Χρήστος Δημ. Κρανιώτης

Χρήστος Δημ. Κρανιώτης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Χρήστος Δημ. Κρανιώτης γεννήθηκε στην Ήπειρο, σε ένα ορεινό κεφαλοχώρι των Τζουμέρκων.
Εκεί πέρασε τα παιδικά του χρόνια και τελείωσε το δημοτικό σχολείο. Ξενιτεύτηκε, πριν ακόμα συμπληρώσει τα δώδεκά του χρόνια, στην Άρτα, για να συνεχίσει στο γυμνάσιο. Άλλαξε, για πρακτικούς κυρίως λόγους, τρία γυμνάσια τα πέντε πρώτα χρόνια, μέχρι που μετακόμισε στον Πειραιά, στη Νίκαια. Από το πρακτικό εξατάξιο γυμνάσιο της Νίκαιας πήρε τελικά το απολυτήριό του.
Σπούδασε, με κάποιες δυσκολίες στην αρχή, Ηλεκτρονικά και αργότερα εξειδικεύτηκε στον τομέα των Ψηφιακών Ηλεκτρονικών και Επεξεργαστών.
Το 1989 διορίστηκε στο πρώτο τμήμα Πληροφορικής στην Ελλάδα, στο Ε.Κ.Π.Α., ως εκλεγμένο μέλος του Ειδικού Διδακτικού Προσωπικου, μέχρι την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους το 2011. Παράλληλα, για πάνω από είκοσι χρόνια, συνεργάστηκε με το ΤΕΙ Πειραιά, ως έκτακτος καθηγητής Εφαρμογών.
Έγραψε τρία βιβλία σχετικά με το γνωστικό αντικείμενο του τομέα του, τη Λογική Σχεδίαση, και τώρα κυκλοφορεί το πρώτο του μυθιστόρημα.
Μυθιστορήματα
Δέκα χρόνια δρόμος (2022), Δίαυλος

Δοκίμια-Μελέτες-Ψηφιακά κυκλώματα
Σχεδίαση ψηφιακών κυκλωμάτων (2009), Δίαυλος

Δέκα χρόνια δρόμος – Χρήστος Δημ. Κρανιώτης

Δέκα χρόνια


Το λεωφορείο σταμάτησε στην οδό Αχιλλέως. Αχιλλέως και Ιάσονος γωνία, μπροστά σε ένα καφενείο, που ήταν ταυτόχρονα και σταθμός των λεωφορείων της γραμμής. Ήταν Σεπτέμβριος του 1966. Τότε άρχισε για τον Αλέξανδρο ένα ταξίδι στο άγνωστο, ένας νέος δρόμος, που θα κρατούσε δέκα χρόνια. Ο Αλέξανδρος ξεκίνησε έτσι για μια μεγάλη αλλαγή στη ζωή του, με λίγες αποσκευές, από ένα μικρό χωριό της Ηπείρου, στην πρωτεύουσα μιας άλλης πραγματικότητας.
Στο ταξίδι αυτό βλέπουμε μέσα από τα μάτια και την οπτική τού ήρωα της ιστορίας την κοινωνία του ’60 και του ’70 σε όλες τους τις εκφάνσεις. Ο συγγραφέας περιγράφει με γεγονότα τη φοιτητική, πολιτική και κοινωνική κατάσταση της εποχής στην Αθήνα και την Ελλάδα γενικότερα, ενώ μέσα από μοναδικές ιστορίες περιγράφει, με άκρως ενδιαφέροντα τρόπο, το ύφος και το χρώμα του καλλιτεχνικού γίγνεσθαι των δύο αυτών δεκαετιών.

«Ο Κρανιώτης καταφέρνει να κάνει το προσωπικό στοιχείο συλλογική υπόθεση κι έτσι δημιουργεί ένα πανόραμα που μας αφορά λίγο-πολύ όλους.
Στις σελίδες του μιλάνε τα λαϊκά τραγούδια, η ταραγμένη πολιτική ζωή, τα αρώματα της καθημερινότητας,
το ποδόσφαιρο και ο λαϊκός πολιτισμός, έτσι όπως πρέπει να μιλούν στη λογοτεχνία».
Δημήτρης Στεφανάκης

Πρόλογος: Δημήτρης Στεφανάκης

Μυθιστόρημα, Δίαυλος, 2022, 608 σελ.

Σχεδίαση ψηφιακών κυκλωμάτων – Χρήστος Δημ. Κρανιώτης

ΣχεδίασηΜια πειραματική προσέγγιση


Το συγκεκριμένο βιβλίο αναφέρεται στις βασικές αρχές της ψηφιακής σχεδίασης, συνδυάζοντας τις απαραίτητες θεωρητικές γνώσεις με την πειραματική διαδικασία εφαρμογής τους. Αυτό αποτελεί άλλωστε και το ζητούμενο αυτής της δουλειάς που έρχεται να καλύψει ένα κενό, που υπάρχει στη σχετική ελληνική βιβλιογραφία. Έτσι, για κάθε ενότητα υπάρχει, εκτός της θεωρίας και το αντίστοιχο εργαστηριακό μέρος. Οι υλοποιήσεις των εργαστηριακών ασκήσεων γίνονται σε επίπεδο πλακέτας.

Περιέχει Βιβλιογραφία

Ψηφιακά κυκλώματα, Δίαυλος, 2009, 326 σελ.

Πηγές: Biblionet, Δίαυλος

Please wait...