Χρήστος Κ. Μπιμπίτσος

Χρήστος Κ. Μπιμπίτσος

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Χρήστος Κ. Μπιμπίτσος κατάγεται από την Έδεσσα, όπου διαμένει μόνιμα με την οικογένειά του και εργάζεται ως δημόσιος υπάλληλος. Έχει σπουδάσει περιβαλλοντικές επιστήμες, διοίκηση επιχειρήσεων, επικοινωνία και ψυχολογία, ενώ το διδακτορικό του είναι στην εκπαίδευση ενηλίκων. Με τη λογοτεχνία και τη συγγραφή ασχολείται από τα εφηβικά του χρόνια, έχοντας γράψει αρκετά διηγήματα, δοκίμια, ποιήματα, θεατρικά έργα, αλλά και ερευνητικές εργασίες και διατριβές, καθώς και κείμενα και βιβλία πολιτικής επικοινωνίας (“Ο Μακιαβέλι Δήμαρχος” και “Η Αναρχία του Δημοσίου Υπαλλήλου” που κυκλοφόρησαν, με το ψευδώνυμο Ιούλιος Αύγουστος και συν-συγγραφέα τη σύζυγό του Ιωάννα Αμπατζή, από τις εκδόσεις Προπομπός). Κατά καιρούς συμμετέχει σε παρουσιάσεις που αφορούν θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και της φυσικής κληρονομιάς, προσωπικής ανάπτυξης, επικοινωνίας και πράσινης επιχειρηματικότητας ενώ τελευταία ασχολείται με θέματα θετικής και υπαρξιακής ψυχολογίας. Στις διαρκείς λογοτεχνικές και φιλοσοφικές αναζητήσεις του εντάσσονται θέματα όπως η σχετικότητα του χρόνου, το νόημα της ζωής, ο σκοπός του ανθρώπου, η σεξουαλικότητα, η ποικιλότητα των ανθρώπινων χαρακτηριστικών, συναισθημάτων και συμπεριφορών (κυρίως υπό το πρίσμα της συνδυαστικής επίδρασης της φύσης/γονιδίων και του περιβάλλοντος/εκπαίδευσης-κουλτούρας).
Μυθιστορήματα
Λύκε, λύκε, είσαι εδώ; (2015), Εκδόσεις Μολύβι

Λύκε, λύκε, είσαι εδώ; – Χρήστος Κ. Μπιμπίτσος

Λύκε


Ένα “ιδιόρρυθμο” μυθιστόρημα, με ήρωες μία παρέα εφήβων που ανήκουν στη γενιά του ’80.
Μία σειρά από αλλοπρόσαλλα γεγονότα, φάρσες, αλλά και αυθεντικούς διαλόγους που αντλούνται από την καθημερινότητα των ηρώων.

Ο συγγραφέας εθισμένος στο συναίσθημα της εκδίκησης, σχοινοβατεί σε μία ευαίσθητη ισορροπία όπου η εξουσία αλλάζει συνεχώς χέρια.
Ένας παράξενος συνδυασμός τρυφερότητας και εκδικητικής μανίας που μας επιτρέπει να εξερευνήσουμε τις ρίζες του σημερινού “κακού”, αλλά και της “ελπίδας” που υπόσχεται η λεγόμενη “γενιά της πολυθρόνας”. Ή τουλάχιστον όπως οι γενναίοι εκπρόσωποί της συνδέθηκαν και αναμείχθηκαν αργότερα με τους επιβιώσαντες ‘baby boomers’ και τους νεότερους ‘golden boys’.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Μολύβι, 2015, 276 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Μολύβι