Χρήστος Δούκας

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Χρήστος Δούκας γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη το 1976 σε οικογένεια με “ιδιαίτερο” καλλιτεχνικό υπόβαθρο και έτσι από πολύ μικρός εκδηλώνει την αγάπη του για την μουσική και τα γράμματα.
Ήδη από το 1989 συμμετέχει ενεργά σε διάφορα μουσικά σχήματα, είτε ως μουσικός, είτε ως στιχουργός. Το 1991 ξεκινάει την έκδοση του περιοδικού “Αυτογνωσία” με υψηλή κυκλοφορία για την εποχή και εκδίδει 3 (συλλεκτικά πλέον) τεύχη. Το 1993 εκδίδει την πρώτη του ποιητική συλλογή “Θανατωμένες Ανάσες”. Έως σήμερα διατηρεί το μουσικό σχήμα “Crossover” και “Hocus”, όπου δισκογραφεί με 3 επίσημα άλμπουμ και γράφει όλους τους στίχους. Παράλληλα εδώ και 5 χρόνια συμμετέχει ανελλιπώς ως ποιητής στην έκδοση του Ανθολογίου Εβριτών Ποιητών με πολλά ποιήματα, ενώ είναι έως και σήμερα ενεργό μέλος της αντίστοιχης ομάδας Εβριτών δημιουργών. Ποιήματά και στίχοι του συναντώνται στο ευρύ πεδίο της τέχνης αλλά και της μουσικής δισκογραφίας.
Είναι στρατιωτικός και έχει υπηρετήσει πολλές φορές σε εμπόλεμες ζώνες (Κοσσυφοπέδιο, Αφγανιστάν), πηγή έμπνευσης γι’ αυτόν, ενώ έχει τιμηθεί πολλές φορές με τα αντίστοιχα μετάλλια ανδρείας.
Ζει έως και σήμερα στην “αγαπημένη” του Αλεξανδρούπολη με την οικογένειά του. Μιλάει 3 ξένες γλώσσες και παράλληλα δημοσιογραφεί για θέματα πολιτιστικά, σε τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, χωρίς να ξεχνάει την μεγάλη του αγάπη, το ραδιόφωνο. Συμμετέχει σε διάφορες κοινωνικές ομάδες και συλλογικότητες.
Ποίηση
Θανατωμένες Ανάσες (1993)
Γριμόριο (2019), Όστρια Βιβλίο

Γριμόριο – Χρήστος Δούκας

Ποιητικά άπαντα


“Nοηματοδοτεί έναν εναλλακτικό κόσμο εσωτερικότητας, πυκνής και οδυνηρής στοχαστικής αναζήτησης. Υπηρετεί την αποστολή της ποίησης.
Ο κρυπτικός λόγος του, επιχειρεί να αποκρυπτογραφήσει το DNA της ανθρώπινης ύπαρξης. Αυτό το ιερό στοιχείο του λόγου του είναι και η πυξίδα του στην εναγώνια αναζήτηση νοήματος σ’ έναν παράλογο κόσμο. Επιχειρεί ν’ αποκαλύψει τα κρυμμένα μυστικά και τις αλήθειες του σύμπαντος κόσμου”

Ποίηση, Όστρια Βιβλίο, 2019, 64 σελ.

Πηγές: Biblionet, Όστρια Βιβλίο

Please wait...