλώσει την Οικογένεια και να δώσει αξία στην Αγάπη. Ως Χρέος απέναντι σε κάθε προδοσία, έρχεται να φέρει την ανατροπή.

-ΈΝΑΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ-

Μυθιστόρημα, Maradel Books, 2019, 391 σελ.

Μυθιστορήματα
Κωδικός Αρχάγγελος: Οικογένεια (2018), Maradel Books
Κωδικός Αρχάγγελος: Αγάπη (2018), Maradel Books
Κωδικός Αρχάγγελος: Χρέος (2019), Maradel Books

Πηγές: Biblionet, Maradel Books