Χρήστος Κορφοξυλιώτης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Χρήστος Κορφοξυλιώτης γεννήθηκε το 1989.
Αποφοίτησε από το Α΄ Λύκειο Νέας Σμύρνης και είναι πτυχιούχος Τεχνικός Δικτύων Πληροφορικής. Εργάζεται σε ανεξάρτητη εταιρεία παραγωγής τηλεοπτικών εκπομπών. Σπούδασε Συγγραφή Σεναρίων σε σχολή τριετούς φοίτησης στην Αθήνα και είναι σεναριογράφος κόμικ του ελληνικού χώρου. Η νουβέλα “Στα ίχνη του Ήλιου” αποτέλσε την πρώτη επίσημη συγγραφική του απόπειρα η οποία απέσπασε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία Νουβελέτα Φαντασίας στα Βραβεία Λογοτεχνίας του Φανταστικού Larry Niven 2018. Επίσης, έχει λάβει το πρώτο βραβείο για το σενάριό του “Η Γυναίκα είναι σιωπή” στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ θεατρικού μονολόγου. Καθώς έχει βραβευτεί με τρίτο έπαινο από τον Κέφαλο Λογοτεχνικού περιοδικού της Κεφαλονιάς στην κατηγορία Φανταστικό διήγημα για το διήγημά του “Πολυτεχνείο 2057”.

Στα ίχνη του ήλιου – Χρήστος Κορφοξυλιώτης
Η αναζήτηση μιας μυστηριώδους τοποθεσίας στην Αθήνα και την ευρύτερη περιοχή της γίνεται για τον νεαρό ήρωα του βιβλίου αιτία για περιπλάνηση σε τοπία και εμπειρίες πρότερων φάσεων της ζωής του αλλά και σε όψεις της σύγχρονής του πραγματικότητας. Μέσα από αυτή θα επανεξετάσει τη σχέση του με πρόσωπα και θεσμούς και θα επαναπροσδιορίσει τα όρια του εαυτού του. Μια ιστορία για εκείνους που αναζητούν τον Ήλιο στη γη και όχι στον ουρανό.

Νουβέλα, Ελκυστής, 2019, 86 σελ.

Χάρτινοι αντιήρωες – Χρήστος Κορφοξυλιώτης
Οι “Χάρτινοι αντιήρωες” μας παρουσιάζουν δέκα διαφορετικές ιστορίες μεταξύ τους, στις οποίες οι αντιήρωές μας προσπαθούν μέσω των διαφορετικών χρονικών πλαισίων των ζωών τους, να καταφέρνουν να μας εισαγάγουν γρήγορα στον μικρόκοσμό τους. Η μία ιστορία διαδέχεται την άλλη, με έναν βασικό κοινό γνώμονα και αυτός είναι η…

Τι κοινό έχει ένα καναρίνι, ένας BarΜαν, μια σιωπή, μια χρονολογία, μια τυφλή κοπέλα, ένα όνειρο, μια φωτογραφική μηχανή, μια τούρτα, ένας δαίμονας και ένα μπουκαλάκι δηλητήριο; Θα καταφέρετε να το ανακαλύψετε; Ο στόχος του βιβλίου είναι μέσω αυτών των ιστοριών να περαστούν πολλά διαφορετικά μηνύματα όπως είναι η φίλια, η μητρότητα, το ανεκπλήρωτο όνειρο και πολλά άλλα που για τον καθένα μας θα παρθούν με διαφορετικό τρόπο, λόγω της μοναδικότητας που έχουμε σαν χαρακτήρες.

Η πρώτη ιστορία θα θίξει πολλά ζητήματα, η δεύτερη θα μιλήσει για πολιτικά δρώμενα, η τρίτη θα κελαηδήσει, η τέταρτη…

Διηγήματα, Συμπαντικές Διαδρομές, 2019, 242 σελ.

Νουβέλες
Στα ίχνη του ήλιου (2019), Ελκυστής

Διηγήματα
Χάρτινοι αντιήρωες (2019), Συμπαντικές Διαδρομές

Πηγές: Biblionet, Ελκυστής, Συμπαντικές Διαδρομές