Χρύσα Αναστασίου

Χρύσα Αναστασίου

2021 Ελληνες λογοτέχνες
Η Χρύσα Αναστασίου γεννήθηκε στην πόλη των Ιωαννίνων.
Σπούδασε στη Θεσσαλονίκη, στο Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, και πήρε το πτυχίο της με ειδικότητα σεναρίου.
Αγαπάει τη συγγραφή και την ανάγνωση ιστοριών και λατρεύει να κάνει συζητήσεις πάνω σε αυτά τα θέματα. Κατοικεί στην Αθήνα, όπου δουλεύει πάνω σε νέες ιστορίες με τη βοήθεια της γάτας της, της Βιν. Περνάει τον ελεύθερο χρόνο της παρακολουθώντας κινηματογραφικές ταινίες και σειρές, παίζοντας video games και παιχνίδια ρόλων.
Το πρώτο της μυθιστόρημα φαντασίας με steampunk στοιχεία «Η Κοιλάδα του Πράσινου Κρυστάλλου» κυκλοφόρησε το 2018, και δύο συλλογές ιστορι- ών φαντασίας περιέχουν δύο διηγήματά της. Ελπίζει περισσότερες ιστορίες της να βρουν τον δρόμο τους σε ξένα χέρια και να συντροφεύσουν στιγμές που αλλιώς θα ήταν μοναχικές.
Μυθιστορήματα
Η κοιλάδα του πράσινου κρυστάλλου (2018), Εκδόσεις iWrite.gr
Witchpunk (2021), Εκδόσεις Πηγή

Συλλογικά έργα
Παιχνίδια του Θρόνου στο Βυζάντιο (2019), Εκδόσεις iWrite.gr – Με το διήγημα “Τιμή”

Witchpunk – Χρύσα Αναστασίου

WitchpunkΒιβλίο 1
– Ανάθεμα –


Στη γη της Κρέστα, η μαγεία ευδοκιμεί μα είναι απαγορευμένη. Τάγματα κυνηγών μαγισσών σπέρνουν φωτιά και θερίζουν θάνατο, μα όσο κοντά κι αν φτάνουν στην εξάλειψή τους, οι μάγισσες δεν πέφτουν ποτέ ολοκληρωτικά.

Στρατεύματα από την ήπειρο της Σκάρου περνούν στην Κρέστα πάνω από την άγρια θάλασσα που τις χωρίζει. Με τη βοήθεια των μηχανικών τους κατασκευών καταλαμβάνουν γρήγορα τα ανατολικά σύνορα, ανοίγοντας πληγές στη γη και αρπάζοντας το πολύτιμο για εκείνους κάρβουνο.

Τρεις γυναίκες ξεδιπλώνουν γεγονότα, ιστορίες και θρύλους. Η Μάργκο επιβιώνει τον τελευταίο χρόνο στην πρώτη αποικία των μηχανουργών, τη Σκόλνταρ. Έχοντας προχωρήσει στην προσθήκη ενός μηχανικού άκρου, ψάχνει να βρει τη θέση της ανάμεσα σε μέταλλο, ατμό και θάνατο. Η Σέιτζ, μια μάγισσα της Κρέστα, παλεύει να φέρει την ισορροπία στη γη της, σε μια χρονική περίοδο είκοσι ετών. Η ιστορία της εναλλάσσεται ανάμεσα σε ένα κυνήγι μαγισσών και στην κατάβαση των μηχανουργών. Τέλος, η Άστριντ, μια κυνηγός μαγισσών που είχε χάσει τη ζωή της τριάντα χρόνια πριν, περπατάει ξανά στην Κρέστα. Αναστημένη και καταραμένη, διασχίζει τη γη ώστε να φέρει εις πέρας μια αποστολή με αντάλλαγμα τις πληροφορίες που χρειάζεται για να αναπαυθεί.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πηγή, 2021, 554 σελ.

Η κοιλάδα του πράσινου κρυστάλλου – Χρύσα Αναστασίου
Η δεκαεξάχρονη Isabel Castleton ζει σε έναν κόσμο που βρίθει παράξενων κατασκευών και μαγείας. Ορφανή από μητέρα λόγω της ματαιοδοξίας του παππού της -και ξακουστού μηχανικού- Charles, μελετάει για να περάσει στην Ακαδημία των Μηχανικών.
Καθώς το όνειρό της γίνεται πραγματικότητα, αρχίζει να μαθαίνει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη ζωή του Charles. Καταλήγει να ονειρεύεται να ακολουθήσει τα χνάρια του στην εύρεση ενός μαγικού κρυστάλλου με απίστευτες δυνάμεις.
Η Isabel βρίσκεται μπροστά σε ένα καίριο δίλημμα. Θα συνεχίσει την ήρεμη ζωή που τόσο κόπιασε να αποκτήσει ή θα ακολουθήσει μια διαφορετική πορεία στην προσπάθειά της να αλλάξει το παρελθόν;
Με τη βοήθεια δυο καλών της φίλων, της Μάγισσας Nora και του Μηχανικού Daniel, θα βάλει τα δυνατά της ώστε να φέρει ξανά τον κόσμο της σε ισορροπία. “Η Κοιλάδα του πράσινου κρυστάλλου” είναι μια περιπέτεια φαντασίας γεμάτη αερόπλοια και μαγικά πλάσματα. Θα κάνει η Isabel το πρώτο βήμα για τη διάσωση του κόσμου της, παρά τα συναισθήματα απληστίας και εγωισμού που θα συναντήσει στο δρόμο της; Δεν έχετε παρά να την ακολουθήσετε στις αναζητήσεις της!

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις iWrite.gr, 2018, 532 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις iWrite.gr, Εκδόσεις Πηγή