Χρήστος Μωυσίδης

2023 Ελληνες λογοτέχνες
Ο Χρήστος Μωυσίδης γεννήθηκε το 1984 στη Δράμα.
Το 2007 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Βιοτεχνολογία, εκπονώντας την πτυχιακή του εργασία στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Ζει στην Αθήνα, όπου από το 2010 εργάζεται ως στέλεχος της Δημόσιας Διοίκησης. Ασχολείται με τον αθλητισμό συμμετέχοντας σε μαραθώνιους ως δρομέας μεγάλων αποστάσεων. Είναι υποστηρικτής της ανθρώπινης ελεύθερης βούλησης και της συνεχούς προσωπικής εξέλιξης του καθενός, όταν αυτές δεν παραβιάζουν τα όρια του συνανθρώπου. Αυτή είναι η πρώτη του προσπάθεια στη συγγραφή μυθιστορήματος, καθώς μέχρι τώρα έγραφε μικρές ιστορίες τις οποίες μοιραζόταν μόνο με φίλους, κυρίως μέσω των ηλεκτρονικών κοινωνικών δικτύων.
Μυθιστορήματα
Η Δάφνη ΠΡΕΠΕΙ να πεθάνει (2023), Εκδόσεις Κομνηνός

Η Δάφνη ΠΡΕΠΕΙ να πεθάνει – Χρήστος Μωυσίδης

Η Δάφνη


Για πολλές μητέρες η μυρωδιά του παιδιού τους είναι η μόνη τους παρηγοριά, ένα αναντικατάστατο φυσικό ηρεμιστικό. Βάλσαμο στις πληγές της ψυχής τους.

Η μεσήλικη Δάφνη δεν έχει καταφέρει να αποτινάξει από πάνω της τις παλιές της πεποιθήσεις και να αποδεχτεί τον ομοφυλόφιλο γιο της. Το τεράστιο οικονομικό αδιέξοδο που την οδηγεί στην απόγνωση, τη φέρνει κοντά σε ανθρώπους ανάμεσα στους οποίους εμφανίζεται μια μέχρι τότε άγνωστη γυναίκα… με ένα καλά κρυμμένο μυστικό.
Τι ρόλο θα παίξει στη σωτηρία ή την καταδίκη της; Πάνω απ’ όλα όμως, η οδυνηρή περιπέτειά της θα της επιτρέψει να σκοτώσει τον παλιό κακό εαυτό της;
Η Δάφνη ΠΡΕΠΕΙ να πεθάνει, αναδεικνύει την ικανότητα του ανθρώπου, όταν έχει χάσει τα πάντα, να αναθεωρεί τη ζωή του αναγεννώντας από τις στάχτες έναν καινούργιο εαυτό.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Κομνηνός, 2023, 293 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Κομνηνός

Please wait...