Χρήστος Πανούδης

Ελληνες λογοτέχνες
«Γεννήθηκα το 1978 στην Αθήνα και είμαι απόφοιτος Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου με ειδικότητα γραφίστας. Το επάγγελμα μου είναι εμποροϋπάλληλος, έχω εργαστεί σε γνωστά καταστήματα των Αθηνών αλλά τη συγκεκριμένη στιγμή είμαι άνεργος. Με τη συγγραφή ξεκίνησα να ασχολούμαι για πρώτη φορά περίπου τα Χριστούγεννα του 2015 και από τότε έχουν εκδοθεί τα ακόλουθα έργα μου: Μέσω διαγωνισμού από τις εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές το διήγημα “Αρχέλια” στην Ανθολογία “Θρύλοι του Σύμπαντος V”. Μέσω διαγωνισμού από τις εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές το διήγημα “Άρλι” στην Ανθολογία “Το Ξύπνημα”. Η μικρή ιστορία Έρεβος (Η σπηλιά της σκύλας) στη συλλογή “Ιστορίες μπονσάι” από τις εκδόσεις “Το βιβλίο”. Μέσω του διαγωνισμού “Φως” από την σελίδα “By the book” η μικρή ιστορία “Εχθρός του φωτός”. Επίσης αναμένεται στους επόμενους μήνες η έκδοση του βιβλίου με τα νικητήρια διηγήματα του διαγωνισμού “Επιστροφή στο πατρικό σπίτι” από τις εκδόσεις Λυκόφως, στην οποία θα συμμετέχω με το διήγημα “Φιλντισένιο γιόμα”. Χόμπι: Διάβασμα, μουσική, ζωγραφική, σχέδιο, σκίτσο. Έχω φιλοτεχνήσει το λογότυπο και το εξώφυλλο του άλμπουμ του Ελληνικού ροκ συγκροτήματος “Σκοτεινές Ακτές”, το λογότυπο και το εξώφυλλο του Demo του Heavy Metal συγκροτήματος “Dead City”, τo λογότυπο του Thrash Metal συγκροτήματος “Nightbreed” και τέλος το εξώφυλλο του άλμπουμ “Steroidizzy” του Αντώνη Τζαβάρα.»

Νέκρυπνος – Χρήστος Πανούδης
Επιφορτισμένος με την κατάρα να παραμείνει καλός σ’ έναν κόσμο μέσα σε κόσμους και παράλληλα σύμπαντα που αποσυντίθενται.
Μόνος, σέρνοντας την θηλιά που άφησε πίσω ο αυτόχειρας άγγελός του κι αντιμέτωπος με την ανενόητη δύναμη του αρχαίου κακού θα διανύσει μια φρενήρη αυτοκαταστροφική πορεία προς αναζήτηση λύτρωσης.

Μυθιστόρημα, Όστρια Βιβλίο, 2018, 364 σελ.

Οι Άρξιελ και το πορφυρόδετο ροδοπέταλο – Χρήστος Πανούδης
Ο πρίγκιπας Ζέιροθ, πρίγκιπας του μακρινού κόσμου Πορφύρια, έκλεψε με δόλιο τρόπο το Κρυστάλλινο Πνεύμα της Αλκμήνης, Μούσας των Λιμνών και της ευφορίας και το φυλάκισε στο “Μωβ Ρείθρο”. Μια φυλακή κάπου στα βάθη του δάσους Ίνσεψ. Εκβιάζοντας λοιπόν ο Ζέιροθ μ’ αυτή την αποτρόπαιη πράξη του, πως θα κάνει κακό στο Κρυστάλλινο Πνεύμα, σφετερίστηκε τον θρόνο της Βασίλισσας Άνθη, στερώντας απ’ τον τόπο σημαντικές ελευθερίες και πλήττοντας την περιβαλλοντική υγιεινή που χάριζε απλόχερα το Κρυστάλλινο Πνεύμα της Μούσας των Λιμνών. Το κακό υπάρχει παντού λοιπόν! Ακόμα και σε παραδεισένιους τόπους όπως η Άνθια.

Για… κακή του τύχη όμως, υπάρχουν παντού κι αυτοί που δεν κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια, υπομένοντας σαν άβουλα όντα μία μοίρα που έχουν άλλοι ορίσει γι’ αυτούς. Εναντιώνονται, αντιδρούν και μάχονται για τα δικαιώματά τους ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

Αν δεν παλέψεις είσαι ήδη χαμένος και τα μικρά Άρξιελ δεν γεννήθηκαν χαμένοι, γεννήθηκαν ελεύθεροι! Και γι’ αυτή τους την ελευθερία καλούνται να παλέψουν με οποιοδήποτε τίμημα…

Μυθιστόρημα, Όστρια Βιβλίο, 2020, 196 σελ.

Μυθιστορήματα
Νέκρυπνος (2018), Όστρια Βιβλίο
Οι Άρξιελ και το πορφυρόδετο ροδοπέταλο (2020), Όστρια Βιβλίο

Συλλογικά έργα
1ος Διαγωνισμός Sci-Fi (2017), Ανάτυπο

Πηγές: Biblionet, Όστρια Βιβλίο