Χρήστος Αζαριάδης

Χρήστος Αζαριάδης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Χρήστος Αζαριάδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983.
Μεγάλωσε στο Χαλάνδρι και ζει στην Αγία Παρασκευή. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής της Αθήνας και εξασκεί το επάγγελμα της ελεύθερης δικηγορίας. Όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, αγαπούσε τη λογοτεχνία από την παιδική ηλικία και ιδιαίτερα το είδος της επιστημονικής φαντασίας των Κλαρκ και Ασίμωφ, γιατί «τον ταξιδεύει σε μέρη που ο ίδιος δεν θα επισκεφθεί ποτέ». Από τις εκδόσεις Πηγή κυκλοφορεί και το διήγημά του «Η τελευταία πτήση», το οποίο αποτελεί κομμάτι της συλλογής των διακριθέντων διηγημάτων του διαγωνισμού «Αναζητώντας μια άλλη Γη».
Μυθιστορήματα
Το μυστικό του πλανήτη 175-B (2021), Εκδόσεις Πηγή

Το μυστικό του πλανήτη 175-B – Χρήστος Αζαριάδης

Το μυστικό του πλανήτη


Έτος 2100.

Η Ελλάδα συγκαταλέγεται ανάμεσα στις ισχυρότερες χώρες του κόσμου και απολαμβάνει συνθήκες πρωτοφανούς ευημερίας, με κυρίαρχα τα χαρακτηριστικά της τάξης, της ευνομίας και της προόδου. Όταν κατακτούνται όλοι οι εντός συνόρων στόχοι, επόμενο βήμα δεν μπορεί να είναι άλλο από την επικράτηση έξω από αυτά. Έτσι, λοιπόν, με τη συνεργασία άλλων προηγμένων χωρών και διαστημικών οργανισμών, η Ελληνική Διαστημική Υπηρεσία σχεδιάζει μια μοναδική αποστολή…

Μια ομάδα, αποτελούμενη από εννέα απλούς, άγνωστους μεταξύ τους πολίτες, θα ταξιδέψει στον μικροπλανήτη 175-Β, ο οποίος φαίνεται ιδανικός για τη δημιουργία της πρώτης διαστημικής αποικίας. Εννέα ξεχωριστές προσωπικότητες, καλούνται πρώτα να γίνουν ομάδα και, στη συνέχεια, να αποτελέσουν την πρώτη αποστολή εξερεύνησης και εγκατάστασης σε έναν πλανήτη έξω από το ηλιακό μας σύστημα. Το μέλλον της αποστολής και της επικίνδυνα αυξανόμενης πληθυσμιακά ανθρωπότητας κρίνεται από αυτούς τους εννέα διαφορετικούς χαρακτήρες, ο καθένας με το δικό του παρελθόν, αλλά και τη δική του ατζέντα.

Δυστυχώς για τους κοσμοναύτες, οι συνθήκες στον 175-Β αποδεικνύονται πολύ διαφορετικές από αυτές που περίμεναν, και πολύ σύντομα όλα τα σχέδιά τους θα ανατραπούν με δραματικό τρόπο. Πρώτο τους μέλημα πλέον είναι να παραμείνουν ζωντανοί σε ένα αφιλόξενο περιβάλλον που κρύβει θανάσιμες απειλές, κινδύνους και προδοσία. Με μοναδικό στόχο πια την επιβίωση, θα πρέπει να συνεργαστούν, και για πρώτη φορά στη ζωή τους, να αποφασίσουν οι ίδιοι τις τύχες τους.

Επιστημονική Φαντασία

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πηγή, 2021, 464 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Πηγή