Χρήστος Κωσταντουδάκης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Χρήστος Π. Κωσταντουδάκης είναι δάσκαλος και κατοικεί στο Ηράκλειο της Κρήτης.
Έχει γράψει την ποιητική συλλογή “Λίγο Περισσότερο Φως”, τον Οδηγό Υποτροφιών Ελλάδος, και συμμετείχε στη σύνταξη του βιβλίου “Λεύκωμα Δασκάλων Συγγραφέων”. Έχει βραβευτεί σε διαγωνισμό των εκδόσεων “Παράξενες Μέρες” για το διήγημά του “Όνειρο θερινής νύχτας”. Επίσης, έχει βραβευτεί σε διαγωνισμό ποίησης από τον Σύλλογο Συγγραφέων και Λογοτεχνών “Κρητών Λόγος”. Έχει διατελέσει για πολλά χρόνια αρχισυντάκτης του περιοδικού “Εκπαιδευτικοί Προσανατολισμοί”. Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί στον αθηναϊκό και επαρχιακό Τύπο.

Η μάγισσα η Ανάποδη και ο Αμπού – Χρήστος Κωνσταντουδάκης
“Όλα είναι ένα παραμύθι. Την αλήθεια την ξέρουμε”.

Μία υπέροχη και συγκινητική ιστορία με φαντασιακά στοιχεία παραμυθιού για τα παιδιά, που εμπνέει αισιοδοξία, ανθρωπιά, σεβασμό και αγάπη.

Παιδική λογοτεχνία, Ιδιωτική Έκδοση, 2017, 64 σελ.

Κι έτσι… η ζωή είναι ωραία – Χρήστος Κωνσταντουδάκης
Η ζωή κινείται, όπως κι ο χρόνος, γραμμικά, με πυκνώματα κι αραιώματα. Κρύβει εκπλήξεις, στήνει παγίδες, ενίοτε ακολουθεί τον κανόνα του εκκρεμούς, μια από δω και μια από κει. Απεχθάνεται την ακινησία. Αρέσκεται στις προκλήσεις και τις ονειροφαντασιώσεις. Οι ανατροπές καραδοκούν και έρχονται ξαφνικά, έτσι όπως μες στο κατακαλόκαιρο η μπόρα. Κανένα σχέδιο δεν θεωρείται τετελεσμένο. Τίποτα δεν μπορεί να αποτυπώσει οριστικά τη ζωή. Δεν έχει πρόσωπο. Ρέπει προς την αφάνεια, την πρόκληση, ίσως γι’ αυτό είναι ενδιαφέρουσα. Πολλές φορές βρισκόμαστε ασύνετοι να κολυμπάμε σε αχαρτογράφητα νερά· να βυθιζόμαστε, να αναδυόμαστε και πανικόβλητοι ν’ αναζητούμε σανίδα σωτηρίας…

Μυθιστόρημα, Ραδάμανθυς, 2019, 270 σελ.

Μυθιστορήματα
Κι έτσι… η ζωή είναι ωραία (2019), Ραδάμανθυς

Ποίηση
Λίγο Περισσότερο Φως

Παιδική λογοτεχνία
Η μάγισσα η Ανάποδη και ο Αμπού (2017), Ιδιωτική Έκδοση

Πηγές: Biblionet, Ραδάμανθυς