Χρήστος Στριμμένος

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Χρήστος Στριμμένος γεννήθηκε το 1986 στην Αθήνα.
Διηγήματά του έχουν διακριθεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και έχουν συμπεριληφθεί σε διάφορες συλλογές. Η συλλογή διηγημάτων του «Βιβλία Δαιμόνων I», κυκλοφόρησε το 2016 απ’ τις Εκδόσεις Όστρια και είναι ο πρώτος τόμος της ομώνυμης τριλογίας.
Διηγήματα
Βιβλίο Δαιμόνων 1 (2016), Όστρια Βιβλίο

Συλλογικά έργα
Σκιές και αντανακλάσεις (2018), Ars Nocturna

Βιβλίο Δαιμόνων – Χρήστος Στριμμένος

Βιβλίο Δαιμόνων 1-Ι-


Ένας δαίμονας του παρελθόντος επισκέπτεται έναν πρώην άστεγο και αλκοολικό συγγραφέα, με σκοπό να μετατρέψει μια όμορφη επίσκεψη σε ένα τραγικό βράδυ. Ένας ηρωινομανής βρίσκεται χωρίς να το καταλάβει στην γειτονιά όπου μεγάλωσε και παρακολουθεί μια αρρωστημένη θεατρική παράσταση με πρωταγωνιστή τον ίδιο. Δύο φίλοι ήλπιζαν να ζήσουν ένα βράδυ γεμάτο αλκοόλ, ναρκωτικά και σεξ. Αντ’ αυτού, θα αναγκαστούν να αντιμετωπίσουν βίαιες και αιματηρές καταστάσεις απόλυτης παράνοιας. Ένας στρατιωτικός προσπαθεί απελπισμένα να επικοινωνήσει με την πρώην γυναίκα του, με σκοπό να ξεφορτωθεί ένα παλιό δώρο για να παραμείνει ζωντανός. Μια μητέρα η οποία έθαψε το παιδί της πριν είκοσι χρόνια, περπατά επάνω στην λεπτή γραμμή ανάμεσα στην πραγματικότητα και τον εφιάλτη, κρύβοντας καλά ένα θανατηφόρα αμαρτωλό μυστικό. Ένα κακός και μισάνθρωπος επιχειρηματίας, είναι έτοιμος να εισβάλλει στην πολιτική παρουσιάζοντας ένα διαβολικό μανιφέστο πέρα από κάθε φαντασία..

Το πρώτο απ’ τα Βιβλία των Δαιμόνων είναι ένα σκληρό καλωσόρισμα σ’ έναν σκοτεινό κόσμο γεμάτο δαίμονες που διψούν για ανθρώπινες ζωές, δαίμονες που ο ίδιος ο άνθρωπος δημιουργεί, τρέφει και τους επιτρέπει να κυριαρχούν στο μυαλό και το σώμα του, αλλά και δαίμονες που αγοράζουμε και καταναλώνουμε μανιωδώς.

Διηγήματα, Εκδόσεις Όστρια, 2016, 198 σελ.

Πηγές: Πηγές: Biblionet, Όστρια Βιβλίο