Χρήστος Καραντωνίου

Χρήστος Καραντωνίου

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Χρήστος Καραντωνίου γεννήθηκε το 1988 στις Σέρρες και μένει στη Θεσσαλονίκη.
Έχει εκδώσει μέχρι τώρα ένα διήγημα στο βιβλίο “ιστορίες για την Ελλάδα” με τον τίτλο “Για μια καλύτερη ζωή” (τιμητική διάκριση), μια ιστορία στο “Summer stories” με τίτλο “Καμένα καλοκαίρια” και τα δυο από το Eyelands. Επίσης κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία Νουβέλα, στον Πανελλήνιο διαγωνισμό συγγραφής Ασημένια Σελίδα, των εκδοτικών Μωραΐτης-Εκδόσεις & Εντύποις, με το: “Ο Λύκος αγαπάει τη μικρή”. Διάφορες ιστορίες του έχουν δημοσιευθεί σε συλλογές. Συμμετείχε στο ιστορικό πλέον πρώτο συλλογικό Εργαστήρι Συγγραφής των εκδόσεων Παράξενες μέρες και ήταν ένας από τους συγγραφείς που υπέγραψαν το μυθιστόρημα «Ταξίδι στο τέλος του κόσμου», που ευτυχώς δεν απέκτησε προφητικό χαρακτήρα. Για αδιευκρίνιστους λόγους συμμετέχει και φέτος στο 7ο Εργαστήρι των εκδόσεων! Τρέφει έντονη συμπάθεια προς τις γάτες, τις μπύρες και τα χαζά αστεία, και ιδιαίτερη αντιπάθεια προς τα βιογραφικά.
Νουβέλες
Ο λύκος αγαπάει τη μικρή (2016), Μωραΐτης Εκδόσεις
Προσοχή στη μάγισσα (2020), Παράξενες Μέρες

Προσοχή στη μάγισσα – Χρήστος Καραντωνίου

Προσοχή στη μάγισσα


«Οι περισσότερες ιστορίες αρχίζουν πριν από καιρό, σε έναν άλλον τόπο και χρόνο. Τις ζουν άλλοι άνθρωποι που ποτέ δεν θα γνωρίσουμε. Είναι να απορεί κανείς γιατί οι άνθρωποι νοιάζονται για τις ιστορίες. Ίσως από λαχτάρα, ίσως από περιέργεια, ίσως να μη νοιάζονται πραγματικά, ποιος ξέρει, κι αν κάποιος ξέρει σιγά μην απαντήσει».

Είναι άραγε αυτή η ιστορία ένα αθώο παραμύθι ακατάλληλο για μεγάλους ή μήπως ένα τρομακτικό θρίλερ φτιαγμένο ειδικά για παιδιά; Όπως λέει ο συγγραφέας: Η αλήθεια, τις περισσότερες φορές, βρίσκεται κάπου στη μέση, αλλά όχι πάντα, μερικές φορές συχνάζει και σε άλλα μέρη…

Το δαιμόνιο χτυπούσε με τα αδύναμα άκρα του τα τοιχώματα της γυάλας. «Δεν είσαι εντάξει μαζί μου μικρή!» της φώναζε. «Θα μου το πληρώσεις αυτό!»

«Δεν παίζεις με τους κανόνες!» του φώναξε η μάγισσα από το καζάνι της.

«Σε καταριέμαι να μη μπορέσεις ποτέ ξανά να δουλέψεις, ακούς; Σε καταριέμαι να βρεθείς σε μια κατάσταση που δεν θα σου αφήνει χρόνο να δουλέψεις!» φώναζε τις κούφιες κατάρες του το δαιμόνιο, αλλά δεν τις εννοούσε ή τουλάχιστον έτσι πίστευε. Αυτό φυσικά δεν είχε καμία σημασία, γιατί οι κατάρες του θα έπιαναν μετά από λίγο καιρό.

Γενικά, αυτό είναι ένα πρόβλημα με τις κατάρες, έχουν την τάση να πιάνουν, ενώ οι ευχές, που μοιάζουν τόσο πολύ με τις κατάρες που θα μπορούσαν να είναι συγγενείς, σπανίως πιάνουν.

Λογοτεχνία του φανταστικού με το χαρακτηριστικό χιούμορ του συγγραφέα.

Νουβέλα, Παράξενες Μέρες, 2020, 98 σελ.

Ο λύκος αγαπάει τη μικρή – Χρήστος Καραντωνίου

Ο λύκος αγαπάει


Ο Λύκος που αγαπάει…
Η μικρή που βλέπει το τρυφερό πλάσμα, όχι το κτήνος.
Η δύναμη της ανιδιοτελούς αγάπης που υπερβαίνει το φυσικό κόσμο…
Εξανθρωπίζει τα τέρατα…

Έτσι ο Λυκούργος Λύκος και η μικρή αποτελούν την ιδανική σύνθεση όλων των ηρώων και των ηρωίδων των παραμυθιών που ακουμπούν στην ψυχή την περιπέτεια και την αγωνία τους με τρυφερότητα.

Ο μύθος της αγνής αγάπης τους έχει μια θέση για όλους μας.

Νουβέλα, Μωραΐτης Εκδόσεις, 2016, 84 σελ.

Πηγές: Biblionet, Μωραΐτης Εκδόσεις, Παράξενες Μέρες