Χρήστος Αθανασόπουλος

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Χρήστος Αθανασόπουλος γεννήθηκε το 1999 στην Αθήνα.
Από µικρός είχε µια αγάπη για το διάβασµα, η οποία άρχισε στα τέλη του γυµνασίου να µετουσιώνεται σε αγάπη για τη συγγραφή. Από τότε, γράφει συνεχώς προσπαθώντας να γίνει καλύτερος. Έχει γράψει δύο βιβλία, µικρές ιστορίες και κάποια σενάρια για κόµικ, όλα διαφόρων ειδών. Παρακολουθεί σεµινάρια λογοτεχνικής γραφής στο εργαστήρι Tabula Rasa. Έχει λάβει µέρος σε διαγωνισµούς και απέσπασε τιµητική διάκριση στον 9ο λογοτεχνικό διαγωνισµό διηγήµατος που διοργάνωσε το περιοδικό eyelands.gr µε το διήγηµα “Η τύχη του φτωχού”.

Έρημη Γη – Χρήστος Αθανασόπουλος
Σε µια άγονη γη όπου δεν πέφτει ποτέ βροχή, ζει ένας υποδουλωµένος λαός. Χωρισµένοι σε νοµαδικές φατρίες, επιβιώνουν στην έρηµο και ανταγωνίζονται για τα βαθιά πηγάδια της. Οι αφέντες πέρα από τη θάλασσα ζητούν συνεχώς σκλάβους. Κάτω από αυτές τις σκληρές συνθήκες ζουν εδώ και γενιές, χωρίς να έχουν ελπίδα για το µέλλον. Για πολύ καιρό, το µόνο τους µέληµα είναι η επιβίωση. Ώσπου µια µέρα στην έρηµο αρχίζει να ψιθυρίζεται µια λέξη που είχε για καιρό ξεχαστεί: επανάσταση.

Οι προδότες όµως είναι παντού γύρω τους και οι αφέντες κυριαρχούν στους ουρανούς. Πάνω στα ιπτάµενα θηρία τους, ρίχνουν στη γη των επαναστατών µια σκιά ικανή να σβήσει κάθε ελπίδα για απελευθέρωση.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πηγή, 2020, 228 σελ.

Μυθιστορήματα
Έρημη Γη (2020), Εκδόσεις Πηγή

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Πηγή

Please wait...