Χρήστος Βαρδάρης

Χρήστος Βαρδάρης

Ελληνες λογοτέχνες
O Χρήστος Βαρδάρης γεννήθηκε το 1963 στην Άρνισσα Εδέσσης.
Είναι ιδιωτικός υπάλληλος. Τον ελεύθερο χρόνο του προτιμάει να τον γεμίζει δημιουργικά ποδηλατώντας τρέχοντας και γράφοντας. Έχουν εκδοθεί τα έργα του με τους τίτλους «Το Μυρμηγκάκι» από τις Εκδόσεις iWrite.gr και το «Απ’ της ζωής τα Χρώματα» από τις Εκδόσεις Πηγή το οποίο έχει κυκλοφορήσει και μεταφραστεί στα γαλλικά με τον τίτλο «Les Couleurs de la Vie». Το νέο του βιβλίο με τίτλο «Άγνωρες Διαδρομές» είναι βασισμένο στις περιηγήσεις του με το ποδήλατο
Διηγήματα
Απ’της ζωής τα χρώματα (2018), Εκδόσεις Πηγή
Άγνωρες Διαδρομές (2020), Εκδόσεις Ζενίθ

Παιδική λογοτεχνία
Το μυρμηγκάκι (2019), Εκδόσεις iWrite

Άγνωρες Διαδρομές – Χρήστος Βαρδάρης

Άγνωρες ΔιαδρομέςΑυτοβιογραφικό διήγημα


Τέσσερις εξορμήσεις σε δύο χώρες, ποδηλατώντας με την ίδια αποφασιστικότητα σε τέσσερις διαφορετικές περιόδους της ζωής του, ο Χρήστος Βαρδάρης αφήνει πίσω του με κάθε πεταλιά και μια καινούργια εμπειρία, καταγράφοντάς τη στα τετράδιά του.

Σε αυτό το οδοιπορικό συχνά θα έρθει αντιμέτωπος με τις αδυσώπητες δυνάμεις της φύσης, με ανθρώπους μοναδικούς και ιδιαίτερους, αλλά κυρίως με τον ίδιο του τον εαυτό, φτάνοντας στα όρια της αντοχής του, μέχρι να ξεπροβάλει μπροστά του ο ορίζοντας για έναν νέο προορισμό…

Διηγήματα, Εκδόσεις Ζενίθ, 2020, 288 σελ.

Το μυρμηγκάκι – Χρήστος Βαρδάρης

Το μυρμηγκάκι


O Tολκ, ένα ανυπάκουο μυρμηγκάκι, όταν παραβλέπει τη συμβουλή των γονιών του, παρασύρεται σε μια τρομερή περιπέτεια. Ευτυχώς όμως, για καλή του τύχη βρίσκεται στον δρόμο του ο παππούς του Ταλκ, ο οποίος μέσα από την προσφορά του, του δείχνει την αξία της συνεργασίας και της αποταμίευσης.

“Κύριοι” είπε, θέλοντας μ’ αυτόν το τρόπο να δείξει τη σοβαρότητα της κατάστασης, “οι προμήθειες που έχουμε αποταμιεύσει, σύμφωνα με τις σημειώσεις μου, είναι αρκετές και μπορούμε να τους βοηθήσουμε. Τι λέτε κι εσείς;”

Εικονογράφηση: Ασημίνα Καραθάνου-Μινιό

Παιδική λογοτεχνία, Εκδόσεις iWrite, 2019, 36 σελ.

Απ’της ζωής τα χρώματα – Χρήστος Βαρδάρης
Βαρύ το κλίμα. Πολύς ο κόσμος στον σταθμό. Σχεδόν όλο το σόι ήρθε να αποχαιρετίσει την αδερφή μου. Μόνο η προξενήτρα έλειπε. Αυτή πρέπει να ήξερε γιατί!
Ιστορίες ζωής, αληθινά γεγονότα που εκτυλίσσονται σε ένα χωριό της Μακεδονίας. Εξομολογήσεις εκ βαθέων. Αδικίες, απογοητεύσεις και ξεσπάσματα, αλλά και ευτυχισμένες στιγμές.
Αν η ζωή έπρεπε να ζωγραφιστεί με χρώματα, πιθανόν κάποιες εικόνες να ξεχώριζαν, ίσως να ήταν πιο φωτεινές και πιο έντονες.
Ίσως θα ξεχώριζαν για τις ιδιομορφίες τους. Άλλες εικόνες καλές, άλλες όχι τόσο καλές. Άλλες πολύχρωμες και άλλες μονόχρωμες (μελανές). Σίγουρα εξίσου σημαντικές, αφού πρόκειται για κομμάτια από τη ζωή.
Το βιβλίο συνθέτουν 22 ιστορίες, η κάθε μία από τις οποίες έχει χρωματιστεί με το χρώμα που της αρμόζει.

Διηγήματα, Εκδόσεις Πηγή, 2018, 136 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Πηγή, Εκδόσεις Ζενίθ