Χρήστος Χριστόπουλος

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Χρήστος Χριστόπουλος από παιδί είχε το παρατσούκλι “παραμυθάς”, καθώς πάντα “σκάρωνε” ιστορίες.
Έχει γράψει και σκηνοθετήσει δύο ταινίες, διηγήματά του έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά και “Το δικό μας παραμύθι” κυκλοφορεί σε εικονογραφημένο booklet με το ομότιτλο CD του Γιώργου Αλκαίου. Επίσης, κυκλοφορεί το παραμύθι για μεγάλα παιδιά “Νολάιδερς: Οι χαράκτες του πεπρωμένου”. Έχει κερδίσει βραβείο στα Larry Niven Awards 2015 στην κατηγορία “Nουβέλα φαντασίας”.
Παιδική και εφηβική λογοτεχνία
Νολάιδερς (2017), Ιπτάμενο Κάστρο

Ποίηση
Σκιρτήματα καρδιάς (2019), Αττικός

Συλλογικά έργα
Στα ίχνη της Ιθάκης (2016), Λυκόφως
Ο δράκος του Αίνου (2015), Αιγιαλός

Σκιρτήματα καρδιάς – Χρήστος Χριστόπουλος
Η αγάπη και ο έρωτας
αντάμα ταξιδεύουν.
Σε πουπουλένια σύννεφα
τον ουρανό μαγεύουν!

“Με αυτή την ποιητική συλλογή θέλω να μεταφέρω στο αναγνωστικό κοινό το άρωμα και την ευαισθησία της ερωτικής ποίησης που μας συγκινεί, μας καθηλώνει, αγγίζει τις ψυχές μας και μας πλημμυρίζει με υπέροχα συναισθήματα”.

Ποίηση, Αττικός, 2019, 82 σελ.

Νολάιδερς – Χρήστος Χριστόπουλος

Οι χαράκτες του πεπρωμένου


Φόβος και αναταραχή επικρατούν στα βασίλεια της Έστερ. Ο δαιμονικός άρχοντας Λέρεμοθ στέλνει τον πανίσχυρο στρατό του να συγκεντρώσει και να φέρει κάθε αγόρι και κορίτσι έως 12 ετών με σκοπό να τα θυσιάσει στο τέρας Τίκενοτ. Κι ενώ όλα φαίνονται αναπότρεπτα και μοιραία, ο πρίγκιπας Σάινο, η Οντέλ και η Ντενάγια αποφασίζουν να αντιδράσουν και να αντισταθούν ηρωικά για να αποτρέψουν τα ανίερα σχέδιά του. Φύλακες άγγελους σε αυτό τον μεγάλο και δύσκολο αγώνα θα έχουν τους Νολάιδερς, οντότητες από άλλη διάσταση, που επεμβαίνουν, κατά βούληση, στον κόσμο των ανθρώπων, χαράζοντας καθοριστικά και ανεξίτηλα το θνητό τους πεπρωμένο.
Μια επική ιστορία για τη δύναμη της αγάπης, τη γενναιότητα των ψυχών και τη μάχη μεταξύ καλού και κακού. Ένα παραμύθι που σε ταξιδεύει σε έναν συναρπαστικό κόσμο γεμάτο φαντασία και περιπέτεια.

Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Ιπτάμενο Κάστρο, 2017, 194 σελ.

Πηγές: Biblionet, Ιπτάμενο Κάστρο, Αττικός