Χρίστος Ρ. Τσιαήλης

Ελληνες λογοτέχνες Κύπρος
Ο συγγραφέας Χρίστος Ρ. Τσιαήλης γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1974.
Είναι καθηγητής Αγγλικών. Ποιήματα και πεζογραφήματά του στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα έχουν εμφανιστεί σε συλλογές, λογοτεχνικά περιοδικά, και σε ανθολογίες μετά από διακρίσεις σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς. Το διήγημά του “Το φρούτο” διακρίθηκε στον διαγωνισμό ‘Φαντασμαγορία 2017’ και εμφανίζεται στην ανθολογία “Το Έπος Του Φανταστικού” από τις εκδόσεις “i-write”.
Έχει εκδώσει μία συλλογή με πεζογραφήματα (“Throwing Diceona Chessboard”, 2010) και μια ποιητική συλλογή (“The Green Divorce”, 2012), και τα δύο με τον εκδοτικό οίκο Authorhouse. Τον Απρίλιο του 2016 με τις εκδόσεις Αρμίδα έχει εκδώσει το “Klotho Surfaces”, το πρώτο μυθιστόρημα από την Τριλογία Επιστημονικής Φαντασίας – The Omniconstants Trilogy.
Ο συγγραφέας είναι ενεργός μαραθωνοδρόμος και τριαθλητής.

Ψωμί – Χρίστος Ρ. Τσιαήλης

Δεκατέσσερις διαφορετικοί κόσμοι ενώθηκαν σε ένα υπερφυσικό, φαντασιακό επίπεδο – εκεί που η σύγκρουση του Σύγχρονου Ανθρώπου με το Σύστημα είναι τόσο επίκαιρη όσο ποτέ άλλοτε, και οι γέφυρες φθείρονται από την τριβή με τον στυγνό ρεαλισμό. Άλλες ιστορίες παγιδεύουν τους ήρωές τους σε κόσμους-μινιατούρες ενώ άλλες εκρήγνυνται με μια ολιστική γεύση από παγκοσμιοποίηση. Πόση ελκτική ισχύ χρειάζεται ένας ταπεινός μαγνήτης για να υπερνικήσει τη δύναμη του Πεπρωμένου, και να διεισδύσει στην απόλυτη συνέπεια του Νόμου των Συμπτώσεων; “Αν και ετερόκλητες, οι αφηγήσεις αυτού του βιβλίου έχουν κάτι κοινό: βασίζονται λιγότερο σε όσα εντυπώνουν και περισσότερο σε όσα μας αφήνουν να φανταστούμε. Οι προεκτάσεις τους, εφιαλτικές και ονειρώδεις, μοιάζουν με το υπέροχα έντρομο δέρμα ενός μωρού καθώς αγγίζει τα πρώτα αντικείμενα της ζωής του, ενώ ο συγγραφέας τους, δρομέας στη συνοριακή γραμμή που ενώνει την πεζογραφία με την ποίηση, μοιάζει με τη Νηπιαγωγό του διηγήματος, εκείνη που μαθαίνει στα ξεχωριστά παιδιά την Ιστορία μόνο και μόνο για να τα ξεπροβοδίσει εκτός αυτής – προς τα μέρη απ’ όπου τα ξεχωριστά παιδιά θα επιστρέφουν πάντοτε ξεχωριστά. Εδώ, στον κόσμο μας, φαίνεται να τους λέει, ο παράδεισος δεν υπάρχει πια. Τον φάγαμε σε είδος. Εδώ υπάρχει μόνο το ζυμάρι, τους λέει. Το ψωμί -οι κρυμμένες μας δυνατότητες- βρίσκεται κάπου αλλού: και μας περιμένει”.
(Δημήτρης Τανούδης, συγγραφέας, “Σπασμός”, Τιμητική Διάκριση ΕΚΕΒΙ)
(Η συλλογή περιλαμβάνει το διήγημα “Φρούτο” που διακρίθηκε στον πανελλήνιο διαγωνισμό Φαντασμαγορία 2017)

Διηγήματα, Εκδόσεις Γκοβόστη, 2017, 128 σελ.

Διηγήματα
Ψωμί (2017), Εκδόσεις Γκοβόστη

Συλλογικά έργα
Η πόλη αυτή τη νύχτα: Αθήνα (2014), poema
Το έπος της φαντασίας: Αδιέξοδο (2017), Εκδόσεις iWrite

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Γκοβόστη