Χρίστος Αχνιώτης

Λογοτέχνες
Ο Χρίστος Αχνιώτης είναι εκπαιδευτικός με σπουδές στη Νέα Υόρκη και τη Βαρκελώνη.
Έχει γράψει τα βιβλία:
“Οι γαλάζιες νύχτες της Μαδρίτης”
“Οι δειλοί”
“Ερέν και Κωμοδρόμου (1): Μια διαφορετική Κυριακή”

Οι γαλάζιες νύχτες της Μαδρίτης – Χρίστος Αχνιώτης

Μυθιστόρημα, 2015, 487 σελ.

Οι δειλοί – Χρίστος Αχνιώτης

Η εκτέλεση του Μ
Έργο βασισμένο στο πολιτικό λιντσάρισμα και δολοφονία του ήρωα της εργατικής τάξης Σάββα Μένοικου από μασκοφόρους, μέλη και οπαδούς της ΕΟΚΑ τον Μάη του 1958 στο Λευκόνοικο της Κύπρου.

Μυθιστόρημα, 2017, 225 σελ.

Ερέν και Κωμοδρόμου (1): Μια διαφορετική Κυριακή – Χρίστος Αχνιώτης

Μυθιστόρημα, 2018, 158 σελ.

Η καταδίωξη μιας αφίσας – Χρίστος Αχνιώτης

Έργο που κοιτάζει όπως ένα αόρατο μάτι μέσα στο ελληνοκυπριακό σχολείο και παρατηρεί τις εθνικιστικές και θρησκευτικές εξάρσεις κάποιων λειτουργών του, δημιουργώντας την ψυχογραφία ενός τύπου εθνικόφρονα εκπαιδευτικού. Σε συνδυασμό με το βαθύ κράτος, την εκκλησία, τα εθνικιστικά κόμματα και διάφορα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, δημιουργείται μια αναχρονιστική τάση στην εκπαίδευση, η οποία αναπαράγει και συντηρεί μια ανάλογη ιδεολογία και μια εξουσιαστική δομή που διαχέεται σε ολόκληρη την κοινωνία.

Μυθιστόρημα, Οσελότος, 2019, 245 σελ.

Ερέν και Κωμοδρόμου (2): Οι φυγάδες – Χρίστος Αχνιώτης

Τα γεγονότα εξελίσσονται πριν από το άνοιγμα των οδοφραγμάτων στην Κύπρο το 2003 και αφορούν την ερωτική ιστορία της Τουρκοκύπριας δασκάλας Φιγιέν Ερέν και του Ελληνοκύπριου δασκάλου Στέλιου Κωμοδρόμου. Η πληροφορία αναφορικά με τη σχέση τους διεισδύει μέσα στην κυπριακή κοινωνία κι αναστατώνει ανθρώπους και στις δύο πλευρές των οδοφραγμάτων. Τα ΜΜΕ σε νότο και βορρά παραπληροφορούν, καθώς κατευθύνουν τους δύο πληθυσμούς προς την είδηση μιας απαγωγής κι ενός εθνικού δράματος. Το κάνουν σε μια προσπάθεια αναβίωσης των παλιών “καλών” ημερών, όταν η εθνική αντιπαλότητα αποτελούσε το κυρίαρχο εργαλείο ιδεολογικής επικράτησης. Η θέση των δύο ερωτευμένων στα δύο “αντίπαλα” εκπαιδευτικά συστήματα τονώνει την ιδεολογική διαμάχη.

Μυθιστόρημα, Οσελότος, 2019, 208 σελ.

Μυθιστορήματα
Οι γαλάζιες νύχτες της Μαδρίτης (2015)
Οι δειλοί (2017)
Ερέν και Κωμοδρόμου (1): Μια διαφορετική Κυριακή (2018)
Η καταδίωξη μιας αφίσας (2019), Οσελότος
Ερέν και Κωμοδρόμου (2): Οι φυγάδες (2019), Οσελότος

Πηγές: Biblionet, Οσελότος

42 views